в тези големите магазини нищо няма или ако го има струва 4х 5х скъпо от колкото трябва

единствено 100Вт не могат да се заредят вече
velizar987 написа:Здравейте
В едно немско предаване коментираха спирането на продажбата на матови крушки.
Та там казаха следния трик: На нормална крушка се нахлузва презерватив. Материалът е достатъчно издръжлив на топлината и придава матов цвят на светлината.
Не съм го пробвал, но колкото и да е смешно може и да има ефект.
Поздрави
velizar987 написа:Здравейте
В едно немско предаване коментираха спирането на продажбата на матови крушки.
Та там казаха следния трик: На нормална крушка се нахлузва презерватив. Материалът е достатъчно издръжлив на топлината и придава матов цвят на светлината.
Не съм го пробвал, но колкото и да е смешно може и да има ефект.
Поздрави
parno написа:единствено 100Вт не могат да се заредят вече
Един написа:parno написа:единствено 100Вт не могат да се заредят вече
Скоро и 75W ще забраняват - сигурно 2012. Лека полека ще задминем епохата на социализма - това не може, онова не е хубаво и т.н. Иначе има "свободен пазар".
ivo_555 написа: Тия дни ще ходя да търся енергоспестяващи по 30 40 вата, да с по малък цокъл, че голяма грозотия ми става в хола с тоя малък абажур! А иначе за димера в спалнята, не знам, някакви диодни викат имало......
Ljubon написа:ivo_555 написа: Тия дни ще ходя да търся енергоспестяващи по 30 40 вата, да с по малък цокъл, че голяма грозотия ми става в хола с тоя малък абажур! А иначе за димера в спалнята, не знам, някакви диодни викат имало......
Най-мощните енергоспестяващи с малък цокъл Е14, които съм виждал, са 15W и трудно се намират. За 30-40W забрави!
А сигурен ли си, че диодни крушки могат да работят с димер?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 40 госта