въпрос за upgrade на настолен компютър
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за upgrade на настолен компютър
Моето мнение е малко по различно,а имено 2плочки по 1гб рам,видеото не е кой знае колко добро,но ще държи,дори и на клок.Имах същата видеокарта,самоче с охлаждане и не си спомням с кои чипове на рамта трябваше,тъй като имаше 9550 които си бяха чисти 9600 серия,но скопени софтуерно на 9550,поради недостиг тогава и не минали тест за стабилност.Ако искаш мога да се разтършувам и да видя с кои чипове беше,все още пазя картата при мен.Много здрава видео карта,лично съм я клоквал и държи,но за клока трябва да е с вентилатор,а не без вентилатор 

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 написа:Моето мнение е малко по различно,а имено 2плочки по 1гб рам,видеото не е кой знае колко добро,но ще държи,дори и на клок.Имах същата видеокарта,самоче с охлаждане и не си спомням с кои чипове на рамта трябваше,тъй като имаше 9550 които си бяха чисти 9600 серия,но скопени софтуерно на 9550,поради недостиг тогава и не минали тест за стабилност.Ако искаш мога да се разтършувам и да видя с кои чипове беше,все още пазя картата при мен.Много здрава видео карта,лично съм я клоквал и държи,но за клока трябва да е с вентилатор,а не без вентилатор
Колега и моята видеокарта е с винтелатор даже има и някаква синя лампа на нея.........
Та сега ако търся рам каква трябва да е за какво дъно, каква марка и всичко което ми трябва като инфо ?
Нищо не разбрах от програмата хахахахаа това не е за всеки

да видим направо дали съм разбрал - това ли трябва да търся за рам DDR на 400MHz какво ми е дъното и то ли е мн зле? Каква рам поддържа?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
shemkov написа: какво ми е дъното и то ли е мн зле? Каква рам поддържа?
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K8NF3-VSTA
P.S.Отвори кутията и виж това ли е,моля

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
shemkov написа:enigma79 написа:Моето мнение е малко по различно,а имено 2плочки по 1гб рам,видеото не е кой знае колко добро,но ще държи,дори и на клок.Имах същата видеокарта,самоче с охлаждане и не си спомням с кои чипове на рамта трябваше,тъй като имаше 9550 които си бяха чисти 9600 серия,но скопени софтуерно на 9550,поради недостиг тогава и не минали тест за стабилност.Ако искаш мога да се разтършувам и да видя с кои чипове беше,все още пазя картата при мен.Много здрава видео карта,лично съм я клоквал и държи,но за клока трябва да е с вентилатор,а не без вентилатор
Колега и моята видеокарта е с винтелатор даже има и някаква синя лампа на нея.........
Та сега ако търся рам каква трябва да е за какво дъно, каква марка и всичко което ми трябва като инфо ?
Нищо не разбрах от програмата хахахахаа това не е за всеки
да видим направо дали съм разбрал - това ли трябва да търся за рам DDR на 400MHz какво ми е дъното и то ли е мн зле? Каква рам поддържа?
Да колега,предполага че е същата като моята,сега моя вентилатор краси компа ми отпред,включена към захранването и е само за красота

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще направя снимка
: 

