Отзиви от домашни кина.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Re: Отзиви от домашни кина.

Мнениеот BukTop » Сря 13 апр 2011 0:58

И все пак, след всичко изписано, не виждам смисъл да се влагат 700-800лв. в пластмасово домашно кино. За тези пари може да се изгради една прилично свиреща стерео система, бюджетен клас.
Поздрави

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Сря 13 апр 2011 1:27

Момчетааа говорим за това коеот се предлага. :) Имам достатъчно работа да не гоовим за почна да проектирам сега това. Искам да е семпло и свбрано.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 13 апр 2011 2:01

Личнто ми мнение на адски лайк е-бих си взел усилвател , суб и читави колони
за мен домашното кино си остава шит :да: и да приключим :beer

Последна промяна от Matematiks на Сря 13 апр 2011 6:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 13 апр 2011 6:16

Отделих над месец да слушам всякакви различни системи. И компонентни и т.нар. "кина". Музиката само в лослес и DTS, едни и същи тракове...

Абсолютно нищо не ми хареса като звучене в клас до 1500 лв. Най-добрите нови бюджетни колони, които чух бяха Дали, от серията правена в Дания, а не Китай и най-ниският клас Фокал.

Съжалявам, че няма с какво да помогна и аз, но изпадах в потрес всеки път, когато ми обещаваха "Мега як звук, човек!" и ми пускаха пластмасови колонки, които дрънчат...

Успех с търсенето и да споделяш впечатления от чутото! :да:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 13 апр 2011 8:52

Отговарям, защото отскоро имам "пластмасови" колони на Onkyo, SKS HT 528. В магазина звучаха добре, но в къщи ефекта е по-слаб. Но ме устройват, купих ги само заради ниската им цена, и защото в пакет с тях получих супер цена за един суб на Харман Кардон HKTS 7 BQ.

Суба на Онкио оттогава седи в един ъгъл несвързан, малките колонки и HK баса ми допълниха досегашната система от 2.0 към 7.1 и съм доволен.

Но само онкио сета е заникъде - единствено става за малка студентска стая.

П.С Домашно кино не бих взел, аз също поради липса на пари накуп започнах проекта преди около година и го "дограждах" до миналата седмица.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 13 апр 2011 9:05

А на каква цена го напазарува това Онкио, ако не е тайна? В България не съм го виждал този модел.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 13 апр 2011 9:26

escrime написа:А на каква цена го напазарува това Онкио, ако не е тайна? В България не съм го виждал този модел.

:039:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 13 апр 2011 9:50

Онкио сета ми легна на 139 евро, а най-евтината цена (в амазон) беше 149. Това беше цена за наши хора, на етикет в магазина беше 199. И то само защото взех и Харман суба, който беше "от витрината" и нямаше кой да го купи вече (защото този суб е от комплект домашно кино и не се продава отделно, сиреч беше останал единична бройка без опаковка, използван и т.н. :lol: ...)

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 13 апр 2011 9:59

Добра сделка си направил. Подобен сбирток направихме и с баща ми за 7.1

Център Jamo made in Denmark, предни Empire Audio (стари, но на мен ми харесаха уникално много) и сателити от едно 5.1 JBL, което има просто невероятен съб. На практика лослес слушаме на Empire колоните, а филми и DTS в режим 5.1 или 7.1.

Много зависи от коя серия е дадено нещо и къде е произведено. Jamo в ТехноМаркет/Полис е от Китай и смея да кажа, че няма нищо общо с Jamo made in Denmark... :)

П.П.: Във един форум прочетох нещо, което ми хареса адски много... Слушам музика, защото я обичам и не я ползвам само да измервам и доказвам характеристиките на говорителите. :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 13 апр 2011 10:11

escrime написа:Добра сделка си направил. Подобен сбирток направихме и с баща ми за 7.1

Център Jamo made in Denmark, предни Empire Audio (стари, но на мен ми харесаха уникално много) и сателити от едно 5.1 JBL, което има просто невероятен съб. На практика лослес слушаме на Empire колоните, а филми и DTS в режим 5.1 или 7.1.

