Nokia 5800 блокирал touch screen - сервиз/помощ?
Re: Nokia 5800 блокирал touch screen - сервиз/помощ?
Аз има същият проблем с едно ЛГ,което ползвах преди и в което имам контакти които искам да извадя.Телефона не ми трябва и не искам да го ползвам и затова ми се иска да се изтеглят само контактите.Дали има такъв вариант?
Резистивните дисплей, каквито са на тези Нокии постепенно се износват, няма отърване, просто след време на всички ни с такива телефони ще се наложи да си сменим сензорите, или да хвърлим телефона. То затова вече навлизат капацитивните дисплей, които реагиран само на докосване, а не се налага да ги "мачкат"!
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
не съм сигурен че дисплей който е проектиран да се "мачка" се мори от самия натиск
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Резистивните дисплеи имат определен брой натискания (кликания) преди да се счупят-не се сещам точно числото май беше нещо от рода на 400-500 хиляди пъти.Същото важи и за капацитивните само че там бройката е по голяма.
vinixxx написа:не съм сигурен че дисплей който е проектиран да се "мачка" се мори от самия натиск
Няма смисъл да се спори за глупости, както каза колегата по горе, и капацитивните се износват , но по бавно! Всичко в природата на практика се износва!
http://pcworld.bg/14798_senzorni_disple ... rezistivni
За резистивните се казва че издържат над 35млн натискания,а за капацитивните над 100 млн натискания
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”