ако имаш желание никой не може да те спре да напуснеш България
едно време имаше кози пътеки, сега границите са отворени ,после ако се наложи пак ще има кози пътеки

нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти
Да разбирам ли че всеки който се изказал против регистрацията има необходимост от анонимна предплатена карта
Не се стряскайте толкова,имам такива на 3 немски оператора и всичките изискват регистрация,на Е плюс даже е по интернет.Откакто се регистрирах мейла ми прелива от спам-предимно реклами на казина 

Layer написа:ако имаш желание никой не може да те спре да напуснеш България
едно време имаше кози пътеки, сега границите са отворени ,после ако се наложи пак ще има кози пътеки
Стига глупости,2009 сме,бели хора се пишем,държавата мисли приказки от 1001 нощ как да ти направи живота още по труден.
Ако за някой започващите промени са заради това което се представя от платената преса,за мен нещата почват да изглеждат доста груби и дори много от промените нарушават конституционните права.Това за СИМ-картите е капка в морето,много по-сериозни неща стават,които никой не ги прави общоизвестни щот не им отърва.
Ефекта от регистрирането на предплатените карти ще е точно 0.
1. Колко трудно според Вас ще е да си вземете карта на чуждо име ? (10лв на лелката дето продава, на циганина, на тинейджъра, на наркомана...)
2. Представете си каква невероятна пречка съсздава МВР на атентаторите, на терористите, на тези които отвличат хора... леле мале, половината престъпления ще секнат а другата половина ще са разкрити до 24 часа нали ?!
3. Гръцка/Румънска/и т.н. сим карта с роуминг, уоки токи за 10лв... мога още много вариянти да Ви изброя... още ли мислите, че ще има някакъв ефект от регистрирането на предплатените карти ? Това просто е детска не само за хората, занимаващи се с престъпления, а и за всеки с капка акъл в главата... просто никаква пречка не е предплатената карта.
4. Някой да се сеща в колко страни в Европейския съюз има регистрация на предплатените карти ? И не, не слушайте какво казва МВР по въпроса... ако някой държи ще му изкарам статистика
По принцип не съм от хората, които мрънкат за всичко и държавата им е виновна за всичко.. дори напротив, плащам си всички данъци, такси и т.н. без да мрънкам, въпреки че хич не са малки при мен. Спазвам си законите, не мрънкам, че МВР правят акция за коланите на задните седалки - дори напротив евала им правя...
Казвам всичко това, за да не излезне, че само мрънкам - не не мрънкам, просто смятам, че това е една уникална глупост и се прави всичко възможно да се замажат очите на хората - и от страна на МВР и от страна на медиите.
1. Колко трудно според Вас ще е да си вземете карта на чуждо име ? (10лв на лелката дето продава, на циганина, на тинейджъра, на наркомана...)
2. Представете си каква невероятна пречка съсздава МВР на атентаторите, на терористите, на тези които отвличат хора... леле мале, половината престъпления ще секнат а другата половина ще са разкрити до 24 часа нали ?!
3. Гръцка/Румънска/и т.н. сим карта с роуминг, уоки токи за 10лв... мога още много вариянти да Ви изброя... още ли мислите, че ще има някакъв ефект от регистрирането на предплатените карти ? Това просто е детска не само за хората, занимаващи се с престъпления, а и за всеки с капка акъл в главата... просто никаква пречка не е предплатената карта.
4. Някой да се сеща в колко страни в Европейския съюз има регистрация на предплатените карти ? И не, не слушайте какво казва МВР по въпроса... ако някой държи ще му изкарам статистика

