Мога ли да съдя Мобилтел ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Мога ли да съдя Мобилтел ?

Мнениеот drmilendd » Сря 22 дек 2010 14:48

Абе 5000 лв., не знам. За какво точно са тези пет бона- за неимуществени вреди ли? В смисъл стресирал си се от сметката и си ходил при психиатър и при врачка да ти лее куршум ли? Все пак ти е надписана сметката, не са ти извадили окото.
Според мен единия вариант е по Закона за задълженията и договорите - неизпълнение на договора в частта за предоставяне на безплатни минути.
Или изчакай да ти спрат телефона за неплатена сметка и ги съди за пропуснати ползи. Но имай предвид, че и те могат да те засъдят за неплащането.

Потребителски аватар
M1st3r_Y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M1st3r_Y » Сря 22 дек 2010 14:51

Ми тези 5000 лв са за неимуществени вреди, пропуснати ползи и нанесени вреди, както и като обещетение за погазването на правата ми като потребител. Може и да не са 5000 лв, но ще са доста.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 22 дек 2010 14:52

drmilendd написа:Но имай предвид, че и те могат да те засъдят за неплащането.

За да го осъдят трябва да докажат, че той им дължи тези пари, а те не могат да го направят, защото договорът казва, че са сгрешили.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 22 дек 2010 14:57

изглежда никога не си стъпвал в съд.

може цяло Русе да са ти свидетели и да имаш снимано всичко в 3Д формат, винаги има начин да ти го начукат. И не забравяй че говорим за Мтел, които са си педали от класа, с пари, адвокати и желание да го начукват на тези, които им се опъват :)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 22 дек 2010 15:12

Petrolhead написа:изглежда никога не си стъпвал в съд.

може цяло Русе да са ти свидетели и да имаш снимано всичко в 3Д формат, винаги има начин да ти го начукат. И не забравяй че говорим за Мтел, които са си педали от класа, с пари, адвокати и желание да го начукват на тези, които им се опъват :)

Ааа, в Русе не знам как е, не съм бил там.
Ресурсите, нужни за подкуп на съдии или кражба на веществени доказателства са много по-големи от изчистването на една техническа грешка. Да не говорим за лошата реклама за компанията. Начукването в случая е за всеки, който се спотайва.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 22 дек 2010 15:16

maxpayne написа:
drmilendd написа:Но имай предвид, че и те могат да те засъдят за неплащането.

За да го осъдят трябва да докажат, че той им дължи тези пари, а те не могат да го направят, защото договорът казва, че са сгрешили.

ЗАСЪДЯТ съм написал неслучайно, не съм казал че ще го осъдят. Само ще подадат контра иск. :wink:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 22 дек 2010 18:44

M1st3r_Y написа:Ми тези 5000 лв са за неимуществени вреди, пропуснати ползи и нанесени вреди, както и като обещетение за погазването на правата ми като потребител. Може и да не са 5000 лв, но ще са доста.

Да предположим,че се стигне до съд (макар,че случаят не е за там,а и да си вземеш адвокат ще идат 500лв.) и ги осъдиш,със спечелването на делото просто ще ти изчистят надутите сметки.Май си чул за някой американски случай,но за какви нанесени вреди и пропуснати ползи говориш,че ще искаш и 5к.,това просто няма как да мине в съда и може да го използват като опит за измама!
Станала е грешка,отиваш в централен офис,пускат базата данни и всичко се оправя.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 23 дек 2010 9:55

Petrolhead написа:изглежда никога не си стъпвал в съд.

В изпърдяната ни прараздавателна система ДА, ама ако стигне до Страстбург и медии...

Поеми малко въздух и ще ти мине. Сега се вкиснал яко, за това си така нахъсан. Като ти бине ще помислиш по-трезво.

Но каквото и да направиш ти пожелавам успех!

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 23 дек 2010 10:05

Колега, нещата много лесно се усложняват, но в пъти по-тридно се опростяват. Иди в централния офис, поискай да напишете с някой от служителите там молба за преразглеждане на сметка подпиши я, и искай да ти издадат входящ номер черно на бяло. Имат срок да реагиране (мисля, че две седмици беше ако не се лъжа). Обаждат ти се и ти казват че сметката ти е преразгледана. Междувремето ако ти изтичат срокове за плащане, и не искаш да ти спрат телефона плати надутите сметки, а след преразглеждането ти преизчисляват там минутите, отстъпки и тн, ти дават депозит от който можеш да си плащаш сметката за по-нататък, или да си купиш нещо друго...

Аз това го минах преди 2 години. С обаждане на оператор невинаги е ясно, и невинаги е сигурно. Молбичка напечатана черно на бяло, и входящия номер са ти нещата които ти трябват. Ако нещо се закучи толкова, с входящия номер всеки що-годе грамотен адвокат ще може да ги нарита да се поразмърдат и да си свършат работата...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 23 дек 2010 21:39

everlastt написа:Никой не лъжат колега, просто имат проблеми с новата им система .След пускане на жалба нещата се оправят.

Кое не лъжат?Жена ми е с лимит 50лв сега идват фактурте за периода през който си сменяваха системата и няма сметка по-малка от 80 лв а има 1000 мин безплатни към групата в която сме,6 лв месечна такса.Сега чакам да ми донесат фактурите,взимам лупата и ред по ред ще чета.И май ще сме двама дето ще съдим мтел за надвишени сметки.Някой тряба да ги изпердаши,за да разберат,че не може да си правят своеволия на наш гръб.Стига вече свиване в миши дупки.Нали сме в европа?Ми да се държим като европейци и да си търсим правата.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 25 дек 2010 21:00

теоретично можеш сигурно
практически не

гледай си живота, не се ядосвай с тях, защото на тях им дреме за тебе точно ЗЕРО
мислиш, че те лъжат, преносимост на номерата има, сменяй ги...за съд забрави
не знам колко от тия хора, писали, по-горе знаят къде е поне 1 съд, па камо ли да влязат в обречена битка :mrgreen:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 25 дек 2010 21:53

KingoftheROAD написа: ...молба за преразглеждане на сметка...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 25 дек 2010 21:56

KingoftheROAD написа:
KingoftheROAD написа: ...молба за преразглеждане на сметка...

И ако тогава ти кажат че всичко си е както трябва, и сметката не ти хареса!

Плащаш си сметката, и желаеш молба за прекратяване на договора, ако трябва си плати неустоиките по-евтино ще ти излезе от колкото да ходиш по съдилища!

Един адвокат не струва по-малко от 500 лева, а също така няма кой да ти плати нервите, те не се възвръщата, за тях няма зарядно!

Поне така направих аз, и сега няма за какво да се притеснявам!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 25 дек 2010 21:59

по-добре хубаво ги нахрани по телевизията но недей ги съди в никакъв случай няма да излезеш на печелба от това ще хвъриш доста пари и нерви на вятъра

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Съб 25 дек 2010 22:12

Преди две години Мтел ми бяха объркали сметката с 5 лева я баха надписали. Нямаше да разбера ако не се беше обадила една девойка да ми се извинява, в крайна сметка ми ги приспаднаха тези 5 лева от следващата сметка. Преди да пробваш със съд и адвокати - пробвай да се разберете че грешката е в тях и да те компенсират.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”