Имам нужда от съвет за капещ бойлер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам нужда от съвет за капещ бойлер

Мнениеот Layer » Вто 16 ное 2010 18:47

sebastianz55 написа:Ако не е гаранционен го смени въприки това, че с тези токове и течащи може да стане беля...

:да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 16 ное 2010 18:56

Ако бойлера не е "ремонтиран" от аматьори е практически невъзможно да гръмне. Аз имам 25годишен поцинкован бойлер, който изобщо не е изключван. Преди два месеца най-после бойлера прокапа, още на другия ден купих гърне от неръждавейка, ама като подхванах стария се оказа че капе от уплътнението на нагревателя - смених уплътнението и оставих старото гърне.
Колега първо виж откъде тече, може да е лесно за оправяне и ако е изгнила ламарината тогава си купувай нов.
Не се връзвай на рекламите - емайлирани боклуци, поцинковани вече май няма, щото емайлирането е много по лесно, затова най-добре неръждаем скъп е, ама поне знаеш, че ще изкара 100 години.
А моя бойлер е доживял такава преклонна възраст, защото е нагласен да се изключва на 40 градуса и се къпем направо без да пускаме студената. Колкото е по-гореща водата толкова по-интензивна е корозията.
Неръждаемото гърне го взех от "вторични" 12,5кг по 4лв. Ако ти се занимава можеш да си сглобиш качествен бойлер на ниска цена, ама си е разправия.
Ако имаш дефектно токова и съвсем малко влага може да я свали.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 16 ное 2010 21:07

Благодаря на всички отзовали се! Изключително ме улеснихте във вземането на решението да си купя нов бойлер. Имам само едно последно питане. Тази серпентина ако няма да я свържа към друг източник има ли друг практически смисъл?

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Вто 16 ное 2010 21:17

Не

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пет 19 ное 2010 12:29

Ljubon написа:Не стряскайте човека напразно. Най-вероятно е за смяна на фланеца. С него е хубаво да се смени и нагревателя. Към 50 кинта е всичко с труда. Казанът трябва да е здрав. Като ви протекат колите не ги сменяте, нали?

Колега знаеш ли кога от пробил фланец ще се качи водата горе до датчика за да протече от там -точно НИКОГА
за мен е пробило дъно на бойлера
колега не се ориентирай към ЕЛДОМ или ДИПЛОМАТ от опит ти го казвам
и другото ако ти е гаранционен бойлера при пробит балон идват на място правят ти протокол за 5 мн и са длъжни веднага да го подменят с чисто нов бойлер
ако си търсиш нов ориентирай се към : SUNSYSTEM (това са български бойлери произвеждат се в Шумен ) бетон са :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”