Много зависи от коя серия е дадено нещо и къде е произведено. Jamo в ТехноМаркет/Полис е от Китай и смея да кажа, че няма нищо общо с Jamo made in Denmark... :)

Моят съвет към колегата пуснал темата е да направи нещо подобно. Да си купи един 5.1 ресийвър 2-ра ръка (Дори това Sony ще свърши работа). И да си набави 2 хубави фронта, център и някакви букшелф колонки за сателитки пак от оказионите или e-bay и те ти прилично кино за под или около 1000лв.

Домашните кина, които в момента продават по Техно Магазините отказвам да ги коментирам :012:

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 13 апр 2011 10:24

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Сря 13 апр 2011 16:38

Колеги много Ви благодаря за отделеното внимание но размерете ме, търся готова система (не ресивър+колони). Ако щеше да искам това... лесно мога да си намеря STR-DE940. Колони ще си направя, който да свирят повече от доволно и големи марки. Цената ще е по-добра. Не е това целта! Моля Ви! :oops:
А що се отнася до новите ресивъри спецялно до този който Ради предложи и до такива от този клас, има системи който биха извадили почти същите качвста сила като услвателна/цифрова част. има високи модели който свирят но както каза още в началото, не с тяхните колони. Всичките са клас Д но има и такива от висок клас Д който се доближават до новите межидни класове на някойк ресивъри като това сони. Хайде да спрем темата за ресивърите вече.
escrime, ако си ги слушал в маазини е излишен коментар. Казах че в магазин прослушване на техника никога не се дава като крайна база за сравние. Можеда се даде като база спрямо даден модел, слушан и той в същия магазин и разположнеие. Споменах че прослушпването им в търговски обект няма ама едно общо с това в домашни условия.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 13 апр 2011 17:35

Добре тогава.Преди няколко години и аз си взех пласмасария :banghead: , Pioneer .Който е дошъл в нас все му се е радвал,но това не задоволява моите изисквания.Щом твърдо си решил взимай коя да е - за мен са еднакви.Разбира се избягвай нео, гео, пео и тео като марки.

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Сря 13 апр 2011 17:40

Ето този отговори по е по темата вече. :)
За кой модел говориш?
Аз както казах когато ги слушах имаше по голям избор, имаше наистина еидн пайнер какот и някакво помня на джамо. От всичките модели и марки най добре свиреха Самсунг-а. Някой ако има по нов модел Сони или Самуснг нека да кави поне как е като мощност (дадена от пройзводителя РМС и реално това което е след замерване). На звук и качаство поне може и магазина да се определи до някъде но на сила... Струват ми се слаби поне спрямо това което пише, каот знам слушайки преди 5-6г когато купих моето и пак това коеот пише. Определно в магазина ми се струваше 10 пъти по слабо но след замерване се оказа абсолютно вярно написаното от 500 вата на него... Сега не знам колко е вярно въпреки че пак посочват някакъв РМС и някакъв пйк.
Стига с тази пластмасария :) Нормално е плеъра да е с пластмасов панел все пак е колкот няколко книги, нямакак да е всичко като на ретро усилвател колкто една щайга. Едно време и ТВ бяха от дърво :D А за сателитните колоните в някой случаи смъла да са от пластмаса, а не от МДФ 4-5мм е доста по добър. Зависи от параметрите и АЧХ-то на говоритлеи. Субовете всичките са от достатъчно здрав МДФ само панела на някой е от пластмаса което не оказва никакво влиание на звука. Аз лично предпочитам на плъра дап ипалм малки пластмасови копченца от колкот някой огромни ретро превкючватели :) Знам че е жалко това да го кажи един аудио маняк но все пак времето напредва, технилогийте също :)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 13 апр 2011 18:19

като че ли колкото по нова техника е толкова по дървена и за подобна система бях навремето с подобно чудене и тогава си взех самсунг AV-710 ,като обикалях доста складове докато го намеря в наличност че беше поостарял модела.при положение че ел.техниката си я подновявам почти всяка година ,тая система скоро няма да я сменям с по нова-свири доста по добре от прилично и вади чист звук дори и при максимално усилване.
успех

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”