Добре само не разбирам защо мотаете човека като пиле в калчища
Най-добрия upgrade за това pc се състой от части 2ра ръка(всичко ново е прекалено скъпо и не си заслужава инвестиция,ако ще и карти да се играе на кома само)като гледах само от първия Screenshot се вижда че е семпрон на 1.6 сокет 939 256мб рам няма как да е ддр2 или ддр3,така че ддр и Агп слот задължително>> понеже дъното е старо..
Както при автомобилния тунинг и тук идва въпроса какво се изка в задачата и колко ще струва ?
Ако изисква да се игрят игри на него(предимно нови), уви по-добре за 100лв го "подаряваш" и купуваш нов, ако се ползва за интернет,филми и не толкова за игри:
1-Рам: 2x1GB са си доста пари,ако не се играят игри може 1GB,по-нататък ако има нужда още 1GB, като подчертавам за основните нужди 1Gb e задоволително количество.
2-Процесор: Семпрон е най-слабата версия на АМД,сори но от този процесор не можеш да очакващ много, с 256кб кеш е все пак..,НО при хубаво охлаждане издържа на доста приличен overclock do 2.6-2.8.Ако ли не може да се вземе по-добър процесор Athlon 64 най-добрият за s.939 и 754 който се намира малко трудно, но не невъзможно.
3-Видео карта:9550 или там какъвто радеон беше е доста добър за текущата конфигурация.
4-други:Кутия,захранване,хард диск--- всичко ще стане от сегашния ти компютър, освен ако не овърклокваш-тогава ще смениш и захранване,а харда няма нужа да го сменяш стига да ти стига.
емии това е то ,смятай кое колко и дали си заслужава
Според мен 1GB ddr400 -50лв и процесора ако намериш за 50лв ще се родиш,уви това е максимума за тази конфигурация.
За пръв път вижам Sempron 2600+ socket 939
, попринцип 939 започват от 3000+,а този 2600+ би трябвало да е 754.. не 939,ама знаеш ли кой цар киро го е правил 

Най-добрия upgrade за това pc се състой от части 2ра ръка(всичко ново е прекалено скъпо и не си заслужава инвестиция,ако ще и карти да се играе на кома само)като гледах само от първия Screenshot се вижда че е семпрон на 1.6 сокет 939 256мб рам няма как да е ддр2 или ддр3,така че ддр и Агп слот задължително>> понеже дъното е старо..
Както при автомобилния тунинг и тук идва въпроса какво се изка в задачата и колко ще струва ?
Ако изисква да се игрят игри на него(предимно нови), уви по-добре за 100лв го "подаряваш" и купуваш нов, ако се ползва за интернет,филми и не толкова за игри:
1-Рам: 2x1GB са си доста пари,ако не се играят игри може 1GB,по-нататък ако има нужда още 1GB, като подчертавам за основните нужди 1Gb e задоволително количество.
2-Процесор: Семпрон е най-слабата версия на АМД,сори но от този процесор не можеш да очакващ много, с 256кб кеш е все пак..,НО при хубаво охлаждане издържа на доста приличен overclock do 2.6-2.8.Ако ли не може да се вземе по-добър процесор Athlon 64 най-добрият за s.939 и 754 който се намира малко трудно, но не невъзможно.
3-Видео карта:9550 или там какъвто радеон беше е доста добър за текущата конфигурация.
4-други:Кутия,захранване,хард диск--- всичко ще стане от сегашния ти компютър, освен ако не овърклокваш-тогава ще смениш и захранване,а харда няма нужа да го сменяш стига да ти стига.
емии това е то ,смятай кое колко и дали си заслужава

Според мен 1GB ddr400 -50лв и процесора ако намериш за 50лв ще се родиш,уви това е максимума за тази конфигурация.
За пръв път вижам Sempron 2600+ socket 939

Последна промяна от ahhi на Пон 30 авг 2010 23:55, променено общо 1 път.
по последното питане в зависимост от слотовете x 1GB ddr400,което ще рече 2GB мах...
марка според възможностите-Kingston е добра за парите си.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
ahhi написа:по последното питане в зависимост от слотовете x 1GB ddr400,което ще рече 2GB мах...
Колега,ти чете ли темата на колегата

shemkov написа:То иначе компа се използва само за интернет и рядко за някоя програмка.
Да може и 1гб,но ако има възможност е най добре и 2гб.Все пак доста програмки искат повече свободна рам.Отделно операционата система,ами Хп е отживелица,най добре за него и компа е седмицата и с 1гб няма да има ядове,но ако са 2гб,работата ще заспи

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
ahhi написа:Добре само не разбирам защо мотаете човека като пиле в калчища![]()
емии това е то ,смятай кое колко и дали си заслужава![]()
За пръв път вижам Sempron 2600+ socket 939, попринцип 939 започват от 3000+,а този 2600+ би трябвало да е 754.. не 939,ама знаеш ли кой цар киро го е правил

