Айде и аз да споделея моят опит с фенерчетата.
Имам това

. Взех го от Илиенци за 15на лева, после го видях за 10 на друго място...
Работи с 3 ААА батерии и свети уникално силно! Може да се регулира петното ( зуум ) и наистина накрая става квадратно.
Консумацията му е около 700-800 милиампера.. така че смятайте колко му мощността при да кажем 4.5 волта.
Предимствата на това фенерче се виждат най-вече когато трябва да се освети нещо в далечината или просто трябва наистина силна светлина.
Имам едно подобно на това
http://shop.gunman.biz/images/PICT8322.JPGВ сравнение с предишното това свети доста по-слабо. Няма "зуум". Отлично за осветяване на близки и средни разстояния. Работи с 3 ААА батерии, консумация около 200 милиампера.
Имам и един куп фенерчета с обикновени светодиоди ( с по 3, 5, 10.. ). Идеални са осветяване на близки разстояния. Светлината е доста по-слаба от тази на предишните фенерчета, но просто са перфектни за когато спре тока, или в колата, или за палатка... Консумацията им е доста ниска. Само това с 10те светодиода се доближава до 180-200 милиампера. Всъщност то е челник и е просто перфектно за къмпингуване - прави голямо петно на близко разстояние.
За батерийте - ако ще се ползва само от време на време - обикновени алкални батерии!
Ако ще се ползва ежедневно тогава може да се помисли за презареждащи се. Презареждащите се имат гадния навик да се саморазреждат и ако не се заредят на време може да се скапят тотално.