Конзолите имат по-лоша графика, по-лоша физика в игрите, често и орязани версии на игрите. Освен това са ограничени драстично спрямо еквивалентен компютър.
Иначе само за играене са по-изгодни, няма спор в това.
На PS3 можеш да правиш всичко, за което си питал. Нещо друго интересува ли те?
black`, PC индустрията е винаги с по няколко години напред. Конзолите са производна на тази индустрия, а не обратното, както на теб ти се струва. Конзолата, за сметка на цената и портативността си, е ограничена по безброй други параметри. Много често една и съща игра е много, много различна на PC и на конзола. Още по-рядко това е в полза на телевизонната играчка.

Мнението Ви за PS3 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнението Ви за PS3 ?
Така е, но за сметка на доста влагане всяка година за нов хардуер. Иначе в момента на излизането си обаче PS3 е било по-добро от което и да е PC за рендиране на игри говорим.
За това доста хора Вече предпочитат графиката да върви гладко на конзола, без значение колко е орязана откъм качество и остаряла вече технология. Това не се наблюдава при PC по старо от 1-2 години максимум обаче. Винаги ще сече все някоя игра дори на Ultra-Low. Неизбежно е. И ставаш неизбежно роб на PC магазините.

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:Конзолите имат по-лоша графика, по-лоша физика в игрите, често и орязани версии на игрите. Освен това са ограничени драстично спрямо еквивалентен компютър.
Иначе само за играене са по-изгодни, няма спор в това.
На PS3 можеш да правиш всичко, за което си питал. Нещо друго интересува ли те?
black`, PC индустрията е винаги с по няколко години напред. Конзолите са производна на тази индустрия, а не обратното, както на теб ти се струва. Конзолата, за сметка на цената и портативността си, е ограничена по безброй други параметри. Много често една и съща игра е много, много различна на PC и на конзола. Още по-рядко това е в полза на телевизонната играчка.
Забравил си да споменеш какво се случва най-рядко, а именно ексклузивна игра за конзола да излезе за PC.
Именно тези ексклузиви са най-добрите заглавия за конзоли. И така при липсата на много качествени заглавия за PC геймърите остава само насладата от теглене, инсталиране, пачване, кракване, конфигуриране и безкрайни ъпгрейди, докато при конзолите просто се наслаждаваш на перфектният геймплей.

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
И си прав, и не си. 
Въпрос на гледна точка. Заглавията не излизат с толкова голяма разлика. А и вече споменах за ограничената физика, която се вкарва в игрите за конзоли.
Не виждам защо ще намесваме и геймплей в такъв случай.
П.П.: Ultra-low графиката след 2 години е далечен мит. Аз съм с компютър на 6 години. Когато го купувах беше среден клас. Все още се държа около medium нива на графиката. Не е перфектно, естествено. Не е и по-евтино от конзола, но това вече го предъвкахме по-горе в мненията.
П.П.2: С риск да се повторя... Конзолата рендерира по-добре игрите именно защото те са окастрени в сравнение със същите заглавия за компютър.
П.П.3: Наистина има ексклузивни неща за PS3. Това си е предимство за конзолата. Има цели жанрове игри, обаче, които се играят традиционно по-добре на компютър.
Не ме изкарвайте противник на плейстейшъните. Аз ги харесвам.
Просто обръщам внимание на факта, че не всичко е само розово. 

Въпрос на гледна точка. Заглавията не излизат с толкова голяма разлика. А и вече споменах за ограничената физика, която се вкарва в игрите за конзоли.
Не виждам защо ще намесваме и геймплей в такъв случай.

П.П.: Ultra-low графиката след 2 години е далечен мит. Аз съм с компютър на 6 години. Когато го купувах беше среден клас. Все още се държа около medium нива на графиката. Не е перфектно, естествено. Не е и по-евтино от конзола, но това вече го предъвкахме по-горе в мненията.
П.П.2: С риск да се повторя... Конзолата рендерира по-добре игрите именно защото те са окастрени в сравнение със същите заглавия за компютър.

П.П.3: Наистина има ексклузивни неща за PS3. Това си е предимство за конзолата. Има цели жанрове игри, обаче, които се играят традиционно по-добре на компютър.

Не ме изкарвайте противник на плейстейшъните. Аз ги харесвам.

