Мнение за лаптоп Terra

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Мнение за лаптоп Terra

Мнениеот stefan4o » Вто 30 авг 2011 11:33

ChimeyJimmey написа:
Haralampi написа:
Vencitu написа:Благодаря за отговорите колеги! Ще откажа офертата след като прочетох толкова негативни мнения за лаптопа ;) :да:

Най-евтината марка, която въобще заслужава някакво внимание е Acer. Почни от нея и върви нагоре до където ти стигат възможностите...

ACER май от години не спада към евтините марки... mhihi

Много бъркаш. Баш са си евтина марка заедно с Асус (който помежду другото беше един от топ-производителите на дънни платки преди 10-ина години).
До автора - правилно си направил като си се отказал, все пак кажи цената му, която те е блазнила, че ми е любопитно.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 30 авг 2011 11:44

Аз на Ацера само като му видя дизайна с това сивичкото металиче.....ииии :beat_butt2

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 30 авг 2011 12:52

stefan4o написа:Много бъркаш. Баш са си евтина марка заедно с Асус (който помежду другото беше един от топ-производителите на дънни платки преди 10-ина години).

ASUS в момента е един от топ- производителите на лаптопи :idea: По някакви причини са много непопулярни в европа, но по всички класации се нареждат сред "големите". Никога не съм имал или дори ползвал Асус, не мога да дам лични впечатления, но е факт, че се класират доста високо. Acer обикновено дори не влизат в класациите, но все пак много по-добре от Terra, Targa и вс. такива :)
Има няколко модела на Acer, от които останах доста приятно изненадан.

Но все пак - за ежедневна употреба и носене напред назад... трябва да се инвестират повечко пари за по-друга марка...

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Вто 30 авг 2011 13:01

Един приятел ми донесе от Дания Асус и мога да кажа че е доста добра марка. Както казваше колегата когато работих в сервиз за офис техника: За HP и Дел просто плащаш за марката нищо повече.

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Вто 30 авг 2011 13:05

Цената беше от порядък на 400-450 лв но добре че се отказах :D

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 30 авг 2011 13:12

Vencitu написа:Цената беше от порядък на 400-450 лв но добре че се отказах :D

400-450 лв. за Terra на 3 години :shock :shock :shock

Добави още малко и си купи истински лаптоп :да:

barezifranko написа:Както казваше колегата когато работих в сервиз за офис техника: За HP и Дел просто плащаш за марката нищо повече.

И тук може да се спори, а и не е добре да се обобщава така - много често има огромна разлика в качеството между мултимедиините и бизнес сериите на един и същи производител. Такъв е и случая с HP - мултимедиините им машини са доста некачествени, но имат доста силни про. серии, които не са никак за подценяване.

А моя личен опит с Dell е доста положителен... Имам доста добро мнение за тях.
Бившата фирма в която работих беше изцяло снабдена от Dell... държаха се съвсем съвсем ок за това, което им се причиняваше...

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 31 авг 2011 8:40

Vencitu написа:Цената беше от порядък на 400-450 лв но добре че се отказах :D

Наистина добре си направил.
Само за сравнение - за толкова си взех Dell Latitude с Core 2 Duo, който е с малко по-слаби параметри от този, който са ти предлагали, но е с пъти по-здрав и качествен като изработка и дизайн от доста други модели. И съм много доволен, понеже поставката за стария лаптоп сега си я ползвам да се охлаждам аз :-D

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 31 авг 2011 9:31

stefan4o написа:
ChimeyJimmey написа:
Haralampi написа:
Vencitu написа:Благодаря за отговорите колеги! Ще откажа офертата след като прочетох толкова негативни мнения за лаптопа ;) :да:

Най-евтината марка, която въобще заслужава някакво внимание е Acer. Почни от нея и върви нагоре до където ти стигат възможностите...

ACER май от години не спада към евтините марки... mhihi

Много бъркаш. Баш са си евтина марка заедно с Асус (който помежду другото беше един от топ-производителите на дънни платки преди 10-ина години).
До автора - правилно си направил като си се отказал, все пак кажи цената му, която те е блазнила, че ми е любопитно.

Хич не бъркам.
Преди две години ACER TravelMate 6593G бяха закупени за около 3 бона всеки. Това евтино ли ти се струва?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 31 авг 2011 9:53

ChimeyJimmey написа:Хич не бъркам.
Преди две години ACER TravelMate 6593G бяха закупени за около 3 бона всеки. Това евтино ли ти се струва?

Това доказва, че и Acer имат някоя друга по-скъпа конфигурация... е и? И Daewoo имат скъпи модели... Ние не говорим за цена на процесори, дъна, видеокарти, а за качеството на сглобката, материалите, конструкцията, охлаждането, и т.н. и т.н. В този смисъл Acer е една от най-"евтините" марки сред марките по отношение на качество. Но все пак много по-добре от "кучите" марки като Terra.

