Продължението с Jarcomputers
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Продължението с Jarcomputers
Аз реално бих поискал да ми я сменят със сходна. Дори да е по-скъпа, поне щях да си запазя гаранцията.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
все си мислех да не пиша повече по тая тема, щото на автора не му се доказва. ама т'ва че в авто сервиз могат да ви сменят вентилатора на радиатора не означава, че в компютърен сервиз е същото. ако фирмата, която продава стоката не е оторизиран сервиз и едно винче не могат да сменят на картата, защото и отпада гаранцията към техният доставчик. само в оторизиран сервиз могат да правят замени, ремонти и т.н. нищо повече няма да коментирам, ползвай си я със здраве.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
xaxo666 написа:Моя вентилатор на видеото само го смазаха ха викам нали след време пак ще се обади тя няква жена не знаеа за какво става на въпрос ОО сега е добре не шуми няма си понятие.Пак по4на да се обажда вентилатор4ето ама и аз мисля да си купя направо като по4не мн да шуми Еленко Компиутърс са това.
От смазване файда няма.
Аз така си смазвах мойто през месец

А да ходиш до магазина, да ти го смажат, е безценно

- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrin написа:Аз реално бих поискал да ми я сменят със сходна. Дори да е по-скъпа, поне щях да си запазя гаранцията.
Добри, гледах за подобна карта, но цената отива двойно вече.
vw_golf_4_tdi
В друга фирма са ми сменяли пак вентилатор, само че на процесор на момента, пак беше в гаранция процесора.
Jar съм я занесъл в централния им офис, където им е и сервиза, така че няма оправдание - в оторизиран сервиз, оторизирани хора, набаба им хвърчилото...
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само, че забележи колегата от кой град е. Във Варна Е точно така. Взимат ти картата, пращат я в София, а ти през това време стоиш с пръст в устата и чакаш.
Във Варна като става дума за такава електроника сме светлинни години назад. Взимат ти го остават те на "сухо" пращат го в София. От там се бавят доста време, и най-накрая ти връщат продукта и ти казват, че не може да го поправят гаранционно защото е изтървано.(Това е случка с един GSM) Обаче може да се поправи срещу 50лв.
Същата история се с разкарваенто се случва и с вентилаторите. Чакаш поне 20 дена за да ти сменят един вентилатор за няма и 5лв.

Във Варна като става дума за такава електроника сме светлинни години назад. Взимат ти го остават те на "сухо" пращат го в София. От там се бавят доста време, и най-накрая ти връщат продукта и ти казват, че не може да го поправят гаранционно защото е изтървано.(Това е случка с един GSM) Обаче може да се поправи срещу 50лв.
Същата история се с разкарваенто се случва и с вентилаторите. Чакаш поне 20 дена за да ти сменят един вентилатор за няма и 5лв.

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
ISRalien написа:quattro^^ написа:разбирам те напълнои смяна на процесор става за минути, но докато го занесат в сервиза, докато го оправят и върнат...иначе си взел най-разумното решение
Колега, за 20 дни ще наемат един китаец да занесе видео картата пеша до София!!!!!!!
Да не говорим, че не е нужен сервиз, сигурно и касиерката може да смени тоя вентилатор!
хора вие в бг ли живеете, сменили ли са го не, както и на много други места. не са длъжни веднага да отремонтират + това не ги e.e и на ония в серивза като не им се занимава. серивз не е нужен, но за да имаш гаранция трябва да е в сервиз, това е политика на фирмата казано е че в сериза се оправя всичко и това е.стига сте се надъхвали каквото станало станало, много безаварийни часове на картата на колегата
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
в крайна сметка ако са чели книги за маркетинг и мениджмънт трябва да им е ясно, че статистически един доволен клиент "довежда" 3-ма нови, а един недоволен "гони" 8.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
КЗП му е майката. Ще ги сложат на място.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Няколко неща съм си пазарувал от JAR. Веднъж взех един принтер и две лан карти - нямаше проблем.
След може би година исках да си купя Wireless адаптер. Отидох там - нямаме в наличност, други ден ще дойде. Други ден отивам с колата.....еми звънни утре. Звънях утре може би.....една седмица. Накрая след седмица чакане щастливо си го взех...
Другия път търсех един малко по-специфичен FireWire кабел за видео камера към лаптоп. Така около две седмици "звънях утре" накрая ми писна, потърсих въпросния кабел в гугъл, намерих го в първата фирма (която се оказа на 15 минути пеша от работата) и до 1 час притежавах въпросния кабел
Та....за мен JAR са несериозна фирма - не може да караш клиента ти да чака една седмица за нещо, което си обявил в сайта че имаш в наличност или е с доставка до 24 часа. Ако исках да чакам по една седмица за получаване на стока щях да си пазарувам от ebay - там поне е наполовина по-евтино.
След може би година исках да си купя Wireless адаптер. Отидох там - нямаме в наличност, други ден ще дойде. Други ден отивам с колата.....еми звънни утре. Звънях утре може би.....една седмица. Накрая след седмица чакане щастливо си го взех...
Другия път търсех един малко по-специфичен FireWire кабел за видео камера към лаптоп. Така около две седмици "звънях утре" накрая ми писна, потърсих въпросния кабел в гугъл, намерих го в първата фирма (която се оказа на 15 минути пеша от работата) и до 1 час притежавах въпросния кабел

