Глобул и Германос-сключен договор-въпрос

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Глобул-сключен договор с измама

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 10:27

icoico написа:... и му предложил да си вземе ...:banghead: :banghead: :banghead:

А той защо се е съгласил?

Той човека в Германос затова са го сложили там - да продава. Всеки гледа да си изкара хляба по някакъв начин. Невиждам какво е измамното на това, че някой ти предлага нещо и ти го вземаш! А и колега не е справедливо да кажеш, че са го набутали с 2 годишен договор. Той сам се е набутал. Баща ти е трябвало да каже, че не му трябва нов телефон и да продължи да си търси батерия.

Стига сте хранили хората. Разбирам да го е хванал за гушата и да го накара да подпише. Ама при условие, че няма нищо нередно така да скачате - да си имаме уваженията.

Защитавам продавачите като цяло! И аз като човек, занимаващ се с това няма да ми е приятно да прочета някъде, че съм набутал някой да си вземи еди си какво. Предлагам - ако искаш вземаш, ако не искаш отказваш и толкова.

Последна промяна от Barboukov на Вто 22 дек 2009 10:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Глобул и Германос -сключен договор с измама

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 11:28

Barboukov написа:
icoico написа:... и му предложил да си вземе ...:banghead: :banghead: :banghead:

А той защо се е съгласил?

Той човека в Германос затова са го сложили там - да продава. Всеки гледа да си изкара хляба по някакъв начин. Невиждам какво е измамното на това, че някой ти предлага нещо и ти го вземаш! А и колега не е справедливо да кажеш, че са го набутали с 2 годишен договор. Той сам се е набутал. Баща ти е трябвало да каже, че не му трябва нов телефон и да продължи да си търси батерия.

Стига сте хранили хората. Разбирам да го е хванал за гушата и да го накара да подпише. Ама при условие, че няма нищо нередно така да скачате - да си имаме уваженията.

Защитавам продавачите като цяло! И аз като човек, занимаващ се с това няма да ми е приятно да прочета някъде, че съм набутал някой да си вземи еди си какво. Предлагам - ако искаш вземаш, ако не искаш отказваш и толкова.

Има едно нещо-морал му се вика,ама ми е малко дълго да обяснявам за какво точно става дума.Точно с твоята желязна логика някои звънят на баба ти и и казват,че си катастрофирал и трябва да даде колкото там пари има на лицето Х за да оживееш на операционната маса.Или прикоткват самотен старец да подпише договор за пожизнено гледане и на следващата сутрин човекът се събужда в продадения си апартамент.Предлагат-пък той ако иска.Но понеже няма да ме разбереш поради някои специфични мозъчни процеси,присъщи на професията,ще ти цитирам закона в частта му относно Нелоялните търговски практики:
(2) Търговска практика, която е възможно да промени съществено икономическото поведение на някои особено уязвими категории потребители поради техен умствен или физически недостатък, тяхната възраст или доверчивост, когато търговецът е могъл да предвиди това, се преценява от гледна точка на средния член на групата потребители, към която е насочена.
Чл. 68д. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) (1) Търговска практика е заблуждаваща, когато съдържа невярна информация и следователно е подвеждаща или когато по някакъв начин, включително чрез цялостното й представяне, заблуждава или е в състояние да въведе в заблуждение средния потребител, дори и ако представената информация е фактически точна относно някое от обстоятелствата, посочени в ал. 2, и има за резултат или е възможно да има за резултат вземането на търговско решение, което той не би взел без използването на търговската практика.
2) Заблуждаваща е и всяка търговска практика, при която чрез премълчаване, имайки предвид елементите по ал. 1, търговецът прикрива съществена информация по смисъла на ал. 1 или я предоставя по неясен, неразбираем или двусмислен начин, или не я предоставя своевременно, или при която търговецът не посочва своята истинска търговска цел, ако тя не се разбира от контекста и има за резултат или е възможно да има за резултат вземането на търговско решение от средния потребител, което той не би взел без използването на търговската практика.

Баща ми,завалията,до вчера хал хабер си нямаше какво изобщо е подписал.
И те така.Заглавието на темата ми е подбрано така,че всеки който напише в Гугъла Глобул Договор Измама,да попада директно на него,на тва му се вика черен PR :idea: Сега ще го поправя да включва и Германос :mrgreen:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 22 дек 2009 11:43

icoico написа:Има едно нещо-морал му се вика,ама ми е малко дълго да обяснявам за какво точно става дума.Точно с твоята желязна логика някои звънят на баба ти и и казват,че си катастрофирал и трябва да даде колкото там пари има на лицето Х за да оживееш на операционната маса.Или прикоткват самотен старец да подпише договор за пожизнено гледане и на следващата сутрин човекът се събужда в продадения си апартамент.Предлагат-пък той ако иска.

