Задължение към Глобул!!!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Задължение към Глобул!!!

Мнениеот AmW » Вто 27 апр 2010 22:39

kakyra написа:Абе интернет не ползваш ли. Ще ми ходиш по адвокати да и дадеш 50 лв за нещо което можеш да го прочетеш. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОПЪЛНОМОЩЯВА 3-ТИ ЛИЦА БЕЗ ТВОЕ ЗНАНИЕ. Нямаш известие, нямаш каквото и да е. Искат ти парите след толкова време и не си първия с тези проблеми. В нета има изписано толкова много от сходни на 99% с твоя проблем.

А в договора дали няма написано как процедират глобул с длъжниците?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 27 апр 2010 22:44

Пичагата и Добрин сигурно ще се включат, но на 99.99% както е описан този казус, никакви пари не се дължат. То се дължат, но няма как да го принудат да си плати.

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Вто 27 апр 2010 22:46

да пише, че всяко сабиране на дължими суми извън определения срок се взимат по съдебен път, а не чрез фирми посредници. Наблягам отново на факта, че да прехвърлят задълженията ви към трети лица, трябва да ви информират, да бъде в законен ред и да дадете изричното си съгласие. Това не е от подписан договор с който и да е, това е ЗАКОН! Сега не мога да търся точно кой член и кой анекс точно е, но ако се интересувате толкова поразровете се. Обещавам повече няма да го споменавам тази малка формалност, но се информирайте от правна гледна точка и точно по такива върпоси интернет е голям учител.

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Вто 27 апр 2010 22:50

[quote="kakyra"]

Благодаря ти:)
Думите ти ме обнадеждават.

Обаче как стоят нещата в действителност...според интернет добре...няма да им плащам,но по горе един колега беше казал,че щом искат пари въпросните хора са си вързали гащите по някакъв начин....друг е въпроса дали е законен и дали може да ме постави в крайно кофти положение.

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Вто 27 апр 2010 23:01

skilidka написа:
kakyra написа:
Благодаря ти:)
Думите ти ме обнадеждават.

Обаче как стоят нещата в действителност...според интернет добре...няма да им плащам,но по горе един колега беше казал,че щом искат пари въпросните хора са си вързали гащите по някакъв начин....друг е въпроса дали е законен и дали може да ме постави в крайно кофти положение.

Никакъв шанс. Ако ще с капчица да са си залепили гащите, нямат правото да ти искат пари. Подписал си договор с Глобул, ако е не ти искат пари и не са те уведомили за предприетите им действия и да ти искат пари и да не ти.....
Да го кажа по друг начин. Утре се обличам с костюм, слагам подплънки, взимам от шефа ми неговата кола и идвам при теб и ти заявявам следното: Дължиш на мтел 1000лв. Трява да ми ги платиш, защото ще ти взема телевизора и хладилника. Аз съм платил на мтел да ти откупя задълженето сега идвам при теб. Като идеш при мтел ти казват нямаш задължение. Аз ти казвам как ще ти кажат, че имаш при положение, че аз съм го платил отварям скоба, че дори и да са го откупили в Глобул това нещо трябва да фигурира в базата данни, та дължиш ми 1000лв.
Ти не се ли замисли защо не е в плик писмото? Проучили фирмата от чието име идва дадения човек.

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Вто 27 апр 2010 23:24

http://sg-group.bg/files/documents/Contract_Globul.pdf
това намерих

След като договора е подписан 2009 а моето задължение е от 2001.....

Има ли срок....давност и задължението ми актуално ли е в момента на подписването на договора между космо и въпросната си джи груп?

А относно Глобул.....ни вест ни кост от тях.

Може би наистина щеше да е по цивилизовано ако те бяха направили първата стъпка по събирането на дължимото при положение, че договора ми е със тях а не със въпросната си джи с която те пък са сключили договор

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 27 апр 2010 23:51

skilidka написа:Имам още две карти на Глобул.....

