Мнение за косачка ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнение за косачка ?

Мнениеот dragozow » Вто 04 май 2010 20:02

Здрасти колега, занимавам се точно с подобни техники. Продавам Husqvarna, Gardena, McCulloch и др. Електрическата е компромис, по-добре вземи най-евтината бензинова. В 90% от случаите те са с двигател Briggs&Stratton. Ако имаш въпроси питай.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Вто 04 май 2010 20:45

И аз давам глас за бензинова, няма кабел няма заплаха да го срежиш, по лесно се коси. Пък за трудно косими места си е тример Бош като на колегата AmW имаме същия и много съм доволен :да:

п.п. чудя се дали някой китаец още не е измислил подобна косачка работеща на bluetooth?

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Вто 04 май 2010 20:50

за мен gardenia са най добрите косачки доказала се фирма и я знам от доста отдавна имам една косачка (gardenia) която е поне на 7-8 години и досега никакви проблеми само им се шчупи копчето за пускане и спиране но и това се оправя

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 05 май 2010 5:52

това е тример :arrow:
Изображение
продавам като този в ляво на снимката и електрическия в средата
добри са с 2 години гаранция но за предпочитане бензиновия :wink:
той е и с корда и с метален нож :да: около 350 пара вървят

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 05 май 2010 10:57

http://www.stihl.bg/isapi/default.asp?c ... 48+TX.html

не съм написал че съм с тази от 2-3 години , страшно доволен
преди нея бях с електрическа , тегава работа
ако е по голямо дворното място по добре да е самоход , че да не буташ като муле по двора
според мен отдели повече пари , за да вземеш нещо хубаво и което си струва

Потребителски аватар
vwmotor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwmotor » Сря 05 май 2010 14:28

Взех си тази Bosch Rotak 34 и съм много доволен http://www.proshop.bg/rw/items/boschrot ... 34-ii.html
Разликата от другите и от тази, която си избрала е, че регулираш височината на косене на цялата машина, а не само на задните.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Сря 05 май 2010 20:40

Колеги благодаря за мненията взех косачка Gardena 36 E !!!Спецялни благодарности на колегата dragozow, че ме изчака след работното му време и ми обърна внимание.Евала още един момент в който се доказва ЧОВЕЩИНАТА в този форум!!! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 27 май 2012 10:50

Малко uр на темата. Но маля за препоръка за елекриченска и/или моторно коса, която да е удобна за работа/ и.е да не вибрира , изморява и пр./,да може да се пренася, тъй като вече разбиват вилата два пъти /т.е. по компактна/ . Теренът е около 800-900 км2 неравно вилно място, има и камъчета и по жилави треви.Също не ми е ясен разходът за консумативите- корда, нож/диск.
Става нещо от типа:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 27 май 2012 12:55

@ valsn
За пренасяне зависи с каква кола си.
От 2009 г използвам Huqsvarna 125R.През 2009и 2010 я пренасях с Пасчо. През 2011 г се наложи да я пренасям в Поло 2ф неразглобена - влиза през багажника, на предната седалка е махната възглавницата. През 2012 е лесно с пренасянето.
За вибрации - няма , но винаги слагам кожени ръкавици. Бензина го цедя през цедка 8 микрона.Сместта я приготявам в 1 шише от Кока Кола 2л - стига ми за половината лято и остава.
На неподдържан терен или първо косене е задължително да е с металния нож, освен ако предварително не е минавано с търнокоп за коренене на израстъци на дървета.
Стандартна корда замина бързо. През миналата година купих корда ф 2,4мм -87м за 23 лв "Кавасаки". Има я и в размери ф 2 мм и 2,7 мм. Кордата е добра и не се къса бързо, правя сравнение с една друга корда тип звезда, която бях купувал.Кордата тип звезда- хем скъпа хем бързо заминава - не се лъжи да вземаш.
От ф 2,4 г тази година започнах навита корда и 2 пъти навивах корда по 7м, като от второто навиване има повече от половината. Косено е е 3 дка. Тая корда се справя и с жилава трева тип диво жито или ръж висока 50-60 см, камъчета не и пречат.
На второ косене махам ножа , който реже кордата и кося с дълга корда- наведнъж някъде 50-60 см диаетър.
машината е тихичка -правя сравнение с 1 Щил на съседа, който бръмчи яко.
Ножа не се износва бързо , ако удряш камъни се нащърбва. Точи се или с едра пила или на шмиргел.Аз си го точа както е на машината с малък ъглошлайф с регулиране/на ниски обортоти/.
От диск/ като циркуляр/ няма смисъл - тревата се увива около диска и пречи. За режене на израстъци пак е трудно.
При мен се получи 1 проблем с застопоряването на "кормилото ".Щатно е решено по глупав начин - 2 пластмасови скоби и 1 винт,резбата изтървава кормилото се върти. Реших кардинално проблема като купих 1 скоба за Щил / 2 полускоби с 4 болта М6 / Понеже има разлика в диаметрите на 2 та типа "кормила" срязох 1 алуминиева тръба с диаметър ф 20 мм през средата и вмъкнах м/ Щилската скоба. Стана бетон.
Всяка пролет преди започване на работа допълвам грез в главата /има 1 болче н главата.Имам смазка с МоS2 отпреди много години и слагам от нея.
Най- гадното е накрая чистенето на смляната трева от предпазителя около работната глава.
Забравих: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА !!!
Има ги по 2-3 лв прозрачни /Алати,Бриколаж,Практикер, магазини за ЛПС.

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Нед 27 май 2012 14:58

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 15:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 май 2012 15:02

Райдер за парите си са супер, ползвал съм бензинов тример и работи добре.
Ако не искаш китайско, вземи си циганче - те все още се правят в България!

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 27 май 2012 18:55

Благодаря на kris11-много полезна информация.
Благодаря и velizar987, ще проверя дали промоцията е валидна, не всичко правено в Китай се оказва толкова некачествено-след като почти всички фирми си изнесоха производствата там!
А циганчета не мисля да пускам-щото после се връщат по тъмно. :(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 27 май 2012 20:07

valsn написа:Благодаря и velizar987, ще проверя дали промоцията е валидна, не всичко правено в Китай се оказва толкова некачествено-след като почти всички фирми си изнесоха производствата там!
А циганчета не мисля да пускам-щото после се връщат по тъмно. :(

За райдера не знам . Друг съсед си взе китайка от Алати . Вика ме да го подпалим - той се мъчил 20 мин, аз се мъчих 15, вадих свещ , накрая запали дадох му я и му казах повече да не ме търси за китаеца .
В съшност не знам предисторията на китаеца- дали е пален, какъв бензин е слаган..

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пет 01 юни 2012 10:00

Все още решението не е взето . В Mr.Bricolage един агент фанатично ме убеждаваше в предимствата на ето този модел на Partner B 250 B с характеристики :
http://prodilar.com/210-Posledno-razglezdani
Някой има ли опит с тях?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 01 юни 2012 16:28

Според мен, по-добра е с четиритактов мотор, по-лесно е да сложиш газова уредба!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”