По принцип не съм от хората, които мрънкат за всичко и държавата им е виновна за всичко.. дори напротив, плащам си всички данъци, такси и т.н. без да мрънкам, въпреки че хич не са малки при мен. Спазвам си законите, не мрънкам, че МВР правят акция за коланите на задните седалки - дори напротив евала им правя...
Казвам всичко това, за да не излезне, че само мрънкам - не не мрънкам, просто смятам, че това е една уникална глупост и се прави всичко възможно да се замажат очите на хората - и от страна на МВР и от страна на медиите.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Garion написа:
Я изкарай че ми стана интересно
На доста места в европата искат данни,но не за да те следят а в случай на кражба на телефона да докажеш че наистина е твой и да ти съдействат.При активиране ако кажеш че си просто турист и картата ще я ползваш 3-4 дена никой не настоява за имена и адрес.Това е,просто и ясно.
При условие и че разговорите от предплатените карти за 100 процента записвани,какъв им е проблема не ми е ясно.
При условие и че разговорите от предплатените карти за 100 процента записвани,какъв им е проблема не ми е ясно.
Garion написа:Ефекта от регистрирането на предплатените карти ще е точно 0.
Абсолютно съм съгласен
който иска да прави далавери измами и т.н ще си внесе карти на килограм отвън
чиста простотия и недомислица е това дело, дето го правят
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В Испания примерно законът задължава операторите до края на 2009 година да регистрират всичките си потребители на предплатени карти.Приет е след атентатите от 2004-та при които за детонатор на бомбите са ползвани такива (Бате Бойко има да учи що е то параноя
)Че е простотия-вярно е,ама какво толкова ви засяга-нещо бизнес или...

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Garion написа:Ефекта от регистрирането на предплатените карти ще е точно 0.
По принцип идеята на такива мероприятия за затрудняване на "престъпните елементи" е да накарат въпросня престъпен елемент да не ползва най-елементарното решение, а да търси други алтернативи. Колкото повече затруднения обаче има той (престъпният елемент де) и колкото повече се отклонява от най-простото решение толкова по-голям шанс има да направи грешка. Стандартна полицейска практика, измислена доста преди да я въведат у нас

А не мисля, че ефектът ще е чак 0 - най-малкото ще се понамали броя на идиотите, дето са блъснали дете и сега спешно им трябват 5-10-20 000. Тези последните звъняха и на двете ми баби - неуспешно

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icoico написа:Че е простотия-вярно е,ама какво толкова ви засяга-нещо бизнес или...
Ако си изпълняват това по законя няма проблем!
Представи си имаш база от данни с 5 000 000 000 адреса имена ЕГН емейли.
Имаш ли идеа колко пари са готови да дадат други фирми за тази информация. А на операторите им се сервира наготово без да си мръднат пръста.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:icoico написа:Че е простотия-вярно е,ама какво толкова ви засяга-нещо бизнес или...
Ако си изпълняват това по законя няма проблем!
Представи си имаш база от данни с 5 000 000 000 адреса имена ЕГН емейли.
Имаш ли идеа колко пари са готови да дадат други фирми за тази информация. А на операторите им се сервира наготово без да си мръднат пръста.
Е стига бе, в Бургас продаваха за по 500лв дискове с база данни на НОИ с адреси и егн-на на хората. Уж арестуваха няколко души ама колко диска вече са продадени... Изобщо да се сдобиеш с такава информация не е никак трудно.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maxpayne написа:Е стига бе, в Бургас продаваха за по 500лв дискове с база данни на НОИ с адреси и егн-на на хората. Уж арестуваха няколко души ама колко диска вече са продадени... Изобщо да се сдобиеш с такава информация не е никак трудно.
Тук говорим за легално събиране на дани където ти се подписваш за целта.
Това което го описваш няма нищо общо с случая!
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И аз не мога да разбера параноята с лични данни. Има начини да се събере такава за малко пари. И като операторите ви имат личните данни какво от това, какво точно ще се случи което ви притеснява?
icoico написа:Garion написа:
Я изкарай че ми стана интересно
Набързо:
Германия (от скоро) и Испания. В Италия можеш да ги закупиш и анонимно, но нямаш данъчни облекчения, а в UK по принцип ги закупуваш анонимно, освен ако не се регистрираш доброволно, срещу, което получаваш бонус. В Румъния са били не анонимни, но след обществен натиск са станали анонимни от скоро. В Белгия е подобно. В Чехия са анонимни, както и на практика, и в останалите държави. Може да съм пропуснал някоя, не ми остана време, ама все пак...
Аз лично в Германия съм си купувал доста предплатени карти без да давам никакви данни.
В ЕС има 28 държави, а експертите успяха да ги определят като „почти всички”? Просто отново органите на властта се оправдават с ЕС абсолютно неоснователно, а ние все така си траем, щото сме овце.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosy написа:И аз не мога да разбера параноята с лични данни. Има начини да се събере такава за малко пари. И като операторите ви имат личните данни какво от това, какво точно ще се случи което ви притеснява?
Бе не искам, не е ли мое лично право това да отказвам! Като знам аз какво правя с личните данните на хората вече гледам с много друго око на това.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”