съвет за избор на косачка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: съвет за избор на косачка

Мнениеот dancing_niki » Пон 20 юни 2011 20:53

За мен лично ето това е косачка за относително големи площи: http://www.bobcatturf.com/gear-drive-mi ... mower.aspx , окомплектована с едно колело отзад: http://www.wrightmfg.com/index.cfm?fuse ... 8CF1163ABA и направо летиш. След косачката минаваш с тримера ако е необходимо да изглежда много красиво и си бомба. Аз предпочитам тримера да е от този тип: http://www.husqvarna.com/bg/landscape-a ... rs/324ldx/ , а не с кормило, защото на това в края можеш да му сложиш накрайник за жив плет: http://www.husqvarna.com/bg/landscape-a ... /--136073/ и ставаш професионалист.
Тук обаче става въпрос за много пари. Най-лесно е един McCulloch, който е с мотор на Husqvarna, като в пакета е включена главата за кордата и диска за който колегата по-горе спомена.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 21 юни 2011 9:53

ОФФ Малко извън темата @dancing_niki
Не съм пробвал с такава дръжка и затова питам дали е удобно? Другия ми въпрос е подаването на гориво - постоянно ли е? На тия с тип кормило си имаш спусък и на празен мах или малка почивка ,може да работи двигателя на празен ход или ниски обороти. Също така и при придвижване може да си работи на п.х.
При модела с такава дръжка как се процедира?

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Вто 21 юни 2011 10:10

аз лично използвам това.http://www.stihl.bg/isapi/default.asp?c ... 0%B8.html1кося около 1декар и нямам грижи цена е около 500/600лв.модела е мв 248

Последна промяна от kraskko на Вто 21 юни 2011 10:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Вто 21 юни 2011 10:11

За мен лично е по-удобно, но това е ако ползваш тримера, за да минеш само след косачката да обереш ъглите и около дърветата и изобщо навсякъде, където е малко по-трудно да мине косачката. За големи площи е по-удобно с "кормило". Газта си я подаваш по същия начин. Заключване на газта при мен няма. Ако говориш за "half choke" и "full choke" това го има, но там според мен само давиш мотора. Подаването на горивото си е както при моделите с кормило. В общи линии всичко е същото само дето е по-удобно, защото имаш по-голяма свобода на движение. Всичките тези неща съм ги научил в Америка понеже го работех 2 пъти в седмицата, а те не смятам, че са по-глупави от нас, че да работят по този начин. Единствения голям недостатък е че оборудването може да струва колкото евтин Голф 4, но... :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 21 юни 2011 10:45

dancing_niki
Благодаря за отговора. А надеждно ли е закрепването на дръжката само с 1 болт и крилчата гайка? На Хуксварна 125R правих тунинг с 2 метални скоби,4 болта -набор от Щил за под 10 лв и 1 сцепена алуминиева тръба ф 20 мм .Щатното на 125R започна да изпуска още първата година / 2 винта се навиват в пластмасова скоба и резбата изтървава и кормилото започва да се върти/.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Вто 21 юни 2011 10:51

Ники, тази косачка от линка ти, е достатъчно добра. откъм цена също.
поинтересувай се какво може да предложи Ping23, защото щатските марки са доста добри.
моето мнение:
за два декара:
- поне 4Hp
- мин. 46см. ширина на косене
- самоход - желателно.

тоест твоя избор е достатъчно добър. е, винаги има и по-добър.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Вто 21 юни 2011 12:02

kris11 написа:dancing_niki
Благодаря за отговора. А надеждно ли е закрепването на дръжката само с 1 болт и крилчата гайка? На Хуксварна 125R правих тунинг с 2 метални скоби,4 болта -набор от Щил за под 10 лв и 1 сцепена алуминиева тръба ф 20 мм .Щатното на 125R започна да изпуска още първата година / 2 винта се навиват в пластмасова скоба и резбата изтървава и кормилото започва да се върти/.

Досега не ми се е случвало да ми се разглоби в ръцете. Вече като е тунинг май ще му трябва по-здраво захващане.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 21 юни 2011 18:35

http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWNX:IT
тая от линка я спечелих от на майтап и вече я прибрах,но съвсем сериозно ме интересува на каква марка да се насоча с оглед и на резервни части и подръжка.при всички положения държа на покупка на нова косачка :arrow:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 21 юни 2011 21:49

Аз съм много доволен от бензинова на Викинг
И фрезата ми е Викинг и от нея съм много доволен
:beer

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Вто 21 юни 2011 21:59

Всичко, което се продава тук и е малко марка би ти свършило добра работа поради простата причина, че имат добра поддръжка и много части за тях.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 21 юни 2011 22:36

много малка подробност:макар че предпочитам да си взема косачка от френско ,където правата ми на купувач важат за доста неща не изключвам и вариянта да купя косачка от бг.имам препоръки за колега от форума и ще изчакам предложението му(за коректността не се съмнявам ни най малко) и всичко зависи от цената.тук има много предложения между 200и 300евро за нови четиритактови косачки с по 2г гаранция.а за вериги като метро БГ и предложенията им не искам и да чуя -там гаранцията е докато си обърнеш гърба след покупка

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 29 юни 2011 13:53

Колега, от България продукт отговарящ на твоите изисквания, не можеш да закупиш за по-малко от 1500лв.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 29 юни 2011 15:26

niks76 написа:много малка подробност:макар че предпочитам да си взема косачка от френско ,където правата ми на купувач важат за доста неща не изключвам и вариянта да купя косачка от бг.имам препоръки за колега от форума и ще изчакам предложението му(за коректността не се съмнявам ни най малко) и всичко зависи от цената.тук има много предложения между 200и 300евро за нови четиритактови косачки с по 2г гаранция.а за вериги като метро БГ и предложенията им не искам и да чуя -там гаранцията е докато си обърнеш гърба след покупка

Виж при тея, магазина им в Русе е до автомивката ,,на пазара'' http://www.mtd.bg/index.php

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”