Според мен няма как да длжиш пари на глобул и същевременно да имаш две карти. Ако имаш задължения по някой от договорите би трябвало да ти спрат всичи карти :wink:

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Сря 28 апр 2010 1:16

Немогат да искат пари от теб след изминали 5 години от задължението. Това е давностния срок и след това както беше посочил колега по-горе вече нямат право да те търсят по какъвто и да е начин.
Друг е въпроса , че не само Глобул почна да прави мизернически номера, но и Вивател. Вчера майка ми отива да си плаща сметката по програма, която е точно 40 лева и няма изговорени допълнителни минути освен част от безплатните ( фактически няма задължения извън тези 40 левя ) и заявяват , че дължи 68 лева и стотинки. Обаче не са нацелили човека който да премятат.. след малко разправий се оказва , че събирали 1/2 ( незнам как изчислиха 28 лева и стотинки като 1/2 от 40 лева и да не говорим , че незнаят каква сметка ще има потребителя другия месец попринцип ама айде..) от задължението за следващия месец поради някакви изравнявания които правели. Тя им заявила, че няма да плати нищо повече от това което дължи за месеца ( 40те лева в случая) и тия накрая навели глава.
Обаче повечето хора си плащат и си мислят, че другия месец ще платят без тия 28 лева.. ама друг път. Те всеки месец това ще си казват и ще си пълнят гушката.
death

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Сря 28 апр 2010 6:19

при положение ,че колегата има още две карти на глобул,като отиде да си плаща сметкитте би трябвало да му кажат ,че има някакво старо задължение.За 10 години щомнищо не са му казали или тази фирма дето и е идвал представител в тях или глобул ментат яко.Ако можешсе свържи с твоя приятел и се уточнете какво става.

п.п.аз като отида да си плащам сметката,като кажа единят номер излиза всичко на мое име което дължа,това за три карти.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Сря 28 апр 2010 6:51

Winner25 написа:
skilidka написа:Имам още две карти на Глобул.....

Според мен няма как да длжиш пари на глобул и същевременно да имаш две карти. Ако имаш задължения по някой от договорите би трябвало да ти спрат всичи карти :wink:

Да,преди време - 2003 година подарих на сестра ми нов телефон с карта на Глобул на мое име. Говедото / сестра ми де/ не плати още първата сметка - мислела че аз ще ги плащам :Mr Green Fun Та два месеца след това отивам и аз да подпиша договор с абонаментен план в Глобул и ми казаха че докато не си платя задълженията, не мога да взема втора карта. Твоите карти какви са - предплатени или с месечна такса. Щото ако са с месечна такса и са взети след въпросната 2001 година - опитват се да те изклатят яко. Абе каквото и да става - пари не давай, 200 лева са 20 пакета памперси по 82 броя. / бирите ще почакат/

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 28 апр 2010 10:16

Минах по този път. Пратиха ми известие за неплатена сметка от 2003 година. Има някаква варненска фирма, която събира нарите на Глобул. Самия оператор не предприема нищо, но тези завеждат дело.

Плащай колега, че става лошо.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 28 апр 2010 12:45

rosy написа:Пичагата и Добрин сигурно ще се включат, но на 99.99% както е описан този казус, никакви пари не се дължат. То се дължат, но няма как да го принудат да си плати.

Гробарят :shock :shock :shock :shock е прав бре
9 години са минали, без действия от тяхна страна
у лево и на ремък
е няма да си им повече клиент де
голяма загуБа хахаха

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 28 апр 2010 12:55

Barboukov написа:Минах по този път. Пратиха ми известие за неплатена сметка от 2003 година. Има някаква варненска фирма, която събира нарите на Глобул. Самия оператор не предприема нищо, но тези завеждат дело.

Плащай колега, че става лошо.

ако не е тайна каква беше сумата в твоя случай и какво дело заведоха срещу теб (изобщо заведоха ли го, или само заплащиха)?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 28 апр 2010 14:04

Под 70 лв беше. Платих в 7мия ден от дадения ми 7 дневен период. Не се обадих (на посочените в писмото телефони) да кажа, че съм платил и заведоха дело. Като представих документа за плащане всичко свърши.
Задължително се обади на телефоните като платиш, че не си гледат банковите сметки и се правят на луди.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 28 апр 2010 15:15

Barboukov написа:Под 70 лв беше. Платих в 7мия ден от дадения ми 7 дневен период. Не се обадих (на посочените в писмото телефони) да кажа, че съм платил и заведоха дело. Като представих документа за плащане всичко свърши.
Задължително се обади на телефоните като платиш, че не си гледат банковите сметки и се правят на луди.

И аз имах една така забравена сметка от Глобул(мисля от 03-04),и когато тези ми изпратиха писмо си я платих.Обаче я платих на ГЛОБУЛ.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”