group® написа:Сигурен ли си за флаша?!
Кажи, какво не можеш?
Скайп, офис пакета, ПДФ, ИСКю, сваляне на торенти, игра на игри (не само малки флашки), програми за обработка на снимки и видео, ...., какво?
Естествено, че съм сигурен, стив мобс...така де, джобс е известен противник на флаш. От адоб много се разстройват и си го преместват от единия в другия, но потребителите страдат:-) Впрочем в началото си мислех, че поне трейдър мога да следя, ама пък глупаците нямат МТ4, а само флаш уеб базиран интерфейс, който естесвено не е достъпен.
Да, има офис пакет (макар, че там ситуацията е малко шантава, но както и да е, да приемем, че има) и IM... както и телефона ми ги има, за 1/3 от стойността на ай пад-а, а совен това можеш да говориш през него:-). Ти пробвал ли си да работиш на ексел като става дума? Говорим за работа, а не да отвориш даден файл и да видиш 2 цифри? Щото ако не си пробвай 30мин и ела пак да си говорим:-) Знаеш ли, че има и CAD програми - пълен смях. Който е работил кад ще ме разбере. Затова казвам, че нищо не можеш да правиш с него, той не е предназначен да можеш да свършиш нещо, а да убиеш времето, да си пусенш някое клипче, да початиш и т.н. И като такъв заместител цената е неоправдана спрямо това, което получаваш. Погледни например какъв дел си взимаш за тия пари.
Ай пад-а не е предназначен да замести компютъра, той е просто лъскава играчка. Лошо няма, ама да струваше 200лв, а не 1500. Защото спрямо това, което предлага и тази цена му е много. На който му трябва мобилен офис си взима лаптоп
п.п. забравих - като носиш лаптоп ти трябва и чанта. Като носиш телефон не ти трябва чанта, но имаш ограничени възможности с него. Като носиш айпад - изненада, трябва ти чанта и имаш ограничени възможности с него като бонус:-)