Haralampi написа:Бе аз не успях да се посмея, щото не видях нищо смешно, ама пак да питам - за какво ще ползваш картата, че разликата в скоростта да е от значение? Просто се чудя...
Ами понякога ползвам телефона като флаш памет и то с цел пренос на големи файлове (2GB+). Обикновено за тази цел си ползвам външния хард, където скоростите са несравними, но той все пак е доста по-обемист от една флашка или от един data кабел за телефона. За това в определени случаи прибягвам го телефона като носител на информация.
Втората причина е, че ако е бавна картата, ако се местят файлове по самата карта, това също ще се случва дразнещо бавно. За програмите къщо е кофти - примерно като си качвам нови карти за навигацията - те са общо към 1 GB - пак дразнещо бавно. И това е само за едната ми програма. Имам общо 3 навигационни приложения, защото всичките си имат различни силни и слаби страни.. Иначе към колегата над мене - повечето проложения, които сваляш от маркета, са по няколко MB, така че няма особена разлика. Но има едно малко уточнение - преди да си руутнем телефоните, неслучайно повечето неща се инсталират по дифолт на телефона. Защо? Защото картата работи по-бавно. Извод - по-бързата карта прави разлика.
И третата причина е, ако погледнем нещата чисто математически - дали ще дам 40 или 70 евро, отнесени към целия екплоатационен срок на телефона, не е чак такава голяма разлика. Но пък от друга страна може да се окаже напълно излишен разход - затова пуснах темата, да се консултирам с вас

Не подозирах, че ще породи така забележителна дискусия....
Разликата в цената м/у клас 4 и клас 6 е нищожна, така че мисля да се ориентирам към клас 6. Клас 10 вече става доста скъпичък.