И все пак, след всичко изписано, не виждам смисъл да се влагат 700-800лв. в пластмасово домашно кино. За тези пари може да се изгради една прилично свиреща стерео система, бюджетен клас.
Поздрави
Отзиви от домашни кина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отзиви от домашни кина.
Момчетааа говорим за това коеот се предлага.
Имам достатъчно работа да не гоовим за почна да проектирам сега това. Искам да е семпло и свбрано.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Личнто ми мнение на адски лайк е-бих си взел усилвател , суб и читави колони
за мен домашното кино си остава шит
и да приключим 
за мен домашното кино си остава шит

Последна промяна от Matematiks на Сря 13 апр 2011 6:34, променено общо 1 път.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Отделих над месец да слушам всякакви различни системи. И компонентни и т.нар. "кина". Музиката само в лослес и DTS, едни и същи тракове...
Абсолютно нищо не ми хареса като звучене в клас до 1500 лв. Най-добрите нови бюджетни колони, които чух бяха Дали, от серията правена в Дания, а не Китай и най-ниският клас Фокал.
Съжалявам, че няма с какво да помогна и аз, но изпадах в потрес всеки път, когато ми обещаваха "Мега як звук, човек!" и ми пускаха пластмасови колонки, които дрънчат...
Успех с търсенето и да споделяш впечатления от чутото!
Абсолютно нищо не ми хареса като звучене в клас до 1500 лв. Най-добрите нови бюджетни колони, които чух бяха Дали, от серията правена в Дания, а не Китай и най-ниският клас Фокал.
Съжалявам, че няма с какво да помогна и аз, но изпадах в потрес всеки път, когато ми обещаваха "Мега як звук, човек!" и ми пускаха пластмасови колонки, които дрънчат...
Успех с търсенето и да споделяш впечатления от чутото!

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Отговарям, защото отскоро имам "пластмасови" колони на Onkyo, SKS HT 528. В магазина звучаха добре, но в къщи ефекта е по-слаб. Но ме устройват, купих ги само заради ниската им цена, и защото в пакет с тях получих супер цена за един суб на Харман Кардон HKTS 7 BQ.
Суба на Онкио оттогава седи в един ъгъл несвързан, малките колонки и HK баса ми допълниха досегашната система от 2.0 към 7.1 и съм доволен.
Но само онкио сета е заникъде - единствено става за малка студентска стая.
П.С Домашно кино не бих взел, аз също поради липса на пари накуп започнах проекта преди около година и го "дограждах" до миналата седмица.
Суба на Онкио оттогава седи в един ъгъл несвързан, малките колонки и HK баса ми допълниха досегашната система от 2.0 към 7.1 и съм доволен.
Но само онкио сета е заникъде - единствено става за малка студентска стая.
П.С Домашно кино не бих взел, аз също поради липса на пари накуп започнах проекта преди около година и го "дограждах" до миналата седмица.
- escrime
А на каква цена го напазарува това Онкио, ако не е тайна? В България не съм го виждал този модел.
escrime написа:А на каква цена го напазарува това Онкио, ако не е тайна? В България не съм го виждал този модел.

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Онкио сета ми легна на 139 евро, а най-евтината цена (в амазон) беше 149. Това беше цена за наши хора, на етикет в магазина беше 199. И то само защото взех и Харман суба, който беше "от витрината" и нямаше кой да го купи вече (защото този суб е от комплект домашно кино и не се продава отделно, сиреч беше останал единична бройка без опаковка, използван и т.н.
...)

- escrime
Добра сделка си направил. Подобен сбирток направихме и с баща ми за 7.1
Център Jamo made in Denmark, предни Empire Audio (стари, но на мен ми харесаха уникално много) и сателити от едно 5.1 JBL, което има просто невероятен съб. На практика лослес слушаме на Empire колоните, а филми и DTS в режим 5.1 или 7.1.
Много зависи от коя серия е дадено нещо и къде е произведено. Jamo в ТехноМаркет/Полис е от Китай и смея да кажа, че няма нищо общо с Jamo made in Denmark...
П.П.: Във един форум прочетох нещо, което ми хареса адски много... Слушам музика, защото я обичам и не я ползвам само да измервам и доказвам характеристиките на говорителите.
Център Jamo made in Denmark, предни Empire Audio (стари, но на мен ми харесаха уникално много) и сателити от едно 5.1 JBL, което има просто невероятен съб. На практика лослес слушаме на Empire колоните, а филми и DTS в режим 5.1 или 7.1.
Много зависи от коя серия е дадено нещо и къде е произведено. Jamo в ТехноМаркет/Полис е от Китай и смея да кажа, че няма нищо общо с Jamo made in Denmark...

