PC-то забива при натоварване?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: PC-то забива при натоварване?

Мнениеот Каспър » Пон 24 окт 2011 11:24

Ами допълнително видео е елементарна Gainward nVidia Geforce 6500 без вентилаторче за охлаждане. Гледам, че в момента при отворен комп държи 60* без някакво особено натоварване. Току що пак ми направи номера. Значи пиша си аз коментара, натискам иконата на евереста за да видя Т на видеото и всичко замръзва, но курсора си се движи и музичката си свири (на харда с ОС е музиката). Процесора както беше на 30% отиде на 99% и след малко всичко тръгна едно по едно. Май е височка тая Т за ненатоварено видео, дори и без вентилаторче. Ще взема да и почистя радиаторчето да видя дали ще има ефект. Ако ли не, ще мина на вградената да тествам. Хардовете са тествани за лоши сектори с HDD Regenerator и S&M. На единия хард имам само филми и той има четири лоши и регенерирани сектора, така си бачка от доста време без ядове. На другия хард ми е ОС и цялото инфо, на него няма лоши сектори. Всяка новост която забележа в поведението на ПЦ-то ще отбележа в темата за да разплетем загадката.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 окт 2011 11:26

Ами 60 градуса не са малко за ненатоварена карта. Не са и много де, ама все пак... като й дадеш зор достига 80 вероятно. Моят съвет - извади я, отлепи внимателно радиаторчето и сложи нова паста между него и ядрото. Ако това не даде резултат помисли за по-добра вентилация на кутията :beer

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 24 окт 2011 11:36

Това не би трябвало да е от видеокарта (за температурата ѝ - 60 градуса при някои модели е нормално, вече си е до лично предпочитание дали ще я тунинговаш по някакъв начин; щом е пасивна, може да сложиш допълнителни вентилатори на кутията..., ако играеш игри някое Accelero няма да е лошо, ако искаш да изтрае по-дълго).
Нещо става като се обърнеш към някое устройство... Всеки път ли го прави като пуснеш еверест? Ако го прави всеки път, пробвай да махаш от компютъра/деактивираш от BIOS устройствата едно по едно до абсолютния минимум.
Аз бих започнал от диска с лоши сектори.
Случайно да си спомняш да си добавял устройство/инсталирал програма/драйвър откакто е започнало да забива?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 24 окт 2011 11:53

Сега тествах пак картата с S&M, която пуска един куб да се върти около пет минути и тества захранването на компа заедно с видеото. Картата тръгна от 60* и накрая на теста стигна до 78*, но издържа теста и кубчето се въртеше до последно. Ако проблема е в нея, по евтино ще ми излезе да я сменя отколкото да слагам още вентилатори. Толкова е стара и слаба, че няма смисъл в поддръжката й. Игри не играя, купих я само защото има TV out иначе и вградената (Nvidia 6100) си ми вършеше работа. Евереста се зарежда с Уиндоуса, но в случая цъкнах за да изкарам икона за Т на видеото. Харда с лошите сектори лесно ще го откача, но каква връзка има той, аз не бърникам по него. Нови програми не съм слагал, освен обичайните с които не съм имал проблеми.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 24 окт 2011 11:59

Ти може да не бърникаш, но Windows и други програми постоянно си бърникат по всички устройства (направи го да изключва твърдите дискове след 1 минута и като се изключи втория диск, отвори Windows Explorer - почти винаги пак се включва, независимо от това, че гледаш C:). Everest сигурно не се обръща към всичките устройства при стартиране на Windows - само към температурните датчици (или там каквото следи, не го ползвам). Вероятно се обръща към останалите устройства като го пускаш "нацяло".
Видеокартата, според мен, не ти е проблемът.
Възможно е и вторият диск да е наред, а нещо друго да се прецаква... Може да си видиш в Event log за някоя "следа".

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”