Въпрос за климатик
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: Въпрос за климатик
Огледаисе за друга марка 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Първо кажи къде ще стоиш най много в стаята/къде ти е диван,маса ,кухнеско обзавеждане/ за да не духа срещу теб.По принцип ако имаш маса или диван ......трябва да е под климатика а не срещу него.Същото важи и за кухненското обурудване....няма да е приятно на съпругата ти /ако имаш/ докато прави салатата да и се развява косата.
Колегите правилно са ти казали---ОГЛЕДАЙ СЕ ЗА ДРУГА МАРКА за да не стоиш на студено.
Колегите правилно са ти казали---ОГЛЕДАЙ СЕ ЗА ДРУГА МАРКА за да не стоиш на студено.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
DA@KA написа:Огледаисе за друга марка
+1 Имам Панасоник и не го препоръчвам на никой.
- sub4o
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AUB 2003
Oт днес имам нов фаворит:
FUJITSU GENERAL ASHB12LD Плазма
Вид: Инверторен
Охлаждане: 3.50 kW
Отопление: 4.80 kW (max6.7kW)
Консумация охлаждане: 0.61 kW
Консумация отопление:. 1.22 kW
EER: 3.85 - клас А
COP: 3.93 - клас А
Описание на продукта:
Размери на вътрешно тяло: Височина/ Широчина/ Дължина 283/230/790
Размери на външно тяло: Височина/ Широчина/ Дължина 540/290/790
Тегло(нето):
вътрешно тяло: 9.5кг.
външно тяло: 36 кг.
вътрешно тяло: 20 dB
външно тяло: 47 dB
Отделно реших вътрешното тяло да е разположено на южната стена, а външното - на стената между терасата и хола. Кухнята е още празна, тепърва предстои обзавеждане.
ОК ли е?
FUJITSU GENERAL ASHB12LD Плазма
Вид: Инверторен
Охлаждане: 3.50 kW
Отопление: 4.80 kW (max6.7kW)
Консумация охлаждане: 0.61 kW
Консумация отопление:. 1.22 kW
EER: 3.85 - клас А
COP: 3.93 - клас А
Описание на продукта:
Размери на вътрешно тяло: Височина/ Широчина/ Дължина 283/230/790
Размери на външно тяло: Височина/ Широчина/ Дължина 540/290/790
Тегло(нето):
вътрешно тяло: 9.5кг.
външно тяло: 36 кг.
вътрешно тяло: 20 dB
външно тяло: 47 dB
Отделно реших вътрешното тяло да е разположено на южната стена, а външното - на стената между терасата и хола. Кухнята е още празна, тепърва предстои обзавеждане.
ОК ли е?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
екстра е ама защо се набутвате с тея плазми ?
за тези пари примерно може да се вземе "не плазма" но по добра от въпросната плазма. принципно говоря .консумацията му иначе е добра

- sub4o
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AUB 2003
Ами дай някакво конкретно предложение. Принципно не ми трябват никакви екстри. Единствено ме интересува климатика да топли/охлажда ефективно и да не е шумен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
General може и да са си останали добри. Имам един над 15 години такъв. От първите прозоречни климатици. Работи на 6. Новите модели на Panasonic не са хубави. Не се лъжи да взимаш такъв! Сега махах един конвенционелен от кухнята, който при 0 градуса вечер замръзваше, а по книжка както го дават до -5 за повече от 1 ден, чупи перката първата зима и бяхме без топло...
Втората зима загрявах помещението и после го пусках на студено да размразява, за да не се повтори сценария от първата зима. В стаята ставаше ад ако няма
. Стария ми конвенционален Panasonic в спалня на 10 години работи и на -12 -13 минали зими без проблем. Без нагреватели и глупости. Толкова не вярвам и новите им инвертори на Panasonic да издържат... Последно сега на мястото на махнатия Panasonic в кухнята сложих някакъв евтин DDC инвертор на Haier. За сега е доста по-добре от Panasonic. Но зимата тепърва идва и ще видим. Като взимах него гледах и разни оферти на Daikin. Но за 12ка идваха доста скъпо за сега. За 9 обаче можеш да се насочиш към тях. Carrier също ми се струват добри. Макар, че само съм монтирал и не съм ползвал. Mitsubishi Electric също. Върха на сладоледа вече е Toshiba Daisekai. Но там и цените са други. 
За такова помещение 5 на 3 метра повече от хубава маркова 9ка е излишна. Или примерно 10ка или 11ка. Освен ако не е панел. При мене кухнята е 17 квадрата площ. 5 на 3.50 метра. 2.60 височина. Със такава дограма, че става течение когато духа вятър и пердето се клати. Има 2 външни стени на северо-изток с тераса. 12ката ми е предостатъчна. Ососбено ако е инверторна.
Тая китайската даже изключва чат пат. Значи има бая резерв. Това при около 0 градуса навън.
Остъклението не е добре да хваща и климатика щото външното тяло духа студено и ще замръзне ама яката. Та няма да може да работи цяла зима после.
А монтажа е най-добре да си го направиш така, че въздуха да циркулира свободно. И на външното и на вътрешното тяло. Примерно на жълтия правоъгълник. Даже ако може по към средата на помещението. Това не е радиатор да прави "завеса". А може и да бъркам...

За такова помещение 5 на 3 метра повече от хубава маркова 9ка е излишна. Или примерно 10ка или 11ка. Освен ако не е панел. При мене кухнята е 17 квадрата площ. 5 на 3.50 метра. 2.60 височина. Със такава дограма, че става течение когато духа вятър и пердето се клати. Има 2 външни стени на северо-изток с тераса. 12ката ми е предостатъчна. Ососбено ако е инверторна.

Остъклението не е добре да хваща и климатика щото външното тяло духа студено и ще замръзне ама яката. Та няма да може да работи цяла зима после.

А монтажа е най-добре да си го направиш така, че въздуха да циркулира свободно. И на външното и на вътрешното тяло. Примерно на жълтия правоъгълник. Даже ако може по към средата на помещението. Това не е радиатор да прави "завеса". А може и да бъркам...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”