Питане относно таблет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане относно таблет

Мнениеот Ludia » Пон 12 сеп 2011 18:03

Matematiks написа:Добре де-колко по-компактно е?Малко по-дебело е но дава доста повече нещо откъм хардуеър.Не за друго ама не съм виждал таблет Кор 7и и 8 гига рам 8) .

Тук си кефти пръсти,кеф ти дигитана пислака,тъчпад,тракпад и пълна клавиатура :wink:

А Х220 държи 10 часа с голямата батерия и почти 6 с нормалната :ahoy :stll think:

В смисъл това става и за он дъ гоу и за вкъщи+докинг станция 8) докато ябуката е да я извадиш у кафето :maaad: :heeeavy metal

X220 tablet
Width : 303.0 mm
Depth : 228.7 mm
Height : 27 - 31.3 mm

iPad

Height: 9.50 inches (241.2 mm)
Width: 7.31 inches (185.7 mm)
Depth: 0.34 inch (8.8 mm)

да, вижда се с колко са по-малки всички размери в сравнение с X220. Само теглото не е поспчено, но нямам съмнение, че там тенденцията се е запазила. Колкото до спецификациите, кому е нужен кор и 7, за слушане на музика, сърфиране и гледане на филми ?
И да поясня, дискусията не е ябълки срещу круши... а падове срещу notebooks или както там е модерното им име. Но под падове да не се разбира тези китайски noname-и по $50, за това дадох пример с iPad ( а и защото имат 80% пазарен дял сред таблетите )...
Просто не върви да сравняваме несравними неща. Нали не се опитваш да ме убедиш, че Голф 5 е по-добър от Scirocco, защото има по-добър комфорт, повече врати и по-голям багажник ?! А, и сигурно гори по-малко....

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 12 сеп 2011 18:09

Няма да споря с теб :) след сравнението с голфа ми е ясно че е излишно-Фен на нахапана ябълка :D

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Пон 12 сеп 2011 18:35

Колеги аз смятам да си взема таблета защото е по компактен от един нетбук аз всъшност си имам лаптоп но искам нещо по малко от него. Защо на този таблет дето искам да си взема да не мога да гледам филми или да слушам музика? Другото което искам да попитам е дали този таблет поддържа флаш мога ли да гледам клипове от интернет със него?

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Пон 12 сеп 2011 20:56

TiL написа:Човек, вече телефоните, пда-та поддържат флаш па камоли таблетите... Най-много да ти се наложи да му потърсиш браузър... Ще става за филми, музика и интернет, но въпроса е колко време ще те изкара това чудо на техниката с неизвестен произход :012: Затова те съветвам да се ориентираш към някоя марка занимаваща се с лаптопи, пц-та та и таблети...

Колкото изкара толкова не ми се дават 600лв за марков таблет. Ще ползвам китаеца пък колкото му е писано толкова :don't worry

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 12 сеп 2011 22:24

вземи си таблет :wink:
нетбука си заслужава за друго,но не и за телефон mhihi

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 13 сеп 2011 14:43

Някой от таблетите стават да се ползват като телефон но трябва да имат 3G НО, тогава и тарифата за разговорите ти минават през 3G, и цената на разговора ти е съвсем друга! Мисля че е по оферта в таблета да имаш карта на ваучер за ъпдейтване на някой приложения.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 13 сеп 2011 14:54

kacarov_dupnitsa написа:Някой от таблетите стават да се ползват като телефон но трябва да имат 3G НО, тогава и тарифата за разговорите ти минават през 3G, и цената на разговора ти е съвсем друга! Мисля че е по оферта в таблета да имаш карта на ваучер за ъпдейтване на някой приложения.

шегуваш се, нали ? тези с 3G са със сим карта, както мобилен апарат. Разговорите минават през ГСМ оператора...

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 13 сеп 2011 14:59

Аз съм голям фен на епъл, но с иПад-а се разделих с голям кеф :)
Таблетите дублират функциите на смартфоните, но на малко по-голям екран и след като имам айфон, иПад не ми трябва. Колега по-добре си вземи един айфон.
Аз със тоя айпад като тръгвах на някъде винаги, ама винаги избирах да си взема четириядрения лаптоп с 6-те ГБ рам и 1ГБ видеото...е и 640-те Гб хард и да играя всякакви игри и да нося 100 филма отколкото тоя таблет и да играя Angry Birds...все едно не мога на айфона...
С една дума - за мен таблетите не могат да предложат нищо. Така че вземи си един 3GS за тия пари и хем ще имаш малък "таблет" хем телефон :lol:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 13 сеп 2011 15:02

Ludia написа:
kacarov_dupnitsa написа:Някой от таблетите стават да се ползват като телефон но трябва да имат 3G НО, тогава и тарифата за разговорите ти минават през 3G, и цената на разговора ти е съвсем друга! Мисля че е по оферта в таблета да имаш карта на ваучер за ъпдейтване на някой приложения.

шегуваш се, нали ? тези с 3G са със сим карта, както мобилен апарат. Разговорите минават през ГСМ оператора...

Аз до колкото знам се плащат като разговор през 3G. Може и да не съм разбрал правялно НО, по добре провери, ако питаш от твое лице да не стане :deal сметка 2 км.

Значи е сега говорих с човек от сферата и каза следното: Води се като 3G разговора ако е активно. Ако не е активно БИ трябвало да се води като нормален разговор.

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Вто 13 сеп 2011 22:55

андроидът става за смартфон,но за таблет просто е само за интернет,музика и филми
за всичко останоло е много куц,просто няма приложения.
аз лично имам с дабъл буут и ентусиазмът ми за андроида се изпари много бързо.
в 99% от случаите ползвам уиндоуса.
честно казано,съжалявам че не взех нетбук

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 14 сеп 2011 12:01

bimmoby написа:андроидът става за смартфон,но за таблет просто е само за интернет,музика и филми

Може ли по-подробно да се обясни това "всичко останоло", за което таблет с андроид не става?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 14 сеп 2011 12:08

имат смартфони, телефони, таблети, pc, notebook, netbook, servers, mainframes, ...
никой не е казал, че трябва да имате само 1, аз лично бих си взел таблет (и планирам) дори и само да чета книги на него, просто защотото е по - удобно отколкото netbook.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 14 сеп 2011 14:11

ChimeyJimmey написа:
bimmoby написа:андроидът става за смартфон,но за таблет просто е само за интернет,музика и филми

Може ли по-подробно да се обясни това "всичко останоло", за което таблет с андроид не става?

Стига бре,са иска да захапе момчето за прасеца mhihi остави човекот-въпрос на гледна точка :handshake

Инак си е въпрос на избор-един Дизайър Ейч Ди и един таблет/нотбуук тип Леновото-и повече лично на мен не ми трябва.Другото е когато имате излишни левове :kissy: браво на вас

Иначе е ясно че ябуката е най-доброто-то се знае.Питай юзърите mhihi .Тва заглавие кърти - Apple - има ли живот след Джобс?

Не нема-сите ви тургат на хемодиализа mhihi

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 14 сеп 2011 14:25

Пак си друсал с формалдехид, бе ей! mhihi
Напиши нещо нормално.
Като например защо пИпад 2 е най-доброто нещо у света и защо дроид нема почва нийде... :drinking:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 14 сеп 2011 14:29

ChimeyJimmey написа:Пак си друсал с формалдехид, бе ей! mhihi
Напиши нещо нормално.
Като например защо пИпад 2 е най-доброто нещо у света и защо дроид нема почва нийде... :drinking:
щото е облъчен,както повечето mhihi mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”