Въпрос за избор на microSD карта

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за избор на microSD карта

Мнениеот icefire » Пон 19 сеп 2011 22:17

:063:
Може да не ми помогнахте особено с избора, но поне се посмях ;) Значи все пак темата е имала смисъл ;)

С клас 10 картата ти къде ги извади тези 12 MB? При записване с четеца за карти или на телефона? Мене ме интересува основно какви скорости на писане може да развие картата, когато е в телефона...

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 20 сеп 2011 11:10

Бе аз не успях да се посмея, щото не видях нищо смешно, ама пак да питам - за какво ще ползваш картата, че разликата в скоростта да е от значение? Просто се чудя...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 20 сеп 2011 11:23

Добре де-на тая карта няма ли да се качват приложения?Тогава няма ли значение колко е бърза картата?
Простете ми ако питам глупости,ама тепърва навлизам в света на Смартфоните-досега се дърпах :oops:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 20 сеп 2011 11:30

Haralampi написа:Бе аз не успях да се посмея, щото не видях нищо смешно, ама пак да питам - за какво ще ползваш картата, че разликата в скоростта да е от значение? Просто се чудя...

Ами понякога ползвам телефона като флаш памет и то с цел пренос на големи файлове (2GB+). Обикновено за тази цел си ползвам външния хард, където скоростите са несравними, но той все пак е доста по-обемист от една флашка или от един data кабел за телефона. За това в определени случаи прибягвам го телефона като носител на информация.

Втората причина е, че ако е бавна картата, ако се местят файлове по самата карта, това също ще се случва дразнещо бавно. За програмите къщо е кофти - примерно като си качвам нови карти за навигацията - те са общо към 1 GB - пак дразнещо бавно. И това е само за едната ми програма. Имам общо 3 навигационни приложения, защото всичките си имат различни силни и слаби страни.. Иначе към колегата над мене - повечето проложения, които сваляш от маркета, са по няколко MB, така че няма особена разлика. Но има едно малко уточнение - преди да си руутнем телефоните, неслучайно повечето неща се инсталират по дифолт на телефона. Защо? Защото картата работи по-бавно. Извод - по-бързата карта прави разлика.

И третата причина е, ако погледнем нещата чисто математически - дали ще дам 40 или 70 евро, отнесени към целия екплоатационен срок на телефона, не е чак такава голяма разлика. Но пък от друга страна може да се окаже напълно излишен разход - затова пуснах темата, да се консултирам с вас ;) Не подозирах, че ще породи така забележителна дискусия....

Разликата в цената м/у клас 4 и клас 6 е нищожна, така че мисля да се ориентирам към клас 6. Клас 10 вече става доста скъпичък.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 20 сеп 2011 11:44

Стига бе човече 8) как ще дадеш 70 евро,за нещо,което може да го вземеш за под половината :roll:

Инак споделям и аз тезата на Мечо Пух 8) за Колкото повече.....

Но аз тепърва ще навлизам и чета :beer даже в момента се чудя на кой фон да се метна :kissy:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 20 сеп 2011 11:54

Разбирам... ама пак не разбирам :)))

1. Ползваш за пренос на данни....... ама докато извадиш кабела, закачиш му двата края и т.н. ще си вкарал една Flash-ка в USB-то 4 пъти, ще си прехвърлил по-бързо и ще си забравил! А Флаш-ката горе долу ще си купиш от разликата в цената на SD-картата :idea:
Такива неща с ползване на мобилен телефон за флашка са някакви импровизации без никакъв смисъл. колко ли пък често ще ти се занимава!? Там дето ще мъкнеш кабел с тебе, там влиза и един USB-stick и си копираш като бял човек...

2. Колко често местиш файлове по картата и то големи? Веднъж като си набухаш всичко, за хоби ли ще ги местиш? То човек се наиграва след седмица-две и почва да ползва телефона по предназначение :D (знам го от опит - първите няколко седмици само кафе дето не правех с телефона.... и после почнах наистина да го ползвам по предназначение - обаждания, смс-и и от дъжд на вятър навигация. Какво прехвърляне кви 5 лева.... - веднъж щом всичко си е на мястото.)

3. Прав си..... но отново чисто математически да хвърляш пари на вятъра, никак не е доходоносно :mrgreen: С разликата си вземи един USB-stick за пренос на данни и не се излагай с това да закачаш телефон като ученичка :)

Надявам се не го приемаш обидно - просто се опитвам да те посъветвам, че този разход поне според мен е абсолютно излишен - приложение на Клас 10 карта виждам единствено и само за огледално рефлексен апарат и то от висок клас, тъй като по-ниските също нямат такова потребление. Останалото е някаква идилия - влака ли ще изпуснеш ако новите ти MP3-ки се качат за 10 минути вместо за 7? Анавигационни карти излизат веднъж на няколко години - докато дойде новата версия и дойде време да качваш отново гигабайти ще си забравил за тоя телефон :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 20 сеп 2011 12:56

Haralampi написа:Надявам се не го приемаш обидно - просто се опитвам да те посъветвам, че този разход поне според мен е абсолютно излишен - приложение на Клас 10 карта виждам единствено и само за огледално рефлексен апарат и то от висок клас, тъй като по-ниските също нямат такова потребление. Останалото е някаква идилия - влака ли ще изпуснеш ако новите ти MP3-ки се качат за 10 минути вместо за 7? Анавигационни карти излизат веднъж на няколко години - докато дойде новата версия и дойде време да качваш отново гигабайти ще си забравил за тоя телефон :)

Шегата настрана - веднъж наистина изпуснах влака именно поради тази причина :dummy: :mrgreen:

Иначе съм съгласен с теб, че Клас10 не си заслужава - затова ще се спра на Клас 6 :beer
Това е и горе-долу най-евтиното, защото разликата с клас 4 е между 0 и 5 евро (в зависимост от марката), а клас 2 би било вече прекалено бавно (и пак не е много по-евтино).

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 20 сеп 2011 14:16

:arrow: ...мисля, че това е най-разумното решение :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”