Има си класации и статистики... ако не виждаш Acer в някои от тях, то не е защото са по-добри и от най-добрите, а другото.... ;)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 31 авг 2011 10:59

Asus,MSI и Acer са си от възможно най-ниския клас - корпуси,охлаждане,оптични устройства,екрани са им леш,а за другите злетаци Тера Мера няма смисъл да се пише,те са пълни тоталки.

Аз за 300лв. по-добре да си взема един стар ИБМ Х61 или нещо от Т-серията,поне знам за какво става въпрос,освен това ще надживее и новите!

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 31 авг 2011 11:18

godfadar написа:Asus,MSI и Acer са си от възможно най-ниския клас - корпуси,охлаждане,оптични устройства,екрани са им леш,а за другите злетаци Тера Мера няма смисъл да се пише,те са пълни тоталки.

Аз за 300лв. по-добре да си взема един стар ИБМ Х61 или нещо от Т-серията,поне знам за какво става въпрос,освен това ще надживее и новите!

Отново бих разделил ASUS от горната група! Последните години са винаги в горната част на класациите за качество и customer satisfaction, за разлика от Acer и MSI, които никога не са били! Нямам опит - но явно има причина! Чувам само положителни неща за Асус в последните 1-2 години.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 31 авг 2011 12:15

Haralampi написа:[...Нямам опит ...

Като нямаш опит кво ланкаш напразно Acer тва Acer онова? Сменил съм 4 модела Acer - 2 нови, 2 втора ръка, от най-евтините до най-скъпите - нито един дефектирал или проблемен. Отделно, като толкова много се интересуваш кои са добри и лоши, като марка влез в истинските хардуерни форуми демек англоезичните и чети да видиш къде НАИСТИНА се намират Acer.
В момента Acer заедно с АСУС предлагат най-доброто съотношение качество/цена, като и идентичните модели на двете марки се различават незначително(примерно единия има блутуут другия няма, ама пък има да кажем малко по-голям хард) и в някои случаи е трудно да избереш кое да бъде. Всички останали производители искат повече единствено заради марката, реално не предлагат нищо повече - и процесорите са едни и същи, и паметите, и дъната и т.н.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 31 авг 2011 12:20

Работейки в сферата на хардуера предлагахме изключително и почти само лаптопи Асус. Рекламация за нещо или недоволен клиент не сме имали. А по Коледа съм продавал по 4-5 лаптопа на ден, но тогава нямаше криза... Взех и на майка ми Асус - две години гаранция на компира, една на батерията. При евтините серии на ХП, Делл гаранцията е 1 година, доколкото имам спомен, за втората година се доплаща ако имаш желание. Наистина последно имах спомен като гледах някакви класации в нета по продажби в световен мащаб Асус бяха в топ-а на класацията по продадени ноутбуци. Голяма заслуга за това вярвам има и фактите, че Асус си произвеждат сами хардуерните компоненти - докато Сони, Делл и ХП - не. Предполагам това оказва доста голямо влияние на крайната клиентска цена.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 31 авг 2011 12:32

xploda написа:
Haralampi написа:[...Нямам опит ...

Като нямаш опит кво ланкаш напразно Acer тва Acer онова? .

Чети малко по-внимателно приятел - нямам личен опит с АСУС. С Acer имам... и повече не искам да имам ;)

Опитваш се да вкараш Опел сред големите :idea: Няма как да стане каквото и да обясняваш :) Acer са бюджетна марка със съответното "бюджетно" качество!

А да кажеш, че всички предлагат едно и също и си продават само марката ..... показва колко ти е опита и знанията :D Ползвай си Acer-а - някой ден ще разбереш защо най-желаните марки са именно скъпите ;) Разликата в качеството е доста осезаема ;))
И аз почнах като теб от евтиното мислейки "че каква е разликата? пука ми кво пише на капака" - и наистина не ми пука... само че ми пука когато под надписа има 2 големи пукнатини (прераждащи се няколко седмици/месеци след всеки ремонт) и при всяко отваряне лаптопа скърца като селска порта и ходи 4 пъти на сервиз за година и половина :idea:
Пука ми и когато като браузвам колегите ме питат дали гледам филмчета за джетове, съдейки по звука на вентилатора :idea:
Пука ми и като не мога да си държа лаптопа в мен щото ми пари!
Пука ми и като не мога да го държа/нося отворен с една ръка щото се огъва като дъга и усуква дъното и вс друго вътре!

Ще узрееш :beer

P.s. Наистина ли не си се замислял, че има ОГРОМНА разлика в материалите, сглобката, охлаждането, шума, ергономията, надеждността? :roll: Как можеш да твърдиш, че "и Деу правят коли с 1.8 мотор... и Ауди .... кво му пука на човек кво пише отпред - Ауди си продават само марката" :shock

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 31 авг 2011 14:05

xploda написа: Всички останали производители искат повече единствено заради марката, реално не предлагат нищо повече - и процесорите са едни и същи, и паметите, и дъната и т.н.

Бхахахаххаха големи смешки каза,честно! :063:

Ти взе ли си Ацер сега?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”