Преди всичко да се извиня на модераторите, че бях писал две мнения и то на латиница - GSM-ски истории.
По темата:
Така и аз съм приспособявал вентилатори временно и са имали ефект. Щом така не става, значи нещо не е в ред или с чипа или не дава добър контакт с радиатора от време на време. Другото, което ми прави впечатление е, че видеокартата ти е близичко, ама се съмнявам от нея да грее...
Относно новите дъна... Само предложеният от колегите
Asrock N68C-S UCC става - кутията ти е от по-малките, останалите предложения отпадат. Процесорът се поддържа, видеокартата също - PCI Express е. Само се чудя тоя третият слот най-отдолу на текущото ти дъно дето е, защо е оранжев, ама да се надяваме да е PCI (поне в manual-а на дъното пише, че е такъв и така изглежда на снимката). Гледам, че има карта забучена в него, на звукова ми прилича. Би трябвало да стане и на новото дъно.
Охладителят на процесора дано не се наложи да го сменяш - гледам че от горната страна на Asrock-а има разни по-височки компоненти, а и RAM паметта трябва да я сложиш както е в момента - на по-далечните слотове, иначе може да опира. Между другото много пари ли даде за този, понеже ми се струва, че е китайски вариант. Може и да не е, ама така ми се струва. Аз си взех един подобен още по-евтин и на секундата, в която го пуснах му смених вентилатора, понеже хем че шумеше повече от необходимото, хем и не вършеше много добра работа. От тогава процесорът ми вдига максимално 50 градуса (понеже новото дъно има PWM конектор с 4 пина, може да се преправи чрез друг вентилатор да работи спрямо натоварването на процесора, мога да ти кажа как на ЛС, правил съм 2 такива вече).
И понеже си с малка кутия, те съветвам да си сложиш един 12см вентилатор до процесора (гледам, че май е толкова максималният размер - измери го ако тръгнеш да взимаш) да изсмуква топлия въздух - ще помогне и на видеокартата - гледам, че май е с пасивно охлаждане. Имам такава кутия вкъщи и работи по-добре така (макар и с 92мм вент). Ако намериш такъв, който си регулира оборотите автоматично чрез PWM или термоконтролер най-добре (препоръчвам ти
това, доколкото виждам имат някакви дистрибутори из Бургас).
А и пробвай да пуснеш windows без реинсталация - може и да стане, невинаги се налага да се реинсталира (за съжаление в по-малкото случаи...).
Успех с покупките!
EDIT: RAM паметта не може да варира, защото слотовете са различни един от друг, сега го забелязах. Но би трябвало да има място дори и с този охладител - поне моят е достатъчно висок и не опира в паметта.