Булсат декодер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Bai_Simo
Автомобил:
Двигател:

Re: Булсат декодер

Мнениеот Bai_Simo » Пет 15 апр 2011 11:47

и аз смених адаптора на Булсата защото изгоря при токов удар :shock
на мен също ми се рестартираше като пусна климатика, но викнах майстор направо ми смени таблото, че бях със съатите бушони и сега нямам проблем.може от таблото да е

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 15 апр 2011 11:52

stefan4o написа:Между другото сега се сетих - в големите вериги магазини Техно/полис/маркет имат някакви устройства не им знам името, но разклоняват сигнал от един приемник на доста тв-та. Мисля, че бях мярнал такова нещо в абонат на БлизУ, но не знам точното наименование на устройството.

Именно сплитер е устройството както е казал колегата над мен но дали ще разклониш след чинията дали след приемника картината на всички ще бъде еднаква.За да има картина по желание на другите трябва приемник на всеки тв.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 15 апр 2011 12:03

Не говорех за сплитер. Или поне не и този смисъл, който се влага. Ето това е сплитер:
Изображение
Имах впредвид място, където влиза един СКАРТ, а има няколко изхода за няколко телевизора. То пак е вид сплитер (разделител), но пак казвам, не такъв, какъвто ще се сетят повечето хора - с резбичка за навиване на конектор на всеки край.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 15 апр 2011 19:59

drmilendd написа:Сигнала от булсаткома си се разклонява и с обикновен сплитер, но ди остава проблема че навсякъде канала е един и същ. По новите НД приемници на булсат има ндми и скарт изходи, като могат да се ползват едновременно, т. е. Няма нужда от сплитер в този ред на мисли някой чувал ли е за удължител или нещо подобно на инфрачервен сигнал? Идеята ми е - от едната страна приемник (в спалнята примерно) където цъкам с дистанционното, приемника предава сигнала до излъчвател по кабел, а излъчвателя е пред булсаткома и сменя каналите? Нещо подобно съм виждал на декодер за цифрова телевизия койте се включва отзад на антенния кабел, а очето за дистанционното е изведено с кабелче отпред да телевизора.

http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=37&products_id=384
продавал съм такива в магазина и ги тествах-работеха перфектно и отговарят на това което търсиш ! Опа,сега видях че искаш само да управляваш приемника а не ти трябва сендер,е то и за това става ама малко скъпичко излиза :)

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 16 апр 2011 6:07

Stivi написа:
drmilendd написа:Сигнала от булсаткома си се разклонява и с обикновен сплитер, но ди остава проблема че навсякъде канала е един и същ. По новите НД приемници на булсат има ндми и скарт изходи, като могат да се ползват едновременно, т. е. Няма нужда от сплитер в този ред на мисли някой чувал ли е за удължител или нещо подобно на инфрачервен сигнал? Идеята ми е - от едната страна приемник (в спалнята примерно) където цъкам с дистанционното, приемника предава сигнала до излъчвател по кабел, а излъчвателя е пред булсаткома и сменя каналите? Нещо подобно съм виждал на декодер за цифрова телевизия койте се включва отзад на антенния кабел, а очето за дистанционното е изведено с кабелче отпред да телевизора.

http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=37&products_id=384
продавал съм такива в магазина и ги тествах-работеха перфектно и отговарят на това което търсиш ! Опа,сега видях че искаш само да управляваш приемника а не ти трябва сендер,е то и за това става ама малко скъпичко излиза :)

Не е лошо като цена, но не ми стана ясно това разширение за дистанционно управление как работи и ще стане ли цялата шашма за булсатком приемник? Качеството на предаване как е? Не че ще се прехвърля на голям телевизор де, но все пак да няма снежинки и през стена може ли да предава?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”