П.П.: Във един форум прочетох нещо, което ми хареса адски много... Слушам музика, защото я обичам и не я ползвам само да измервам и доказвам характеристиките на говорителите.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
escrime написа:Добра сделка си направил. Подобен сбирток направихме и с баща ми за 7.1
Моят съвет към колегата пуснал темата е да направи нещо подобно. Да си купи един 5.1 ресийвър 2-ра ръка (Дори това Sony ще свърши работа). И да си набави 2 хубави фронта, център и някакви букшелф колонки за сателитки пак от оказионите или e-bay и те ти прилично кино за под или около 1000лв.
Домашните кина, които в момента продават по Техно Магазините отказвам да ги коментирам

И да подкрепя колегите с линкчета.
http://www.amazon.de/Onkyo-TX-SR508-AV- ... y_ce_img_b
http://www.amazon.de/Onkyo-Lautsprecher ... B002FEP644 .
http://www.amazon.de/Onkyo-TX-SR508-AV- ... y_ce_img_b
http://www.amazon.de/Onkyo-Lautsprecher ... B002FEP644 .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги много Ви благодаря за отделеното внимание но размерете ме, търся готова система (не ресивър+колони). Ако щеше да искам това... лесно мога да си намеря STR-DE940. Колони ще си направя, който да свирят повече от доволно и големи марки. Цената ще е по-добра. Не е това целта! Моля Ви!
А що се отнася до новите ресивъри спецялно до този който Ради предложи и до такива от този клас, има системи който биха извадили почти същите качвста сила като услвателна/цифрова част. има високи модели който свирят но както каза още в началото, не с тяхните колони. Всичките са клас Д но има и такива от висок клас Д който се доближават до новите межидни класове на някойк ресивъри като това сони. Хайде да спрем темата за ресивърите вече.
escrime, ако си ги слушал в маазини е излишен коментар. Казах че в магазин прослушване на техника никога не се дава като крайна база за сравние. Можеда се даде като база спрямо даден модел, слушан и той в същия магазин и разположнеие. Споменах че прослушпването им в търговски обект няма ама едно общо с това в домашни условия.

А що се отнася до новите ресивъри спецялно до този който Ради предложи и до такива от този клас, има системи който биха извадили почти същите качвста сила като услвателна/цифрова част. има високи модели който свирят но както каза още в началото, не с тяхните колони. Всичките са клас Д но има и такива от висок клас Д който се доближават до новите межидни класове на някойк ресивъри като това сони. Хайде да спрем темата за ресивърите вече.
escrime, ако си ги слушал в маазини е излишен коментар. Казах че в магазин прослушване на техника никога не се дава като крайна база за сравние. Можеда се даде като база спрямо даден модел, слушан и той в същия магазин и разположнеие. Споменах че прослушпването им в търговски обект няма ама едно общо с това в домашни условия.
Добре тогава.Преди няколко години и аз си взех пласмасария
, Pioneer .Който е дошъл в нас все му се е радвал,но това не задоволява моите изисквания.Щом твърдо си решил взимай коя да е - за мен са еднакви.Разбира се избягвай нео, гео, пео и тео като марки.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето този отговори по е по темата вече. 
За кой модел говориш?
Аз както казах когато ги слушах имаше по голям избор, имаше наистина еидн пайнер какот и някакво помня на джамо. От всичките модели и марки най добре свиреха Самсунг-а. Някой ако има по нов модел Сони или Самуснг нека да кави поне как е като мощност (дадена от пройзводителя РМС и реално това което е след замерване). На звук и качаство поне може и магазина да се определи до някъде но на сила... Струват ми се слаби поне спрямо това което пише, каот знам слушайки преди 5-6г когато купих моето и пак това коеот пише. Определно в магазина ми се струваше 10 пъти по слабо но след замерване се оказа абсолютно вярно написаното от 500 вата на него... Сега не знам колко е вярно въпреки че пак посочват някакъв РМС и някакъв пйк.
Стига с тази пластмасария
Нормално е плеъра да е с пластмасов панел все пак е колкот няколко книги, нямакак да е всичко като на ретро усилвател колкто една щайга. Едно време и ТВ бяха от дърво
А за сателитните колоните в някой случаи смъла да са от пластмаса, а не от МДФ 4-5мм е доста по добър. Зависи от параметрите и АЧХ-то на говоритлеи. Субовете всичките са от достатъчно здрав МДФ само панела на някой е от пластмаса което не оказва никакво влиание на звука. Аз лично предпочитам на плъра дап ипалм малки пластмасови копченца от колкот някой огромни ретро превкючватели
Знам че е жалко това да го кажи един аудио маняк но все пак времето напредва, технилогийте също 

За кой модел говориш?
Аз както казах когато ги слушах имаше по голям избор, имаше наистина еидн пайнер какот и някакво помня на джамо. От всичките модели и марки най добре свиреха Самсунг-а. Някой ако има по нов модел Сони или Самуснг нека да кави поне как е като мощност (дадена от пройзводителя РМС и реално това което е след замерване). На звук и качаство поне може и магазина да се определи до някъде но на сила... Струват ми се слаби поне спрямо това което пише, каот знам слушайки преди 5-6г когато купих моето и пак това коеот пише. Определно в магазина ми се струваше 10 пъти по слабо но след замерване се оказа абсолютно вярно написаното от 500 вата на него... Сега не знам колко е вярно въпреки че пак посочват някакъв РМС и някакъв пйк.
Стига с тази пластмасария

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
като че ли колкото по нова техника е толкова по дървена и за подобна система бях навремето с подобно чудене и тогава си взех самсунг AV-710 ,като обикалях доста складове докато го намеря в наличност че беше поостарял модела.при положение че ел.техниката си я подновявам почти всяка година ,тая система скоро няма да я сменям с по нова-свири доста по добре от прилично и вади чист звук дори и при максимално усилване.
успех
успех
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”