Та....за мен JAR са несериозна фирма - не може да караш клиента ти да чака една седмица за нещо, което си обявил в сайта че имаш в наличност или е с доставка до 24 часа. Ако исках да чакам по една седмица за получаване на стока щях да си пазарувам от ebay - там поне е наполовина по-евтино.
- RaCeR_EmiNeM
- Автомобил:
- Двигател:
Зоране,а случайно да си прочел внимателно гаранцията?Да си прочел,че тя не включва вентилаторите?Приеми го така,че ти извършват ремонт,който не са длъжни да отремонтират!Следващия път не гледай да си купуш на възможно най-евтиния производител карта,който беше мисля на първо място по дефектиране.От миналата година те помня,че си голям философ,така че поне имаш мат'риял над който да си философстваш и да лееш теми. 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
JAR бяха фирма , но преди 5 години , сега са нищо...
МОСТ сега са на мода , до след 3-4-5години ...
а за гаранцията , не е баш така
зависи от много фактори
МОСТ сега са на мода , до след 3-4-5години ...
а за гаранцията , не е баш така
зависи от много фактори
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Не е въпроса в гаранцията. Безумие е в 2009 година, когато компютъра е част от ежедневието и работата на хората, да те карат да чакаш 1 месец за вентилатор, който струва 5лв. Хората бягат от такива фирми и ходят там където ги обслужват бързо и качествено. За това написах тези лоши коментари за JAR - просто за да работиш с тях трябва да имаш мнооооого свободно време 

- hooligans
theultimate написа:Не е въпроса в гаранцията. Безумие е в 2009 година, когато компютъра е част от ежедневието и работата на хората, да те карат да чакаш 1 месец за вентилатор, който струва 5лв. Хората бягат от такива фирми и ходят там където ги обслужват бързо и качествено. За това написах тези лоши коментари за JAR - просто за да работиш с тях трябва да имаш мнооооого свободно време
а ти знаеш ли аз колко време си чаках навигацията , за да ми я дадат в същото състояние в което я оставих , даже по зле , че ми бяха изтрили картите ?
месец добре ли е ?
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
RaCeR_EmiNeM написа:Зоране,а случайно да си прочел внимателно гаранцията?Да си прочел,че тя не включва вентилаторите?Приеми го така,че ти извършват ремонт,който не са длъжни да отремонтират!Следващия път не гледай да си купуш на възможно най-евтиния производител карта,който беше мисля на първо място по дефектиране.От миналата година те помня,че си голям философ,така че поне имаш мат'риял над който да си философстваш и да лееш теми.
ей добре че си ти да видя колко пара е в момента тая карта-70,05 от на жар сайта, еми извинявайте колеги софиянци ама за тея пари мен ще ме е срам да пусна тема сериозно...за моя радеон х550 за вента ми искаха 18 леа

- hooligans
quattro^^ написа:RaCeR_EmiNeM написа:Зоране,а случайно да си прочел внимателно гаранцията?Да си прочел,че тя не включва вентилаторите?Приеми го така,че ти извършват ремонт,който не са длъжни да отремонтират!Следващия път не гледай да си купуш на възможно най-евтиния производител карта,който беше мисля на първо място по дефектиране.От миналата година те помня,че си голям философ,така че поне имаш мат'риял над който да си философстваш и да лееш теми.
ей добре че си ти да видя колко пара е в момента тая карта-70,05 от на жар сайта, еми извинявайте колеги софиянци ама за тея пари мен ще ме е срам да пусна тема сериозно...за моя радеон х550 за вента ми искаха 18 леаи ся е хоум мейд 82мм
а колегата за 70 лева софийска пара пуска 2 теми...не искам да обиждам никой, но се вживявате за нищо, първо тая карта е с архаични параметри, второ 70 лева за софия са бензин за 2 дена тъй че стига сте се циганили. от оплакване в автофоруми нищо не се постига
дам , 70лв в Столицата са колкото 5 елитни пр.... в Пловдив!
Що не вземеш да се осъзнаеш малко?!
има хора на които 70лв са им за 2 седмици !!! като си толкова ларш , подари една карта на човека и толкова , ама така е
ПП:от седмица насам , толкова комплексиран коментар не бех чел ...
Последна промяна от hooligans на Съб 12 дек 2009 12:59, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”