Душ кабини

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Душ кабини

Мнениеот $100 » Чет 23 май 2013 23:35

vucata написа:Да влизал съм в душ кабини и такива в магазин и такава в къща....Майка ми в Германия имаше в една квартира страхотна душ кабина....нооо тя въобще не може да се мери с това което се предлага тук....освен ако не струва поне 7-8000лв

Основният въпрос е в размерите - ако е била 90х90, значи разликата е в екстрите. Пък и щом става дума за душ кабини по принцип - отде знаеш човек каква точно ще си вземе, може да е от 8000лв :)

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 24 май 2013 0:09

Дано...че ако е от тия 90/90....не мерси :death

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 24 май 2013 9:19

vucata написа:Дано...че ако е от тия 90/90....не мерси :death

Добре де, на майка ти кабината повече от 90х90 ли беше?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 24 май 2013 10:47

То си беше огромна стая....Влизаш в банята срещу теб е мивката и до нея кенефа, от лявата страна се падаше душ кабината....огромна беше с плъзгащи врати стъклени с гравирано стъкло. 2 душа вътре...абе смрад :mhihi . От дясно беше ваната във форма на бъбрек пластмасова вградена. Готина баня беше....4 месеца имах удоволствието да я ползвам....жалко, че в апартамент няма как да я направя :gruebel :no

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 10 юни 2013 10:50

Да не отварям нова тема ще пиша тук. Някой със закрита кабина (не само параван) може ли да ми каже как стои въпроса с вентилацията. Над кабината излиза ли пара или някак се кондензира и изтича вътре преди да се отвори вратата? Мисля че нямат предвиден отвор отгоре, на който да се закачи въздухопровод за извеждане на парата (не съм гледал кабина отгоре, но така предполагам).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 12 юни 2013 13:28

Ако не си си купил някакво чудо на инженерната мисъл и банята ти не е специално предвидена за него значи парата се отвежда така както и от нормална баня без кабина,с прозорче или вентилатор след като отвориш вратата на кабината !Е,ако постоиш повечко време вътре след като си спрял водата парата със сигурност ще кондензира и ще се стече във вид на вода но през това време ше се потиш вътре,или излизаш бързо и затваряш веднага вртата,така обаче вътре ще е постоянно мокро и не се знае какви ще са последствията въпреки че все пак е душ кабина :exclaim

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 12 юни 2013 13:52

Гледах на една закрита - отгоре имаше 2 вентилаторчета, който предполагам дърпат нагоре.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 12 юни 2013 14:51

Задължително вентилатор и в отдушника.Иначе парата излиза в помещението и самата кабина няма съхнене.
Дори да няма фабрично,добавянето е елементарно :th_up

Потребителски аватар
nikistoichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikistoichev » Пон 23 май 2016 11:40

Здравейте, колеги! Търся си душ кабина, но не знам каква точно да си взема - правоъгълна или овална. Бихте ли ме посъветвали каква да си взема и откъде да си я купя?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 23 май 2016 17:34

Или влизаш в някой специализиран магазин за баня, или обикаляш, Хоум макс, Практикер и подобните им и си избираш кабина според красотата, цената и габаритите и спрямо твоето телосложение.
Аз, въпреки, че не съм голям човек, в кабина ми е тясно да се къпя, ако изпусна сапуна, трябва да излизам от нея за да го взема, пропаднала работа общо взето

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 23 май 2016 17:47

И според мен тия душ-кабини са малки.За това се прави корито с прагче и после отгоре готов параван .или от пвц или ал.дограма се изработват страниците и получаваш колкото искаш голяма кабина.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 23 май 2016 18:22

nikistoichev написа:Здравейте, колеги! Търся си душ кабина, но не знам каква точно да си взема - правоъгълна или овална. Бихте ли ме посъветвали каква да си взема и откъде да си я купя?

Гледал съм доста кабини - като пространство единствено ми допадна една нестандартна, със заоблена врата, но размерът беше 90х130. Почти всички останали бяха 90х90 или по-малко и не мисля, че е поносимо вътре. Пробвал съм за кратко по хотели по морето - за постоянно не е работа. Освен това заоблените плъзгащи врати се местят все по-зле с времето. Слагай си или квадратна или ако имаш място - стъклен параван.

Потребителски аватар
tonihadjiiski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonihadjiiski » Съб 28 май 2016 16:59

Ники, моята душ кабина я взех от специализиран магазин за обзавеждане на баня, казва се Гауди Ди Ес. Ако искаш може да отидеш на място да разгледаш, както аз направих, магазинът им се намира на ул. "Ралевица 94" в София или другият вариант е направо да разгледаш в сайта им. Аз лично бих те посъветвал да си вземеш правоъгълна, моято е такава и е удобно да се къпя в нея. Успех с ремонтитe!

Потребителски аватар
kosam@
Автомобил: Lexus GS-300
Двигател: 2JZ-GE
Контакти:

Мнениеот kosam@ » Нед 29 май 2016 0:27

Нашата баня е малка и сложихме душ кабина, за да не се мокри цялата. И аз така първо тествах тези в магазините, но ми се сториха тесни. Затова си направихме корито с итонг и плочки, размера беше странен нещо от рода на 97 см на 94 см, и намерихме фирма която предлага и индивидуални поръчки и стана работата. Доволни сме. Изработена е със закалено стъкло, за вратите имаше различни варианти ние се спряхме на тип хармоника от две части.
Ще дам линк не е реклама, а пък може и нещо като идея да ти дойде на ум: http://panda-glass.com/
Успех.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 30 май 2016 19:06

Решението на kosam е най-доброто.Да не ви говоря с тия корита от смола какви проблеми имат хората-напуквания,похлопвания,течащи сифони...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”