Gigabyte написа:Barboukov написа:maxpayne написа:icoico написа:Има едно нещо-морал му се вика,ама ми е малко дълго да обяснявам за какво точно става дума.Точно с твоята желязна логика някои звънят на баба ти и и казват,че си катастрофирал и трябва да даде колкото там пари има на лицето Х за да оживееш на операционната маса.Или прикоткват самотен старец да подпише договор за пожизнено гледане и на следващата сутрин човекът се събужда в продадения си апартамент.Предлагат-пък той ако иска.
Не бих могъл да го кажа по-добре!

По нищо не се разбира, че става въпрос за измама. Единия му е предложил беплатен телефон с 2 години договор, другия е приел. Кое е измамното в случая?
Никой не говори за блъснах дете дай 1000 лв или нещо от сорта.
И пак те цитирам:
icoico написа:... и му предложил да си вземе Нокия 1200 БЕЗПЛАТНО,щото не се продавала,а се давала само срещу договор и 2 платени месечни такси...
Коя е измамата? Че продавача му е предложил телефон ли?
Щом в случая продавача е казал, че има 2 години договор и 2 платени такси всичко е ОК.
Това ,че някой неща са му спестени... Колега не че имам нещо против теб ,ама точно ти да говориш и да умничиш не на място... Спомням си безмислените ти теми от преди 1 месец.
Аз не ги разбирам всичките им договори на глобул и ментел ,пък какво остава възрастен човек ,както каза колегата свикнал да борави с червеното и зеленото копче(повечето ,да не кажа всички пенсионери са така).
А продължението на "со кротце ,со благо" е най-подходящо : "со малко кютек"

Колега, тия спестени някой неща ги пише в договора.
Аз като тръгна да продавам нещо и аз обяснявам основното и най-важното. Ако тръгна да чета целия договор на клиента нали се сещаш, че може и един работен ден да не ми стигне. А и клиента ми не е само един. Едва ли на човека са му казали да подписва без да чете.
НАЙ-УЧТИВО ИСКАМ ДА ПОМОЛЯ КОЛЕГАТА, ПУСНАЛ ТЕМАТА ДА МАХНЕ ДУМАТА ИЗМАМА ОТ ЗАГЛАВИЕТО, КАКТО И ОТ ПОСТА СИ. НЯКА ДА НАПИШЕ В ЗАГЛАВИЕТО: КАК БАЩА МИ СЕ Е ПРЕЦАКАЛ ИЛИ НЕЩО ОТ СОРТА, А НЕ ДА ОБВИНЯВА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ГЕРМАНОС, ЧЕ СА ГО ИЗМАМИЛИ. АЗ КАТО ТЪРГОВЕЦ И ПРОДАВАЧ КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ ДА ПРИЕМА СЛУЧКАТА ЗА ИЗМАМА ПОРАДИ НЕДОКАЗАНА ТАКАВА И МНЕНИЕТО МАЗНИ КОНСУЛТАТИ ГО ПРИЕМАМ КАТО ЛИЧНА ОБИДА.
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО! СЪЩО ТАКА ЩЕ ПОДГОТВЯ ОФИЦИАЛНО ПИСМО ДО АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА ФОРУМА ДА ИЗТРИЯТ ТЕЗИ КЛЕВЕТИ КЪМ ПРОДАВАЧИТЕ АКО АВТОРА НА ТЕМАТА НЕ СЕ ПОГРИЖИ!
ПП: Само да споделя, че моя дядо се е прецаквал по подобен начин с договори, ама веднъж не съм казал, че са го измамили. Дори чу една камара благословии затова, че подписва без да чете.