Добавяне на Wi-fi на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Re: Добавяне на Wi-fi на лаптоп

Мнениеот heimdal » Пон 01 ное 2010 13:36

К.Одаджийски написа:Има ли решение Веско, простако устойчиво като за мен. Иначе новата карта е от Асус с Атерос чип!

Дай точния модел ? Че нещо не се ориентирам от постовете. Последно разбирам, че си махнал Boradcom-a и си взел Асус с Атерос чип ?

Сега да се похвалиш и с TP-Link 1043ND :)
И няма какво да пипаш близките 2-3 години (ако не изтупат по-добро решение от 3t3r в N стандарта).

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Добавяне на Wi-fi на лаптоп

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 01 ное 2010 18:39

В резюме:
Американските производители, НР, Дел, ИБМ сигурно и други ограничават поставянето на нова хардуер по лаптопите който не е сертифициран за вграждане при тях. Това го контролират с white list вграден в Биоса, който при стартиране чете хардуерните идентификатори на устройствата и ако съвпадат с таблицата в Биоса няма грижи и се стартира, ако има различен от одобрения хардуер дава грешка още на буутването. Това обаче го разбрах след като вече си бях купил картата от лаптоп Асус с чип на Атерос, а те не са одобрен от НР производител на хардуер. Всичко се разбира така
http://www.richud.com/HP-Pavilion-104-Bios-Fix/104-unsupported-wireless-device.jpg
От тук се тръгна търсене с гугъл по въпроса и първо попаднах на извора на решението на проблема а именно това http://www.richud.com/HP-Pavilion-104-Bios-Fix/ В крайна сметка мен ме беше страх да ровя по таблиците с НЕХ едитор въпреки че намерих защото така и не успях да разбера кои числа къде да ги въведа, но още 2 дни ако бях позяпал сигурно щях да се прежаля /по - скоро лаптопа де/. За мое успокоение обаче намерих готово решение, оправен пачнат Биос без белия лист на разрешен хардуер. Флашнах Биоса и вече съм ползвател на Atheros AR928X Wireless Network Adapter от дивайс мениджъра или според Еверест Atheros AR5009 802.11a/g/n Wireless Network Adapter
ТР линка е заплануван, само да видя кога!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”