И аз избирам фотоапарат...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: И аз избирам фотоапарат...

Мнениеот Tinko » Пет 03 сеп 2010 1:34

Разгледай сапунерките и на никон от серията CoolPix.... PowerShot единствено му признавам макрото.... Иначе зверски шум, никакъв колор баланс и бавен фокус... Така е от 3 години и нищо не се е променило освем многото пиксели уж....

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Нед 05 сеп 2010 0:33

И аз като повлиян от рекламите в БГ мислех, че Сони, Панасоник или Олимпус савръх на сладеледа при фото апаратите. Като пристигнах в щатско си взех Сони, после Панасоник и така през 2-3-4 седмици според веригата магазини връщах и вземах различни модели и марки. От целия опит натрупан и непосрествено сравнение между марките се открояват само 2:Канон и Никон останалото е ала-бала карл цайс реклама.

XWG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XWG » Нед 05 сеп 2010 1:09

oSViRePql написа:Колеги запътил съм се да купувам фотоапарат.
Имах преди един, но вече не работи. Влече ме щракането, доста снимки съм направил с Olympus SP-550 UZ и много от тях са сполучливи. Много готин фотоапарат, но не е мой и не търся такъв. Искам нещо компактно и в същото време да си има всичко. Трябва да е нещо 12-14мегапиксела, най-малко 10 оптичен зуум и да не е D-SLR.

Спрял съм се на това- http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... lScenario=
напълно ме устройва като цена. Другите сонита са с Carl Zeiss, а този е с Sony Lenz G, което нищо не ми говори. Някой ако има впечатление от Lenz G ще съм благодарен да го сподели.

Друг на който съм хвърлил око е този - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09070392 но тук цената е "по-добра".

Моля за съвет дали си заслужава Сонито, защото бюджета ми се ограничава около цената на Сонито, но ако не става нищо от него ще се помъча за Панасоника или някой друг в този клас.

Приемам съвети и препоръки :bowdown

Последна промяна от brabus на Нед 05 сеп 2010 11:02, променено общо 2 пъти.
Причина: Каква е идеята но този цитат!?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 07 сеп 2010 7:27

За конкретна марка не мога да ти поръчам нищо. Гледай най-вече оптичното приближение, оптиката.

Аз преди година и половина си взех някъв Никон, но няма да те убеждавам какви боклуци са.
Първо се замисли какво ще снимаш.
На мен най-голямата ми страст са морето и басейните. Тази година за първи път го взех(апарата с мен). За съжаление когато трябваше да се снимаме във водата трябваше да го пазим. Съжалих, че не взех водо- или влагоустоичив. Следващия ми апарат определено ще е такъв независимо от марката и кога ще го купувам.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 07 сеп 2010 7:53

velinsl написа:..... Съжалих, че не взех водо- или влагоустоичив. Следващия ми апарат определено ще е такъв независимо от марката и кога ще го купувам.

Защо не му вземеш мисля че протектор се наричаше или нещо подобно което ти даваше възможност да снимаш и под вода и във вода.Тези за малка дълбочина до 3м. бяха нещо от порядъка 20-50 лв.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 07 сеп 2010 10:42

vwfena написа:
velinsl написа:..... Съжалих, че не взех водо- или влагоустоичив. Следващия ми апарат определено ще е такъв независимо от марката и кога ще го купувам.

Защо не му вземеш мисля че протектор се наричаше или нещо подобно което ти даваше възможност да снимаш и под вода и във вода.Тези за малка дълбочина до 3м. бяха нещо от порядъка 20-50 лв.

За първи път чувам/прочитам за тези протектори.
Май са малко по-скъпички
http://www.digicam.bg/accessories-%CF%E ... EA%E8.html

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 07 сеп 2010 10:54

Ето това имах предвид аз :
:link
Имаше май и някакви други, преди даже едни модели на Олимпус имаха като подаръци Такива протектори и калъфи.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 07 сеп 2010 14:05

Ъхъ, значи аз съм в грешка и за де съм спам, към автора "Не си купувай НИКОН!!!"

tito_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tito_s » Вто 07 сеп 2010 14:40

Sony слагат Lens G на евтината S серия .На W серията обърни внимание в зависимост от парите и екстрите ти решаваш W320 или W350 не са лоши компактни със стабилизатор на картината 14.1mp ,4 пъти оптично,HD видео клипове,процесор BIONZ за обработка на снимките ,компактен както искаш ти.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 08 сеп 2010 21:25

velinsl написа:Ъхъ, значи аз съм в грешка и за де съм спам, към автора "Не си купувай НИКОН!!!"

Дай конкретен модел и защо според теб е боклук. Иначе си е чист спам.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 09 сеп 2010 0:09

Rijo написа:
velinsl написа:Ъхъ, значи аз съм в грешка и за де съм спам, към автора "Не си купувай НИКОН!!!"

Брат това не го казвай повече... Ако не ти е харесал даден модел или не разбираш от апарати което е по-вероятно незнам какво пишеш изобщо тук? Никон и Канон са двете водещи световни марки и няма по-големи от тях... хайде да не влизам в подробности, че никона е май най-голямата, че темата ще стане бетер като преди избори...

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Съб 11 сеп 2010 13:58

Tinko написа:
Rijo написа:

Брат това не го казвай повече... Ако не ти е харесал даден модел или не разбираш от апарати което е по-вероятно незнам какво пишеш изобщо тук? Никон и Канон са двете водещи световни марки и няма по-големи от тях... хайде да не влизам в подробности, че никона е май най-голямата, че темата ще стане бетер като преди избори...

Отговарям на двамата колеги едновременно

Ами Сoоlpix S560 е моята сапунерка. При определени обстоятелства и аз не знам какви

1. Прави снимка. Изключва се за няколко секунди като си прибира оптиката. След изтичането на тези секунди се включва сам - разпъва си оптиката и отново снимка. От мен се иска да уцеля случайно тези настоики и да натисна копчето веднъж. Направих си експеримет да видя колко ще направи. При 22-23снимка не издържах и го спрях. Изключвам го и го включвам отново. Някъде го бях снимал това с телефона и имам клипче.
2. Отново при определни обстоятелства отново не знам какви прави бяла вертикална лента на дисплейчето и в последствие и на снимката. Веднъж даже ми се случи да шава наляво и надясно лентата.

ДО преди да си купя това апаратче и аз си знаех, че във фотографията

Канон и Никон
са закон.

Вече не мисля така.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 11 сеп 2010 22:47

velinsl написа:ДО преди да си купя това апаратче и аз си знаех, че във фотографията

Канон и Никон
са закон.

Вече не мисля така.

Това, че твоя апарат е повреден не означава, че всички от серията са лоши. Сервиз нещо, гаранция!?!Или не си мислиш, че ще се оправи от самосебеси...

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Съб 11 сеп 2010 23:05

Недавай 500лв. за любителски апарат!Ще съжаляваш като мен после...

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 12 сеп 2010 9:57

radi_nrj написа:Това, че твоя апарат е повреден не означава, че всички от серията са лоши. Сервиз нещо, гаранция!?!Или не си мислиш, че ще се оправи от самосебеси...

В сервиза отказа да направи тези филми.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”