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
black` написа:Така е, но за сметка на доста влагане всяка година за нов хардуер. Иначе в момента на излизането си обаче PS3 е било по-добро от което и да е PC за рендиране на игри говорим.За това доста хора Вече предпочитат графиката да върви гладко на конзола, без значение колко е орязана откъм качество и остаряла вече технология. Това не се наблюдава при PC по старо от 1-2 години максимум обаче. Винаги ще сече все някоя игра дори на Ultra-Low. Неизбежно е. И ставаш неизбежно роб на PC магазините.
![]()
Имам 4-ядрен с ATI 5850 и 4Г Рам. Компа стана вече на 13месеца. След колко време ще се наложи смяна на тези компоненти, заради остаряване на хардуера. Аз залагам, че още поне 3-4 години ще подкарва всичко на 1080р, ако не на ултра детаили поне над средни. Разликата в картината между NFS SHIFT за PC и PS3 е убийствена в полза на PC-то. Друга игра не съм сравнявал, но тази беше показателна. Единственото предимство на PS3 е цената, и то с доста условности, защото за 1000 лв може да се вземе комп с много добри характеристики
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Твоя компютър струва колкото поне 2 конзоли. На компютър за 600лв може да играеш игрите на посредствена графика, а след 2 години - на никаква.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Имам PS3 графиката е перфектна, това е истинската конзола. Много по-добра от който и да е компютър около тази цена та дори и по-скъп. Лошото при мен е, че си ъпнах софта на 3.5 и на другия ден разбрах че има хак
Има си и браузър (не много добър, но с една клавиатура и мишка заспива), поддържа мултимедия, зарежда за секунди. Какво повече да иска човек.
П.П. Днес разцъквах на Half Life 2.

Има си и браузър (не много добър, но с една клавиатура и мишка заспива), поддържа мултимедия, зарежда за секунди. Какво повече да иска човек.
П.П. Днес разцъквах на Half Life 2.

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Skruji написа:Лошото при мен е, че си ъпнах софта на 3.5 и на другия ден разбрах че има хак![]()
а може ли да се даунгрейдва фърмуеъра?и аз съм се запътил към покупка на ПС3 но бих искал да опитам първо как вървят игрите от Хард Диск
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
iGolf написа:Skruji написа:Лошото при мен е, че си ъпнах софта на 3.5 и на другия ден разбрах че има хак![]()
а може ли да се даунгрейдва фърмуеъра?и аз съм се запътил към покупка на ПС3 но бих искал да опитам първо как вървят игрите от Хард Диск
Ако ще пиратстваш Xbox 360 е по-добър вариант. Забравяш за online игра, но single всичко ти върви от харда.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
То и при ПС3 с хак нямаш мрежа. Ама да ви кажа игри се намират на старо на доста добри цена. 

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Skruji написа:То и при ПС3 с хак нямаш мрежа. Ама да ви кажа игри се намират на старо на доста добри цена.
Мда, а и нови има откъде да се купуват на прилични цени, но трябва кредитна карта. Иначе Озон и Пулсар са се самозабравили с ценообразуването.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Skruji написа:То и при ПС3 с хак нямаш мрежа. Ама да ви кажа игри се намират на старо на доста добри цена.
Досега един пише че първо за ПС3 излизат новите игри, и това му е едно от предимствата. В следващ коментар чета да се чака да се купуват игри на старо

ПС-то рулира, стари нови всичко можеш да си купиш на прилични цени

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:Skruji написа:То и при ПС3 с хак нямаш мрежа. Ама да ви кажа игри се намират на старо на доста добри цена.
Досега един пише че първо за ПС3 излизат новите игри, и това му е едно от предимствата. В следващ коментар чета да се чака да се купуват игри на старо![]()
ПС-то рулира, стари нови всичко можеш да си купиш на прилични цени![]()
Сега като излезе Gran Turismo 5 си го пусни на PC-то и ела да се похвалиш.

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Освен ако Gran Turismo не е някаква революция спрямо предшествениците си, не виждам какъв е повода за радост... Предишните бяха дървени, меко казано. Поне на мен не ми допаднаха.
Бяха се постарали да направят симулационна игра, но вместо това се получиха тромави и тежки автомобили и игра със слаба динамика.
Странно, но аз не съм фен на поредицата (принципно обичам добре направени симулатори и изобщо игри с коли).
Ама нали писахме по-горе за ексклузивността на някои заглавия? Защо продължаваме да предъвкваме...?
Бяха се постарали да направят симулационна игра, но вместо това се получиха тромави и тежки автомобили и игра със слаба динамика.
Странно, но аз не съм фен на поредицата (принципно обичам добре направени симулатори и изобщо игри с коли).
Ама нали писахме по-горе за ексклузивността на някои заглавия? Защо продължаваме да предъвкваме...?
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:Освен ако Gran Turismo не е някаква революция спрямо предшествениците си, не виждам какъв е повода за радост... Предишните бяха дървени, меко казано. Поне на мен не ми допаднаха.
Да си пусне Forza 3 тогава, щом GT сериите не ти харесват.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”