Blizoo tv

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Blizoo tv

Мнениеот rosy » Пет 04 юни 2010 8:53

Абе вие в коя ера живеете, какви са тези морално остаряли технологии като HD :shock

Световното по футбол трябва да се гледа единствено и само на 3D 8)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 04 юни 2010 8:55

rosy написа:Абе вие в коя ера живеете, какви са тези морално остаряли технологии като HD :shock

намери някой изпаднал тв де mhihi

п.п.

чета инструкциите и гледам настройка на картината,дава до 1080i :shock
Колега,споделяй де

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Пет 04 юни 2010 9:19

еми гледайте сега как стоят нещата :

DreamBox 800 HD е Linux базиран приемник с Lan през които се връзва в мрежата и получава от зададен сървър кодове от така наречените карти (които се заплащат,но на достъпни цени зависи от сървъра) за различни пакети от различни доставчици от цяла Европа.
Трябва да имаш Сателитна чиния около 1-метър с DISEqC мотор които да ти върти чинията автоматично по различните Сателити и да приемаш най различни програми.
Аз примерно разполагам с мин.50 HD канала (не съм ги броил с точност всеки ден се увеличават :Д)
Принципно този тип телевизионно приемане е за маниаци дето са си накупили Плазми и ЛЦД-а за по над 2000-3000лв. защото само така най пълноценно могат да си използват телевизорите по предназначение специално за HD.

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Пет 04 юни 2010 9:28

rosy написа:Абе вие в коя ера живеете, какви са тези морално остаряли технологии като HD :shock

Внимавай какви глупости дрънкаш защото за да гледаш 3D трябва 1-во да е HD :lol:
няма нищо остаряло,напротив това е бъдещето

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 юни 2010 22:19

БлизУ, дава повече. Хахахахах. Мусура много добре е схванал идеята на цифровата ни телевизия с конакс картите. Толкоз добре не знам дали и аз бих могъл да го обясня. HD картината наистина е нещо много яко, сравнено с обикновената цифрова. Само че аз лично не съм футболен фен и не бих дал и стотинка отгоре за ХД-програма независимо коя. По принцип телевизия почти не гледам. Когато обявиха новото име официално на фирмата, много се бъзикахме с колежките диспечери "Ало, здравейте, обаждамИ са от бЛизУ" mhihi Въъйй, мани, бегай. И за това име са платили сума ти пари, поне англичаните, които са го сътворили (платено е на някакви англичани) да бяха проучили как звучи на български и какъв омоним си имаме тук на тази тяхна думичка.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 07 юни 2010 19:55

anndroo написа:еми гледайте сега как стоят нещата :

DreamBox 800 HD е Linux базиран приемник с Lan през които се връзва в мрежата и получава от зададен сървър кодове от така наречените карти (които се заплащат,но на достъпни цени зависи от сървъра) за различни пакети от различни доставчици от цяла Европа.
Трябва да имаш Сателитна чиния около 1-метър с DISEqC мотор които да ти върти чинията автоматично по различните Сателити и да приемаш най различни програми.
Аз примерно разполагам с мин.50 HD канала (не съм ги броил с точност всеки ден се увеличават :Д)
Принципно този тип телевизионно приемане е за маниаци дето са си накупили Плазми и ЛЦД-а за по над 2000-3000лв. защото само така най пълноценно могат да си използват телевизорите по предназначение специално за HD.

Говори в цифри и сайтове, колега...
Къде го плащам тия пари, всъщност колко плащам?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 07 юни 2010 21:46

Руски сайтове например mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 08 юни 2010 7:54

по повод HD-о на канал 1,ще е тестово пуснато само за световното.После пак си го спират mhihi
Скръндзи

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 08 юни 2010 8:32

Ли, ако не възразяваш ще взема бирички и компаньонки и ще намина да видя как е ХД на Канал 1 mhihi Ако ми хареса ще взема да се включа и аз :roll:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 08 юни 2010 8:37

ISRalien написа:

Плащаш си само приемника, антената и мотора.
И после трябва да имаш интернет, за да сваляш кодовете от други такива потребители.
Използва стандартен ФТП протокол ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 08 юни 2010 9:17

LILO&STICH написа:по повод HD-о на канал 1,ще е тестово пуснато само за световното.После пак си го спират mhihi
Скръндзи

Принципно HD ще са само мачовете, като сигнала се осигурява от Близу, а не от БНТ. Водят го като БНТ ХД, понеже правата за световното са купени от БНТ и няма как Близу да излъчват паралелно в тяхната мрежа същото нещо без позволението на БНТ.

Иначе чувам, че ще има Ф1 ХД от следващият сезон и тогава бих се прежалил ;) за сега със световното ще напртавя следната врътка - моята карта без ХД ще я дам на някой, който бачка в Близу, а той ще ми я трампи с таква с ХД за времето на световното mhihi

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 08 юни 2010 13:53

musura написа:
LILO&STICH написа:по повод HD-о на канал 1,ще е тестово пуснато само за световното.После пак си го спират mhihi
Скръндзи

Принципно HD ще са само мачовете, като сигнала се осигурява от Близу, а не от БНТ. Водят го като БНТ ХД, понеже правата за световното са купени от БНТ и няма как Близу да излъчват паралелно в тяхната мрежа същото нещо без позволението на БНТ.

Иначе чувам, че ще има Ф1 ХД от следващият сезон и тогава бих се прежалил ;) за сега със световното ще напртавя следната врътка - моята карта без ХД ще я дам на някой, който бачка в Близу, а той ще ми я трампи с таква с ХД за времето на световното mhihi

Ф1 си го гледам и в момента както и всички мачове,тениси и т.н. каквито спортове си помислите,а за врътката която мислиш да направиш с картите ми е интересна,като те са си под номер и ако е платена/пусната картата за ХД,то най вероятно се ползва за ХД програми 8). Ако не е така ме извини

Потребителски аватар
hashashin_BAC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hashashin_BAC » Вто 08 юни 2010 16:57

колега,
бягаи на далече от тази компания, от година и половина съм кум тях, не защото изкам а защото нямам друг избор в моят квартал.
Чакам с нетърпение да влязат мегалан до края на годината, че от тези изроди ми писна death death death death death death
:beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 08 юни 2010 18:12

vasstop написа:
ISRalien написа:
...

И после трябва да имаш интернет, за да сваляш кодовете от други такива потребители.

Един познат беше пуснал такава схема с 2 или 4 приемника в едно кафе, че трябваше да ги има всички мачове...
Но не той, а някой си, на който му плащаше доволно парички всеки месец...
Та сигурен ли си, че е без месечна такса?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 08 юни 2010 18:56

ISRalien написа:
vasstop написа:
ISRalien написа:
...

Един познат беше пуснал такава схема с 2 или 4 приемника в едно кафе, че трябваше да ги има всички мачове...
Но не той, а някой си, на който му плащаше доволно парички всеки месец...
Та сигурен ли си, че е без месечна такса?
Ами аз съм го настройвал на мой приятел. Плаща си само интернета ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”