Помощ за избор на пералня ?
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Re: Помощ за избор на пералня ?
Да,номер едно са след Миелето обаче.
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
какво ще кажете за зануси произведена в полша гледах я в техномаркет за 420лв имате ли впечатления от тази марка
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зануси не е лоша като марка.От близо 3 години работя в гаранционнен серзиз за перални и като цяло тази марка не е от най-често даващите дефекти.но като цяло вече всичко е на късмет.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Аз съм с Candy от 5-6 години и съм много доволен.
А какво ще кажете за тази http://fagor.bg/index.php?itemID=16&group=6#h1
на Фагор е и тяхното производство е в Европа.
Някой, ако има впечатления моля пишете ми!
на Фагор е и тяхното производство е в Европа.
Някой, ако има впечатления моля пишете ми!
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос към Peteff и IvanMan. Колебая се дали да взема ARXD 109 - кажете ми как са Вашите перални след известно ползване? Благодаря!
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Мотора на Занусито ми е мейд ин Румъния,един път 140 и неколко лева за ремонт на лагери с 5 месеца гаранция-след 10 месеца пак същото и не повторих ремонта
Вчера зех още едно Миле втора употреба-да видим

Вчера зех още едно Миле втора употреба-да видим

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icemans написа:Въпрос към Peteff и IvanMan. Колебая се дали да взема ARXD 109 - кажете ми как са Вашите перални след известно ползване? Благодаря!
моята си работи безпроблемно все още . нямам забележки за сега
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Повдигам темата.
След почти 17г - 1м Ардо Мерлони А1000ТXD със сушилня се предаде.
Асинхронен ел. двигател даде фира първо пусковата намотка за центрофуга, а после и за пране. На управляващата платка изпуши триака и 1 диря към маса CNC 1 пин / не са проблем за ремонт/.
От 1-2 г имаше проблем с центрофуга, сменям кондензатора и тръгва центрофугата. Сега смених кондензатора и обтегнах малко ремъка/ никога не е обтяган/ и изпуши ел .двигателя. Явно е имало проблем с пусковата намотка.
Дилемата е 2 ра младост мотор за 80-100лв с 1г гаранция /и ремонт на платката / или нова пералня - недоносче - така като чета отзиви за новите / чупи-купи/.
Дайте идея за надеждна нова. Нахврълил съм Аристон RSG 703K -559 лв с инверторен двигател и Интезит IWC61051/71051 C ECO EU / с асинхронен / 429/449 лв.
Аристона може да се окаже пръчка с тази накачулена електроника по него /дисплей, програматор/.
От Конелианото нямам оплаквания - служи вярно почти 17г и сега като го гледам - направено е здраво и ремонтопригодно - явно вече няма такива машини в предвид тенденцията купи/чупи/ купи..
П.П. Днес свалих ел.двигателя - не съм го разглобявал. Проблема може да е дошъл от пластмасовата охлаждаща перка - 3- 4 счупени сектора - явно от старост се напуква пластмасата.Възможно е някое парче да е повредило намотката.
П.П.2 След по прецизен оглед се оказва,че не е от тази перка /задната - няма поражения по намотките, но има пробив/нагоряла изолация на прояодниците точно на мястото на снадка на намотките и извеждането им куплунга.
След почти 17г - 1м Ардо Мерлони А1000ТXD със сушилня се предаде.
Асинхронен ел. двигател даде фира първо пусковата намотка за центрофуга, а после и за пране. На управляващата платка изпуши триака и 1 диря към маса CNC 1 пин / не са проблем за ремонт/.
От 1-2 г имаше проблем с центрофуга, сменям кондензатора и тръгва центрофугата. Сега смених кондензатора и обтегнах малко ремъка/ никога не е обтяган/ и изпуши ел .двигателя. Явно е имало проблем с пусковата намотка.
Дилемата е 2 ра младост мотор за 80-100лв с 1г гаранция /и ремонт на платката / или нова пералня - недоносче - така като чета отзиви за новите / чупи-купи/.
Дайте идея за надеждна нова. Нахврълил съм Аристон RSG 703K -559 лв с инверторен двигател и Интезит IWC61051/71051 C ECO EU / с асинхронен / 429/449 лв.
Аристона може да се окаже пръчка с тази накачулена електроника по него /дисплей, програматор/.
От Конелианото нямам оплаквания - служи вярно почти 17г и сега като го гледам - направено е здраво и ремонтопригодно - явно вече няма такива машини в предвид тенденцията купи/чупи/ купи..
П.П. Днес свалих ел.двигателя - не съм го разглобявал. Проблема може да е дошъл от пластмасовата охлаждаща перка - 3- 4 счупени сектора - явно от старост се напуква пластмасата.Възможно е някое парче да е повредило намотката.
П.П.2 След по прецизен оглед се оказва,че не е от тази перка /задната - няма поражения по намотките, но има пробив/нагоряла изолация на прояодниците точно на мястото на снадка на намотките и извеждането им куплунга.
Последна промяна от kris11 на Пет 23 окт 2015 16:24, променено общо 2 пъти.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Миналата година и ние бяхме пред подобна дилема и след доста консултации се спряхме на електролукс (а клоняхме към аристон). Доволни сме много.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На село имаме 20 и кусур годишен Индезит, само филтърчето съм му чистил няколко пъти. Преди 7 - 8 години взехме още една, разбира се пак Индезит, ама със сушилня, преди няколко месеца и на нея се наложи да и чистя филтърчето. Не знам дали е до късмет, ама много трудно бих сменил марката.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
офф = не робувам на марки но нека мненията са от хора купили нови перални преди 2-3-4 макс. 5г. Качество/надеждност навсякъде е занижено и не е сега това, което е било преди 5-10-15г.
Дреболии като филтри,ремък,нивомер, нагревател не са проблем. В новите масово е навлязла електроника /програматори, управление, дисплеи, инверторни двигатели - управление. В предвид честите напомняния от ЕРП -тата всяка електроника е проблематична и затова питам за отзиви от новозакупили перални. Ако в рамките на гаранцията пералнята ще ходи 2-3-5 пъти в сервиз с ? на брой дни престой - не благодаря.
Дреболии като филтри,ремък,нивомер, нагревател не са проблем. В новите масово е навлязла електроника /програматори, управление, дисплеи, инверторни двигатели - управление. В предвид честите напомняния от ЕРП -тата всяка електроника е проблематична и затова питам за отзиви от новозакупили перални. Ако в рамките на гаранцията пералнята ще ходи 2-3-5 пъти в сервиз с ? на брой дни престой - не благодаря.
Последна промяна от kris11 на Сря 21 окт 2015 9:05, променено общо 1 път.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Като чета какво е написал колегата Kriss11 и тръпки ме побиват да не се наложи да купувам нова пералня.
Първата ни беше Перла 04 и работи 22 години. След нея купихме Горение я ползваме повече от десет години ежедневно. До сега съм и сменил един ремък и две помпи / по 16 лв са помпите, носе навираш доста за да я смениш/.
До сега перална в сервиз не съм карал /Перлата беше 90кг/
Ако се наложи да купувам нова с електрониката не бих се справил.
Първата ни беше Перла 04 и работи 22 години. След нея купихме Горение я ползваме повече от десет години ежедневно. До сега съм и сменил един ремък и две помпи / по 16 лв са помпите, носе навираш доста за да я смениш/.
До сега перална в сервиз не съм карал /Перлата беше 90кг/
Ако се наложи да купувам нова с електрониката не бих се справил.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Защо не си вземеш втора употреба Miele от тук:
http://www.mieleservis.net/
http://www.mieleservis.net/
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”