Охлаждаща поставка за Notebook

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Охлаждаща поставка за Notebook

Мнениеот Ljubon » Сря 23 юни 2010 17:54

vwfena написа:Гледах тази в office 1 понеже с тях работим и няма да ходя да търся и на крака ще ми я донесат.

То по цената си личи, че е играчка, като се има впредвид, че оffice 1 е възможно най-скъпото място за такива неща.

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Сря 23 юни 2010 18:22

Имах подобна поставка за лаптоп с 3 вентилатора, пак за 13 лева, само че от гет.бг.
На втория ден започнаха проблеми с USB-то - трябваше да го мърдам навътре и навън докато проработи.
Смениха ми я от сайта и ми донесоха нова. На същия ден отново проблем с кабела - започна да се нагрява самият кабел адски много. Общо взето тия поставки с вентилатори за 13-14 лева поне по мои впечатления са пълен боклук.
Препоръчвам ти да си вземеш нещо за повечко парички :да:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 23 юни 2010 18:29

Еми най вероятно ще е нещо по-скъпо, след всичко прочетено.Основно исках да разбера има ли смисъл. :)

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 23 юни 2010 22:41

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 23 юни 2010 23:03

vwfena написа:Еми най вероятно ще е нещо по-скъпо, след всичко прочетено.Основно исках да разбера има ли смисъл. :)

То за смисъла - че има има. Ама мойта не е от най-евтините - около 50 кинта я взех преди два месеца от техномаркета и на първата седмица отказа вентилатора. Вярно, смениха ми я, ама добре че пазех бележката и кутията.
Така че - дето вика народа, купи си и за 5 лв и за 50 ако щеш - всичко е на късмет
Аз като я купувах гледах да може да става и за да се поставя върху колена, да има извивка, така че да е удобно да седиш или да се излегнеш и да си поставиш лаптопчето. Има едни дето са само за маса, а понякога, ето например сега съм се излегнала, лаптопа ми е удобен, не грее и всичко е ОК :да: :да:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 24 юни 2010 7:21

С флакона продухах 6-7 лаптопа. Възраст - между 1 и 4 години. Всички без един започнаха да работят като нови. Само един си остана зле - като го отворих между вентилатора и радиатора имаше нещо наподобяващо топка косми....и май беше и за паста но там трябваше да се разглобява повече, отколкото разбирам. Със сигурност няма да стане по-зле положението с флакона, в най-лошия случай ще остане същото.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 24 юни 2010 9:22

mely написа:Ей с такваз съм http://www.novacombulgaria.com/bg/akses ... yoncnpns1/ -много доволен от три години .Върти се на 360 гр различни положения на повдигане и вентилатор.Досега не съм го пускал -просто му е достатъчно да е повдигнат към 18 20 лв е .Има ги и в Метро.

Ползвам подбна на HAMA без вентилатор, купих я от Office1Superstore за около 20-на кинта. Ако не се товари много лапнитопа, върши идеална работа без вентилатор. Достатъчно е само повдигането с 3-4 см, пък е и по-удобна за писане/чатене. Отдолу има въртяща поставка и се върти на 360 градуса...

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 24 юни 2010 9:33

И аз съм с такава http://www.citys-bg.com/index.php?searc ... on+CNP-NS1
от този магазин правят 3% намаление на колеги има и доставка.
Поставката я ползвам 2 години и съм адски доволен, слагам я в раницата с лаптоп -а и перкам навсякъде с нея.
Супер удобна е за ползване в кревата, то аз най-вече и за това съм си я взел де :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 24 юни 2010 10:56

ползвам същата, в МЕТРО бяха около 20-25 кинта. Много е удобна, вентилатора на компа определено почна да се чува по-рядко.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 24 юни 2010 16:17

filipov написа:И аз съм с такава http://www.citys-bg.com/index.php?searc ... on+CNP-NS1

и аз съм с такава. Доволен :да:

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 24 юни 2010 17:18

Купих си преди месец такава подложка
Изображение
много съм доволен, преди лаптопа ми не само загряваше а се и излкючвал сам :banghead: от момента когато я ползвам не се е случвало подобно нещо

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 24 юни 2010 17:40

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 25 юни 2010 12:04

От "Ка Вали " преди повече от 3 г за 20 лв взех тази : http://www.vali.bg/?leftmenu=&group=8&a ... ontent.php[url][/url]
Държи под наклон лаптопа, има 2 скорости на вентилаторите и USB хьбче .Досега не мив правила проблем или пък вентилаторите да са започнали да скимтят. Дори и зимно време я ползвам / без да са включенивентилаторите / заради удобството от наклона.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 25 юни 2010 13:10

theultimate написа:С флакона продухах 6-7 лаптопа. Възраст - между 1 и 4 години. Всички без един започнаха да работят като нови. Само един си остана зле - като го отворих между вентилатора и радиатора имаше нещо наподобяващо топка косми....и май беше и за паста но там трябваше да се разглобява повече, отколкото разбирам. Със сигурност няма да стане по-зле положението с флакона, в най-лошия случай ще остане същото.

Браво колега, значи щом твоя има 2 дупки, трябва на всички лаптопите да имат? Желязна логика.
Я си представи моя лаптоп, който има само "отдушник" ако му надъня през него компресора кво ще стане? Цялата мизерия отива точно там, където НЕ ТРЯБВА да отиде. Евала за мнението, ама го задръж за себе си.
Аз моя го "третирам" с прахосмукачка. Батерията държи 2 часа при интензивна работа, а лаптопа е на 3 години. Не съм го връщал в jar откакто го купих, по каквато и да е причина.

Аз лично съм с Canyon-а, за който стана въпрос на няколко места по-горе, изключително доволен.
Минуси:
-Малко калпава конструкция, крачетата се чупят лесно.
-Един вентилатор, централно разположен. На едната ми отказа след година и половина работа.
-Крачетата, които държат лаптопа да не се "изхлузи" са малко неудобни, ръбят като си оставиш ръцете върху тях.
Плюсове:
+Наклонена повърхност с допълнителна естествена вентилация
+Сравнително тих вентилатор, но не съм сравнявал с други
+Ако се счупи краче/откаже вентилатор си купуваш друга и ги ползваш за части mhihi
+Сравнително евтина - 25 лв беше по спомен от технополис, в гет.бг беше към 55 :shock
+Наклона се регулира и можеш да го оставиш "легнал", естествено за сметка на естествената вентилация

Излекувал съм стотици лаптопи с този кулър :012:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 25 юни 2010 16:04

ISRalien написа:...Излекувал съм стотици лаптопи с този кулър... :012:

Браво, значи д-р Ливайн си има последовател! :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”