Предсрочно прекратяване на договор към глобул?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Предсрочно прекратяване на договор към глобул?

Мнениеот Stivi » Нед 25 сеп 2011 9:36

Не е тегав бе,просто преди да дойде време за предпоследната фактура /да ти остават 2 до края на договора/ си ги плащаш на куп /таксите/ и искаш да ти прекратят договора ! Така губиш последния месец но няма опасност да стане фал и да цъфнеш с продължен договор за още 1-2 години,аз така направих като се отървавах от Ментела !

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 26 сеп 2011 19:02

drmilendd написа: Според новия закон всички нови договори могат да се прекратят с едно месечно предизвестие

Това беше предложение, вече не съм чул да са го приели, а и не ми се вярва. Само преподписването вече става на място, въпреки, че аз не се хабих да преподписвам с Мтел. Стана автоматично.
Winner25 написа:Не съм запознат с промените в закона, но не ми се вярва да е така. За какво ще са тези договори, при положение че когато решиш може да го прекратиш :roll:

Уж за да създаване на конкуренция, но не би. Няма съществени разлики. Не знам дали има картели, ама офертите са доста сходни - за едни и същи такси - едни и същи безплатни минути. Не знам, не разбирам

Иначе към автора: какъв е бил филма с глобул?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 26 сеп 2011 21:32

Филма е, че изкараха нови по-добри оферти и въпреки, че откак се знам съм все на глобул не ми дават да мина на по-ниска такса, а си харесах едни програми на вивател, които по-ми допаднаха, но първо трябва да реша проблема с неустойките.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 26 сеп 2011 22:15

velinsl написа:
drmilendd написа: ...ама офертите са доста сходни - за едни и същи такси - едни и същи безплатни минути

Не съм съгласен :) От доста време искам да мина към друг оператор и не го правя защото единствено този към който съм в момента предлага абонаменти с включени минути за международни разговори :mrgreen:

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Вто 27 сеп 2011 23:04

Колеги няма никакви филми и врътки с предсрочното прекратяване на договор.Щом е подписан за 24 месеца, ако искаш да го прекратиш ти, плащаш неустойка в размер на броя оставащи месечни абонаменти до официалното изтичане на договора.Ако пък спреш да плащаш сметката си, глобул го прекратяват и неустойката е същата.Те са си вързали гащите от оператора още със слагането на вашия подпис mhihi
Преди години си спрях 2 карти по следния метод-не си плащах сметките, спряха ми телефона двустранно и за да го пуснат искаха заявление за пускане, което ако не подадеш ти анулират договора.Но явно са се усетили, че не е изгодно за тях и вързаха всичко с неустойки mhihi
По белите държави даваш само някакъв документ който да удостоверява, че заминаваш да речем на стаж в чужбина за 6 месеца и ти прекратяват договора веднага.Така си спрях 2 абонаметна тук във Франция mhihi Но в Булгаристан гледат как да ти одерат кожичката до последно :banghead:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 05 окт 2011 20:53

аз съм пред прехвърляне на 5 карти от глобул към виваком.Процедурата задействана още на 13.09. ,но глобул все връщат заявките :evil: (мамицата им)

ИСкам да питам,задължително ли да им подавам предварително предизвестие да ги спират,тъй като договора ми е от далечната 2009г. mhihi ?
Наистина ли се дължат неустойки,при положение,че договора ми изтича следващият месец,а на мен не ми се занимава да им се обяснявам?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”