Pichaga написа:емии моето е де дитрих и е на студената оригинално
И на моето което е същото пак там е помпата

Pichaga написа:емии моето е де дитрих и е на студената оригинално
embi4a написа:на студената - лопатките на помпата са пластмасови и ако го сложиш на топлата при евентуално завиране на водата ще си повредиш помпичката.
KARMANN написа:Благодаря за бързите отговори, моето парно от 30 години насам беше без помпа и си работее добре.Имаше проблеми, когато котлето се разгори бурно, водата кипеше в него и разширителният съд преливаше.
Пристроих една стая на къщата и там ще поставям тръби за водно подово отопление, което наложи монтажа на помпа. Все още инасталацията на парното си ми е в стария вид, само монтирах помпата, като я поставих на студената вода, точно преди да влезе в котлето(това стана вчера). Няколко познати, които видяха монтажа ми казаха, че съм в грешка и трябва да монтирам помпата на изхода на топлата вода. Рових по нет-а, но не срещнах информация по въпроса.Със сигурност има писано някъде, но аз не видях. Поради тази причина си позволих да пусна темата, а и сега е момента да преправям докато още не е станало истински студено.
embi4a написа:С помпата нещата са вече ясни, но още един съвет от мене.
Помисли за ЮПИЕС на помпата защото не е приятно изживяване да ти спре тока и водата да е на 70-80 градуса в този момент. Или поне байпас и да си вързан постоянно на студената вода.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта