Към PC спецовете

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Към PC спецовете

Мнениеот musura » Съб 05 дек 2009 1:23

Не ми се спори за глупости, не знам ти за какви ограничения говориш, защото аз говоря за тези на WinXP и броя едновременни TCP/IP конекции към един и същ хост :idea: Да не говорим, че по дифолт е запазен 20% от общия bandwidth за "всеки случай", което директно ти сваля с 20% скоростта на download.

Вземи прочети малко из нета, примерно хващам първото ми излязло на гугъл по темата - http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3236 ... ;post-3236

А сам в домашни условия можеш да тестваш- сложи на две машини Win7, пусни им гигабитова мрежа и прехварли примерно 50GB разнообразни файлове. После смени ОС-а на същите машини с WinXP и повтори операцията. Аз залагам, че със 7-ците ще постигнеш поне с 20-25% по-добър резултат ;)

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 05 дек 2009 20:51

подкрепям казаното от масура с 2 ръце, верно хп сп3 уж е оптимизиран ама и аз минах отскоро на 7 иии аз забелязвам че трансфераа е по-бърз.масур прав си аз като излезе хп бях на модем на ваучери и не съм си и мечтал за лан, еле пак за уайърлес и тем подобни.не може една 10г операционна система с толкоз тромаво ядро да е по-бързо от 7 бе :lol: с развитието на технологиите се правят по-добри и по-добри софтури, които се вграждат в новите ос, а на старата се доъпгрейтва донякъде, ама хп като цяло е шитав.има и друго от чисто пазарна и естетическа гледна точка Били нема файда да ти оптимизира хп като има 2 поколения ос след него.ако не верваш вземни си бира и картофки и седни с чича гугъл да побеседваш

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 05 дек 2009 20:59

musura написа:Не ми се спори за глупости, не знам ти за какви ограничения говориш, защото аз говоря за тези на WinXP и броя едновременни TCP/IP конекции към един и същ хост :idea: Да не говорим, че по дифолт е запазен 20% от общия bandwidth за "всеки случай", което директно ти сваля с 20% скоростта на download.

Вземи прочети малко из нета, примерно хващам първото ми излязло на гугъл по темата - http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3236 ... ;post-3236

А сам в домашни условия можеш да тестваш- сложи на две машини Win7, пусни им гигабитова мрежа и прехварли примерно 50GB разнообразни файлове. После смени ОС-а на същите машини с WinXP и повтори операцията. Аз залагам, че със 7-ците ще постигнеш поне с 20-25% по-добър резултат ;)

have limited the number of possible TCP connection attempts per second to 10

както забелязваш лимитират единствено отварянето на сокет за единица време, а не глобален лимит на връзките.
отдавна съм отказал windows, камо ли да си играя да тествам трансфери има други балъци за тая работа.

http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1497

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 06 дек 2009 16:43

Е аз съм от балъците и като казвам, че XP SP2/SP3 е с по-бавен нет по ЛАН по подразбиране (защото с лек "тюнинг" се оправя) от Vista/Win7, значи съм го проверил преди да пиша :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”