Не бих могъл да го кажа по-добре! :да:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 13:52

maxpayne написа:
icoico написа:Има едно нещо-морал му се вика,ама ми е малко дълго да обяснявам за какво точно става дума.Точно с твоята желязна логика някои звънят на баба ти и и казват,че си катастрофирал и трябва да даде колкото там пари има на лицето Х за да оживееш на операционната маса.Или прикоткват самотен старец да подпише договор за пожизнено гледане и на следващата сутрин човекът се събужда в продадения си апартамент.Предлагат-пък той ако иска.

По нищо не се разбира, че става въпрос за измама. Единия му е предложил беплатен телефон с 2 години договор, другия е приел. Кое е измамното в случая?

Никой не говори за блъснах дете дай 1000 лв или нещо от сорта.

И пак те цитирам:
icoico написа:... и му предложил да си вземе Нокия 1200 БЕЗПЛАТНО,щото не се продавала,а се давала само срещу договор и 2 платени месечни такси...

Коя е измамата? Че продавача му е предложил телефон ли?
Щом в случая продавача е казал, че има 2 години договор и 2 платени такси всичко е ОК.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 22 дек 2009 14:01

Barboukov написа:
maxpayne написа:

По нищо не се разбира, че става въпрос за измама. Единия му е предложил беплатен телефон с 2 години договор, другия е приел. Кое е измамното в случая?

И пак те цитирам:
icoico написа:... и му предложил да си вземе Нокия 1200 БЕЗПЛАТНО,щото не се продавала,а се давала само срещу договор и 2 платени месечни такси...

Щом в случая продавача е казал, че има 2 години договор и 2 платени такси всичко е ОК.

Това ,че някой неща са му спестени... Колега не че имам нещо против теб ,ама точно ти да говориш и да умничиш не на място... Спомням си безмислените ти теми от преди 1 месец.

Аз не ги разбирам всичките им договори на глобул и ментел ,пък какво остава възрастен човек ,както каза колегата свикнал да борави с червеното и зеленото копче(повечето ,да не кажа всички пенсионери са така).

А продължението на "со кротце ,со благо" е най-подходящо : "со малко кютек" :dummy:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 14:13

Gigabyte написа:
Barboukov написа:
maxpayne написа:

И пак те цитирам:

Това ,че някой неща са му спестени... Колега не че имам нещо против теб ,ама точно ти да говориш и да умничиш не на място... Спомням си безмислените ти теми от преди 1 месец.

Аз не ги разбирам всичките им договори на глобул и ментел ,пък какво остава възрастен човек ,както каза колегата свикнал да борави с червеното и зеленото копче(повечето ,да не кажа всички пенсионери са така).

А продължението на "со кротце ,со благо" е най-подходящо : "со малко кютек" :dummy:

Колега, тия спестени някой неща ги пише в договора.
Аз като тръгна да продавам нещо и аз обяснявам основното и най-важното. Ако тръгна да чета целия договор на клиента нали се сещаш, че може и един работен ден да не ми стигне. А и клиента ми не е само един. Едва ли на човека са му казали да подписва без да чете.

НАЙ-УЧТИВО ИСКАМ ДА ПОМОЛЯ КОЛЕГАТА, ПУСНАЛ ТЕМАТА ДА МАХНЕ ДУМАТА ИЗМАМА ОТ ЗАГЛАВИЕТО, КАКТО И ОТ ПОСТА СИ. НЯКА ДА НАПИШЕ В ЗАГЛАВИЕТО: КАК БАЩА МИ СЕ Е ПРЕЦАКАЛ ИЛИ НЕЩО ОТ СОРТА, А НЕ ДА ОБВИНЯВА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ГЕРМАНОС, ЧЕ СА ГО ИЗМАМИЛИ. АЗ КАТО ТЪРГОВЕЦ И ПРОДАВАЧ КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ ДА ПРИЕМА СЛУЧКАТА ЗА ИЗМАМА ПОРАДИ НЕДОКАЗАНА ТАКАВА И МНЕНИЕТО МАЗНИ КОНСУЛТАТИ ГО ПРИЕМАМ КАТО ЛИЧНА ОБИДА.

ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО! СЪЩО ТАКА ЩЕ ПОДГОТВЯ ОФИЦИАЛНО ПИСМО ДО АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА ФОРУМА ДА ИЗТРИЯТ ТЕЗИ КЛЕВЕТИ КЪМ ПРОДАВАЧИТЕ АКО АВТОРА НА ТЕМАТА НЕ СЕ ПОГРИЖИ!

ПП: Само да споделя, че моя дядо се е прецаквал по подобен начин с договори, ама веднъж не съм казал, че са го измамили. Дори чу една камара благословии затова, че подписва без да чете.

Последна промяна от Varbona на Вто 22 дек 2009 14:30, променено общо 1 път.
Причина: Колега, моля обърни внимание на т.4, по отношение на главните букви, тук се приема за викане.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 14:40

Barboukov написа:Щом в случая продавача е казал, че има 2 години договор и 2 платени такси всичко е ОК.

Нищо такова не е казал за двете години договор.Ако си забелязал,бланката на договора е някъде отзад в купчината листа които всеки оператор ти пробутва когато си купиш телефон,а в самия договор съвсем мимоходом някъде по средата е споменат срока за който се сключва.Аз самият си променях тарифен план в Ментел вчера и преЕбвач-консултантката мимоходом измърмори,че в такъв случай МАЛКО ми се удължава срока на договора,като се опита да ми бутне бланката прегъната по начин такъв,че да не обърна внимание на частта с декларацията че съм съгласен Ментел да използва личните ми данни както намери за добре.Доживях да ми показват калпави фокуси в най-големия мобилен оператор у нас :shock
Това че приемаш МАЗЕН консултант като лична обида си е лично твой проблем :idea: Аз ще пиша жалба за измама до КЗП,а ти ако щеш пиши на арменския поп-твое право си е :!:

Последна промяна от icoico на Вто 22 дек 2009 14:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 14:42

icoico написа:
Barboukov написа:Щом в случая продавача е казал, че има 2 години договор и 2 платени такси всичко е ОК.

Нищо такова не е казал за двете години договор....

icoico написа:...а се давала само срещу договор и 2 платени месечни такси....

По написаното от теб става ясно съвсем различно нещо! Един път казал, един път не е. Последно?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Глобул и Германос-сключен договор с измама

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 14:56

Извинявай ама ти продавач-консултант ли си или адвокат?Правиш ли разлика между "трябва да подпишете договор"и"трябва да подпишете двугодишен договор"или както там го формулирате,или по-скоро -не го формулирате?Попаднах на описание на случка от човек пострадал по почти същия начин:
На 16.10.2009г при плащане на текуща сметка в магазина на Германос на адрес:бул.Арсеналски и бул.Черни връх,ccs София за пореден път бях известен,че имам изтекъл договор на което отговорих ,че знам и нямам намерение да подновявам.След което бях запитан зная ли ,че като лоялен клиент мога да закупя два мобилни телефона на много изгодна цена от 9,90 със сим карти които имат безплатни разговори помежду си.Попитах това свързано ли е с подписването на договор/в момента имам два абонамента/отговора беше-НЕ.Убедиха ме да купя телефоните поискаха ми лична карта и оформиха документите които подписах с ясното съзнание,че подписвам за получаването на телефоните и сим картите.В къщи разбрах,че заедно с телефоните съм подписал и два двугодишни договора.На 22.10.2009г посетих офиса написах жалба за измамата и поисках да прекратя договорите.Изчислено беше ,че дължа сумата от 199,10лв./Сто деветдесет и девет лева и 10 ст/за единия номер или общо трябва да платя 398,20/Триста деветдесет и осем лв.и 20ст./ ако искам да се откажа от договорите за които изобщо не бях подозирал. КАКВА Е ТЕХНИКАТА НА ИЗМАМАТА 1.Обслужват те двама консултант продавачи-в случай ,че се оплачеш и двамата ще потвърдят,че не е било така 2.Казват ти ,че си лоялен клиент и можеш да купиш изгодно стоката-казват за ползите и забравят да споменат за договорите и абонаментния план 3.Убедили са ви да купите стоката/телефоните/и искат лична карта да оформят документите 4.Дават ви документите за подпис вие подписвате с мисълта че подписвате,че получавате стоката/телефоните и картите/ а в момента подписвате договорите които те прилежно прибират 5.Когато разберете за измамата вече имат подписани договори
Нещо ме кара да си мисля,че в случая не се касае за проблясъци на гениалност на отделни продавачи,а именно за нелоялна търговска практика,прилагана с благословията на ръководството-не ли?

