С какво се разклонява сигнала от чинията на Булсатком ??
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: С какво се разклонява сигнала от чинията на Булсатком ??
Сплитерите представляват всъщност делители на мощност. Нормално е даден сигнал като го разделиш с троен сплитер, после още веднъж с друг сплитер и става... мазало. В кабелната ползваме ТАП-ове. Неговата идея е, че сигналът на изходите му не е равен. Т.е. примерно при теб е подходящ следния вариант за 4 ТВ-та:
1. Минава през тап -8дБ
2. Пускаш двата ТВ през изходите затихнати с 8дБ
3. На Out-а имаш затихване само 4дБ, към него слагаш двоен сплитер, който затихва с близо 4дБ на всеки от изходите си. И така получаваш, че към 4-те ТВ тръгва еднакъв сигнал. Има вариант да ползваш и 4-ен сплитер. Ще ти я нарисувам за по-нагледно.
1. Минава през тап -8дБ
2. Пускаш двата ТВ през изходите затихнати с 8дБ
3. На Out-а имаш затихване само 4дБ, към него слагаш двоен сплитер, който затихва с близо 4дБ на всеки от изходите си. И така получаваш, че към 4-те ТВ тръгва еднакъв сигнал. Има вариант да ползваш и 4-ен сплитер. Ще ти я нарисувам за по-нагледно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Отдавна вече сложихме четворен конвертор че то Булсат и сплитер по принцип не би трябвало да се употребяват в едно изречение 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пфф сори, не видях давността на темата 

- poliboy
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
- Контакти:
Стара ама последния въпрос е актуален
така че който знае да пише 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
poliboy написа:Стара ама последния въпрос е актуалентака че който знае да пише
меню-инсталация-антена-настройка LNB-захранване
това е последователноста за да стигнеш до задаване на стойностите-дерзай ! А ето и какво трябва да направиш за да гледаш със сплитер-направи напреженията на ТВ1 за Н-18,за В-14. На ТВ2 за Н-19,за В-14.Така като изключиш единият тунер,на другият ще можеш да гледаш всичко.А когато са включени и двата ще гледаш и на двата програмите само от Н,без проблем.Т.е основните програми.
- poliboy
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
- Контакти:
Ще го видя тва като ми докарат другия приемник!
мерси за съвета 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Как се разклонява сигнал на Булсатком?
Здравейте , искам да попитам как мога да разделя сигнал на булсатком със сплитер , имам два телевизора и два приемника , но като разделя сигнала със сплитера , единия тунер трябва да е включен за да достига сигнал до другия , или пък като пусна някой определен канал и сигнала на втория тунер спира , та въпроса ми е как да разклоня сигнала до двата тунера без да се губи сигнала до втория тунер ... Благодаря ви предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се разклонява сигнал?
Купуваш си двоен конвертор и всеки приемник си има кабел до антената и работят независимо. Или отиваш в булсат и им казваш, че си със сплитер, те трябват да ти дадат безплатно двоен конвертор щом си с два приемника.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се разклонява сигнал?
Marto_Polo написа:Купуваш си двоен конвертор и всеки приемник си има кабел до антената и работят независимо. Или отиваш в булсат и им казваш, че си със сплитер, те трябват да ти дадат безплатно двоен конвертор щом си с два приемника.
Малко ме съмнява че техниците са му го сложили тоя сплитер та да има претенции да му сменят конвертора:) По-скоро колегата си е взел втори приемник без монтаж и се чуди как да го подкара без да пуска втори кабел което няма как да стане или по не няма да стане ако иска да гледа и на двата всички канали ! Да не говорим че когато взимаш оборудване ти се полага единичен конвертор и ако искаш двоен или четворен си доплащаш за него !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако взимаш допълнителен приемник трябва да ти осигурят и съответни конвертор без да доплащаш за него. Аз бях от първите с допълнителен приемник, когато всички канали им бяха на една поляризцация и слагаха сплитери. След като ги направиха на две поляризации, даваха на тези със сплитерите нови конвертори. Та колегата незнам дали е със старо или ново допълнително оборудване.
колеги, със сплитери, 2, 3 или 4, няма значение колко и един да има по линията - няма да Ви излязат няколко програми. CNN, Beby TV, и гръцките. Истината е колкото приемника - толкова или повече да са входове/изходи на конвертора. Не е грешка ако се ползват примерно 2 приемника, конвертора да е с 4 конектора. за всеки приемник, отделен кабел до конвертора. не са скъпи - около 25лв.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Как се разклонява сигнал на Булсатком?
nasko_1_2_ написа:Здравейте , искам да попитам как мога да разделя сигнал на булсатком със сплитер , имам два телевизора и два приемника , но като разделя сигнала със сплитера , единия тунер трябва да е включен за да достига сигнал до другия , или пък като пусна някой определен канал и сигнала на втория тунер спира , та въпроса ми е как да разклоня сигнала до двата тунера без да се губи сигнала до втория тунер ... Благодаря ви предварително!
Значи ако беше прочел темата отначало щеше да разбереш че трябва да спреш захранването отиващо към конвертора на единия приемник .Така след това няма проблем никакъв като имаш два приемника да разделиш със сплитер сигнала идващ от чинията със високочестотен сплитер(от кабелна не става).И трето подмяната на обикновен конвертор със такъв за 2,3,4 и т н изхода е безплатно даваш стария дават ти новия и си го монтираш сам.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Супер тема, но явно не е за лаици. Нищо не разбрах. Има ли мерак някой да ми обясни, като за тотален лаик, как да свържа два телевизора, към един приемник на Булсатком? В началото си мислих, че ще разделя някой коаксиален кабел със сплитер и воала...но уви нещо ми бяга логиката, защото сигнала след приемника влиза в телевизора през скарт. Ясно ми е, че ще предават и двата едно и също и тъкмо това ми трябва за евро 2012.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако не ти е проблем да гледат и 2-та телевизора едно и също може да пробваш следното.
До единия телевизор закарваш SCART, а до другия от композитния (жълтия чинч видео и 2-та червен и бял аудио) почти съм сигурен, че ги има.
До единия телевизор закарваш SCART, а до другия от композитния (жълтия чинч видео и 2-та червен и бял аудио) почти съм сигурен, че ги има.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”