К.Одаджийски написа:Значи на снимката дето е постнал колегата пише 256МВ RAM дори и за ХР е твърде малко, поне 512 въпреки че върви и с 256. Въпроса е както каза колегата отгоре, да сложиш еверест и да видиш от общата информация какъв вид памет носи твоето дъно SDRAM или DDR, защото едва ли е DDR2.
Сега като гледам процесора семпрон 2600+ можеш да го замениш евентуално ако откриеш мисля 3200+ имаше от тоя вид, но резултата едва ли ще е видим и е безпредметно да го сменяш. За друг процесор вече ще трябва да сменяш и дъното, а там тръгнеш ли е по - добре да идеш на нов компютър. Хард диска ако те задоволява като големина няма нужда да го пипаш. Има нови по 80-90 лева с IDE интерфейс 250-320GB, хубаво е дял С да го разшириш малко!
Остава въпроса с видеото. От снимката не се вижда каква е видеокартата.
н
не прочетох всички мнения,моя грешка... иначе един Athlon 64 4000+ си заслужава 50-70лв все пак е с 1024кб кеш а семпрона мисля е 128кб и athlona си работи на 2.6 некъде разликата е голяма...
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1666

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1666
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
ето снимки и на дъното както и на видеокартата - там малко не се вижда но ще се придобие някаква представа.
Хайде колеги сега като видите и дъното кажете ми какво трябва да търся, каква марка и общо взето всичко което ми е нужно да търся.
Хайде колеги сега като видите и дъното кажете ми какво трябва да търся, каква марка и общо взето всичко което ми е нужно да търся.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега един модул ddr400 1gb нов струва м/у 72-102 лева
,търси я втора ръка.
Цитат:
P4 2.8GHz Дъно-Biostar I915G, Socket 775, FSB
800Hz, 4 RAM DDR2/400,
533/, 1 ATA-100, 2 SATA,
2 PCI, PCI-Ex16, 8 USB
2.0, 2 Serial, 1 Parallel
512MB-инсталирана
DDR2 /up
to 4GB/
40GB Integrated
+ PCI-E
Gigabit-LAN
Този комп(кутия+захр) е само без видеокарта,втора ръка от Софийска фирма с гаранция-176 лева всичко.
Колкото рамта на твоя

Цитат:
P4 2.8GHz Дъно-Biostar I915G, Socket 775, FSB
800Hz, 4 RAM DDR2/400,
533/, 1 ATA-100, 2 SATA,
2 PCI, PCI-Ex16, 8 USB
2.0, 2 Serial, 1 Parallel
512MB-инсталирана
DDR2 /up
to 4GB/
40GB Integrated
+ PCI-E
Gigabit-LAN
Този комп(кутия+захр) е само без видеокарта,втора ръка от Софийска фирма с гаранция-176 лева всичко.
Колкото рамта на твоя

Последна промяна от bobocamaro на Вто 31 авг 2010 15:06, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
bobocamaro написа:Колега един модул ddr400 1gb нов струва м/у 72-102 лева![]()
,търси я втора ръка.
И на мен в Мултирама ми искаха 90 ама си намерих за 50 - нов.
Дъното е ужасТ АТА133 и AGP. Моето поне е със SATA и PCI Xpress та за това го държа още.
Не съм сигурен дали си заслужава това да се надгражда

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги кажете поне някаква лека антивирусна за този комп.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
shemkov написа:Колеги кажете поне някаква лека антивирусна за този комп.
Авг колега,доволен съм от нея.Но с тази рам.всичко ще ти тежи.Виж,време е да се разгледаш,или нова(2ра ръка)рам,или да почнеш да си купуваш нов компютър.Взимаш едно дъно,за предпочитане с чипсет на АМД и външен слот за видео карта,а срок имат хубави дъна за по 100лв с вградена видеокарта(чипсета),дори и с отделна рам за нея,после един процесор за около 100лв,рам 2гб ддр2 за около 30лв,имаш си хард и сд и това е.Само трябва да видиш,дали ще издържи захранването,ако издържи си слагаш старото.След време като решиш че нети стига видокартата,си купуваш една външна видео карта,може и още 2гб рам и това е.Относно захранването,старите маркови са по добри от новите китайски че и маркови също,сега съм с едно дискавъри,което не си знае годините и се справя по добре от старите китайски боклуци

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”