И аз избирам фотоапарат...
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: И аз избирам фотоапарат...
Разгледай сапунерките и на никон от серията CoolPix.... PowerShot единствено му признавам макрото.... Иначе зверски шум, никакъв колор баланс и бавен фокус... Така е от 3 години и нищо не се е променило освем многото пиксели уж....
И аз като повлиян от рекламите в БГ мислех, че Сони, Панасоник или Олимпус савръх на сладеледа при фото апаратите. Като пристигнах в щатско си взех Сони, после Панасоник и така през 2-3-4 седмици според веригата магазини връщах и вземах различни модели и марки. От целия опит натрупан и непосрествено сравнение между марките се открояват само 2:Канон и Никон останалото е ала-бала карл цайс реклама.
oSViRePql написа:Колеги запътил съм се да купувам фотоапарат.
Имах преди един, но вече не работи. Влече ме щракането, доста снимки съм направил с Olympus SP-550 UZ и много от тях са сполучливи. Много готин фотоапарат, но не е мой и не търся такъв. Искам нещо компактно и в същото време да си има всичко. Трябва да е нещо 12-14мегапиксела, най-малко 10 оптичен зуум и да не е D-SLR.
Спрял съм се на това- http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... lScenario=
напълно ме устройва като цена. Другите сонита са с Carl Zeiss, а този е с Sony Lenz G, което нищо не ми говори. Някой ако има впечатление от Lenz G ще съм благодарен да го сподели.
Друг на който съм хвърлил око е този - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09070392 но тук цената е "по-добра".
Моля за съвет дали си заслужава Сонито, защото бюджета ми се ограничава около цената на Сонито, но ако не става нищо от него ще се помъча за Панасоника или някой друг в този клас.
Приемам съвети и препоръки
Последна промяна от brabus на Нед 05 сеп 2010 11:02, променено общо 2 пъти.
Причина: Каква е идеята но този цитат!?
Причина: Каква е идеята но този цитат!?
За конкретна марка не мога да ти поръчам нищо. Гледай най-вече оптичното приближение, оптиката.
Аз преди година и половина си взех някъв Никон, но няма да те убеждавам какви боклуци са.
Първо се замисли какво ще снимаш.
На мен най-голямата ми страст са морето и басейните. Тази година за първи път го взех(апарата с мен). За съжаление когато трябваше да се снимаме във водата трябваше да го пазим. Съжалих, че не взех водо- или влагоустоичив. Следващия ми апарат определено ще е такъв независимо от марката и кога ще го купувам.
Аз преди година и половина си взех някъв Никон, но няма да те убеждавам какви боклуци са.
Първо се замисли какво ще снимаш.
На мен най-голямата ми страст са морето и басейните. Тази година за първи път го взех(апарата с мен). За съжаление когато трябваше да се снимаме във водата трябваше да го пазим. Съжалих, че не взех водо- или влагоустоичив. Следващия ми апарат определено ще е такъв независимо от марката и кога ще го купувам.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
velinsl написа:..... Съжалих, че не взех водо- или влагоустоичив. Следващия ми апарат определено ще е такъв независимо от марката и кога ще го купувам.
Защо не му вземеш мисля че протектор се наричаше или нещо подобно което ти даваше възможност да снимаш и под вода и във вода.Тези за малка дълбочина до 3м. бяха нещо от порядъка 20-50 лв.
vwfena написа:velinsl написа:..... Съжалих, че не взех водо- или влагоустоичив. Следващия ми апарат определено ще е такъв независимо от марката и кога ще го купувам.
Защо не му вземеш мисля че протектор се наричаше или нещо подобно което ти даваше възможност да снимаш и под вода и във вода.Тези за малка дълбочина до 3м. бяха нещо от порядъка 20-50 лв.
За първи път чувам/прочитам за тези протектори.
Май са малко по-скъпички
http://www.digicam.bg/accessories-%CF%E ... EA%E8.html
Ъхъ, значи аз съм в грешка и за де съм спам, към автора "Не си купувай НИКОН!!!"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Sony слагат Lens G на евтината S серия .На W серията обърни внимание в зависимост от парите и екстрите ти решаваш W320 или W350 не са лоши компактни със стабилизатор на картината 14.1mp ,4 пъти оптично,HD видео клипове,процесор BIONZ за обработка на снимките ,компактен както искаш ти.
velinsl написа:Ъхъ, значи аз съм в грешка и за де съм спам, към автора "Не си купувай НИКОН!!!"
Дай конкретен модел и защо според теб е боклук. Иначе си е чист спам.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rijo написа:velinsl написа:Ъхъ, значи аз съм в грешка и за де съм спам, към автора "Не си купувай НИКОН!!!"
Брат това не го казвай повече... Ако не ти е харесал даден модел или не разбираш от апарати което е по-вероятно незнам какво пишеш изобщо тук? Никон и Канон са двете водещи световни марки и няма по-големи от тях... хайде да не влизам в подробности, че никона е май най-голямата, че темата ще стане бетер като преди избори...
Tinko написа:Rijo написа:velinsl написа:Ъхъ, значи аз съм в грешка и за де съм спам, към автора "Не си купувай НИКОН!!!"
Брат това не го казвай повече... Ако не ти е харесал даден модел или не разбираш от апарати което е по-вероятно незнам какво пишеш изобщо тук? Никон и Канон са двете водещи световни марки и няма по-големи от тях... хайде да не влизам в подробности, че никона е май най-голямата, че темата ще стане бетер като преди избори...
Отговарям на двамата колеги едновременно
Ами Сoоlpix S560 е моята сапунерка. При определени обстоятелства и аз не знам какви
1. Прави снимка. Изключва се за няколко секунди като си прибира оптиката. След изтичането на тези секунди се включва сам - разпъва си оптиката и отново снимка. От мен се иска да уцеля случайно тези настоики и да натисна копчето веднъж. Направих си експеримет да видя колко ще направи. При 22-23снимка не издържах и го спрях. Изключвам го и го включвам отново. Някъде го бях снимал това с телефона и имам клипче.
2. Отново при определни обстоятелства отново не знам какви прави бяла вертикална лента на дисплейчето и в последствие и на снимката. Веднъж даже ми се случи да шава наляво и надясно лентата.
ДО преди да си купя това апаратче и аз си знаех, че във фотографията
Канон и Никон
са закон.
Вече не мисля така.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
velinsl написа:ДО преди да си купя това апаратче и аз си знаех, че във фотографията
Канон и Никон
са закон.
Вече не мисля така.
Това, че твоя апарат е повреден не означава, че всички от серията са лоши. Сервиз нещо, гаранция!?!Или не си мислиш, че ще се оправи от самосебеси...
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Недавай 500лв. за любителски апарат!Ще съжаляваш като мен после...
radi_nrj написа:Това, че твоя апарат е повреден не означава, че всички от серията са лоши. Сервиз нещо, гаранция!?!Или не си мислиш, че ще се оправи от самосебеси...
В сервиза отказа да направи тези филми.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”