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 22 дек 2009 15:31

Абе никъде в България няма място където да не можеш да се откажеш от АБОНАМЕНТЕН договор.човек в съда от показанията си може да се откаже,камо ли от някакви смешни мобилни оператори.
Ето вариант--отива колегата с баща си и се среща с Юристконсулта на дадения оператор в съответния им офис.Възрастта на господина може да изиграе добра роля.Обяснява се,че човекът не е добре със зрението и изцяло се е доверил на казаното от продавач-манипулатора.Съвсем учтиво обясняват,че представителя на Германос неволно е подвел с рекламни изрази възрастния човек,който и поради техническото си незнание откъм гсм-апарати,термини и договори е приел думите му само откъм страната която пояснява позитивите на придобиване на апарата,но не е разбрал негативите-демек договора и таксите.Така топката остава в служителя че не е обяснил правилно ситуацията на клиент а е ДЛЪЖЕН.Мисля всеки себеуважаващ се Юристконсулт ще намекне деликатно на служителя да се уважи молбата на клиента.

П.С. Утре в офиса на германос може да отиде незрящ човек с куче водач.На него също ли трябва да му пробутат да подпише крайно неизгодна месечна такса след като ще разчита само на слуха си и на коректността на оня с ризката срещу него,дееба и търговски морал.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 15:43

Чакай малко. Недей да пробутваш други случки, като си мислиш, че ще спра да защитавам колегата от Германос. Дори няма и да прочета това, което си постнал поради простата причина, че говорим конкретно за тази на баща ти.

Ти един път казваш, че са му казали да вземе телефона само срещу 2 години договор и 2 платени месечни такси, а втория път твърдиш, че не е бил информиран за това. Противоречиш си! Последно какво са му казали?

Ако не са му казали за договора и платените такси - как тогава? "Господине, вземете този телефон безплатно и се подпишете на 6 места?" НЕ ГО ВЯРВАМ, ЧЕ Е СТАНАЛО ТАКА!

Колега, ако искаш да породиш съчувствие не е това начина, като се клевети този и онзи. Имайки предвид това, че един път твърдиш едно, а втория път друго това говори само за едно: Някой, който детайлно разглежда случката разбира, че не си прав и ти го казва, а ти си държиш на своето. И за да не се обърнат срещу теб хората, който са изразили съчувствие продължаваш да овърташ с други теми.
Факт е, че всеки който е видял "измамен" е прочел темата отгоре отгоре и не се е замислил за детайли по случката а бърза да натисне бутона НОВ ОТГОВОР и да каже Ах колко съжалявам, Ах тия мръсници и т.н.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 15:52

icoico написа:
Barboukov написа:Това че приемаш МАЗЕН консултант като лична обида си е лично твой проблем :idea: Аз ще пиша жалба за измама до КЗП,а ти ако щеш пиши на арменския поп-твое право си е :!:

Аз ще им пиша да разгледат темата ти във форума как си противоречиш и после да преценят дали да накажат продавача или да посъветват баща ти да не подписва следващия път.

ЧАКАМ МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА ДА dobrin i Pichaga като адвокати. Искам и двамата да се изкажат.

КОЛЕГА, ИЗТРИЙ ТАЗИ ИЗМАМА И ОБЪРНИ ЗАГЛАВИЕТО НА ТЕМАТА КАТО: БАЩА МИ СЕ ПРЕЦАКА!

С извинение към Varbona за главните букви, ама не е викане. Моля за снисхождение и безнаказаност в случая.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 22 дек 2009 16:01

Абе Барбуков,извинявай мен,ама ти да не си ударил една-две обедни ичкии??? :drunk
Стига си викал,дразниш.И нещо лично ли видя в темата,че така се впрегна.
И,стига ВИКА,дразниш.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 16:04

Първо започнах да защитавам колега, обвинен несправедливо. После нарекоха нас продавач-консултантите мазни. И много ме подразни това, че колегата умишлено слага измама и глобул за да излиза в гугъл. Не стига, че не е прав, ами и нагъл.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 16:04

Никой не е казал дума на баща ми за двете години срок на договора.Никъде в писанията си не съм споменавал такова нещо.За споменатия срок и за това че няма право да го прекрати без да плати неустойка му казах АЗ вчера след като прочетох договора.Съгласих се-направил е глупост да подпише каквото и да било без да чете ситните букви(текстът срок на договора е приблизително с такъв размер :mrgreen:Напълно разбирам защо не искаш да прочетеш постнатото от мен описание на подобна случка-гарван гарвану и т.н.
Вече казах-демокрация сме-пиши където ти кефне :012:

Последна промяна от icoico на Вто 22 дек 2009 16:09, променено общо 3 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”