Избор между два конкретни телефона
Re: Избор между два конкретни телефона
Колеги убедих се и на живо това ще да е телефона, малко трудно ще свикна с тъч-а.Сега четох някакво ръководство за въпросния телефон и в него пише че няма проблем да се свърже към домашен рутер да си тегля от нет-а каквото искам, а също че и мога да си сваля някаква карта примерно и после да ме навигира без да ползва интернет- но незнам доколко е вярно и възможно това.Ако е така ще е супер.След като има и гпс, въпреки че досега не ми се е налагало да ползвам ще е голяма екстра.В същото ръководство беше споменат адреса www.ovi.com, да разбирам че от там ще мога да си тегля каквито искам приложения безплатно ли, включително и въпросния степ каунтър?Да използвам случая да благодаря на всички ви за мненията и за насоката-че щях да взема нещо с което да си блъскам главата после.Дано само да е надежден телефона да не създава ядове. Благодаря ви за съветите и бързите отговори 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Така, в зависимост от версията на Ови Мапс(инсталираната в телефона) може евентуално да я обновиш през домашния рутер примерно с по-нова и навигацията ще ти бъде безплатна(но си мисля, че ще ти бъде инсталирана последната), за да не се свързва телефона през платен интернет, а чрез вътрешния клас А гпс приемник. Картата на България примерно пак може през телефона да я обновиш за 2 минути и ще имаш доста удобна фабрична навигация. За ови.ком - да, това е портал за приложения, игри, теми, тапети, мелодии и подобни, които можеш да си теглиш безплатно, но има доста, които са платени. Въпросния Степ Каунтер съм го ползвал на няколко предишни телефона и е супер програмка, сега дори пуснаха Wellness Diary, почти същата, но и добавени още мениджъри/функции за следене.
Друг полезен сайт за приложения в разработка на Нокия е:
http://betalabs.nokia.com/
Има доста интересни приложения там, аз ползвам няколко техни
Ако имаш други въпроси сме насреща
Друг полезен сайт за приложения в разработка на Нокия е:
http://betalabs.nokia.com/
Има доста интересни приложения там, аз ползвам няколко техни

Ако имаш други въпроси сме насреща

Гледам че батерията е стандартна литиево-йонна батерия BL-4U 1110 mAh, дали има възможност да си купя по-сериозна батерия да кажем 1300-1500мАЧ, или не се предлагат такива за този телефон?
Колеги, дилемата е голяма-имам много добър приятел управител на един от магазините на мобилните ни оператори.Бях се засилил към въпросната Нокия 500 и просто ей така за съвет минах през него да го видя какво мисли (не че ще взема от него-без договори), и той взе че ме посъветва да си търся Самсунг Джио S5660 или нещо такова бил модела, предимствата пред Нокията били, че е с Андроид, по-голяма батерия не ти искал никакви разрешения или оторизации когато си сваляш приложения и най вече за джи пи еса можело да не ползва нет-а на оператора, докато с Нокията това не било възможно Симбиан-а не бил за предпочитане (така и не се аргументира защо, едната причина че не всички приложения тръгвали особено тия за навигацията-ако не дърпа от интернета на доставчика), като цяло съм все още за Нокията особено заради процесора и вашите препоръки за нея бяха много аргументирани.Какво да правя - телефоните не са ми силната страна?Вие ако ще избирате какво бихте взели да кажем че цените са почти еднакви +/- 20-на лева.В крайна сметка андройда на Самсунга ли е по-добрата ОС?Моля за съвети между тези два телефона, че наистина моя се нуждае от смяна-а един такъв разговор с човек от бранша и ме разколебава сериозно.
- moskovw
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 1.3 NZ
- Контакти:
колега имам самсунга от 1 месец бърз е GPS му бачка добре батерията е 1300mAh лови си интернет смъкваш си каквото искаш от маркета абе аз съм доволен за 250 лв толкова
moskovw написа:колега имам самсунга от 1 месец бърз е GPS му бачка добре батерията е 1300mAh лови си интернет смъкваш си каквото искаш от маркета абе аз съм доволен за 250 лв толкова
Колега от кой магазин го взе за тези пари, ако е в разрез с правилата на форума може и на л.с.Мерси.
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако ти трябва телефон предимно за разговори си вземи Нокия, ако искаш да се забавляваш повече - телефон с андроид ос.
Аз съм със samsung galaxy i5500 той е с по-ниски х-ки от този който те интересува и въпреки всичко не бих го сменил и за нокиа 500.
Аз съм със samsung galaxy i5500 той е с по-ниски х-ки от този който те интересува и въпреки всичко не бих го сменил и за нокиа 500.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Ако не ти трябват много глезотийки а телефон от среден клас.. Погледни това от 3 месеца съм с такъв телефон http://shopping.bg/samsung-gsm-s5230 мога да кажа че е идеален за разговор на ден над 1 час разговори батерията държи 7дена...Камерата снима добре.. Купувал съм го от този сайт телефона ми дойде пълен пакет (слушалки,кабел за PC + диск и зарядно) + 24 месеца гаранция...
predat0r, телефона трябва да е с ОС, тишо разбрах намека-ще помисля и ще видя на кой от двата да се спра, наистина много ми е труден избора всеки си има + и - .
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
tisho_tch написа:Колега ако ти трябва телефон предимно за разговори си вземи Нокия, ако искаш да се забавляваш повече - телефон с андроид ос.
Колега би ли споделил с какво толкова те е пленил 2.1 версията и 2.8" екрана с резолюция 240х320, че не би го сменил? И за забавлението ме интересува също...защото интересния Андроид според мен почва от 3.0 Хъникомб или 4.0 Айс крийм сандуич

В такъв смисъл те питам, защото аз съм с Н8-ца, но не мога да кажа, че няма да се замисля ако имам възможност да го сменя за ХТС Сенсейшън примерно - харесвам си Нокия, но на този етап Сенсейшън-а примерно е много по-напред от моята какаляшка

ПС. Дано скоро ми излезе ъпдейт-а (уж тази седмица де) до Белле за моята Нокия, че вече не мога да я гледам със старата версия на ОС

Последна промяна от nokiangage на Нед 05 фев 2012 13:20, променено общо 1 път.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
А защо не погледнеш Sony Ericsson X8mini
predat0r написа:А защо не погледнеш Sony Ericsson X8mini
Мерси, не ми допада колебая се единствено между въпросния самсунг и нокията.
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:tisho_tch написа:Колега ако ти трябва телефон предимно за разговори си вземи Нокия, ако искаш да се забавляваш повече - телефон с андроид ос.
Колега би ли споделил с какво толкова те е пленил 2.1 версията и 2.8" екрана с резолюция 240х320, че не би го сменил? И за забавлението ме интересува също...защото интересния Андроид според мен почва от 3.0 Хъникомб или 4.0 Айс крийм сандуич![]()
В такъв смисъл те питам, защото аз съм с Н8-ца, но не мога да кажа, че няма да се замисля ако имам възможност да го сменя за ХТС Сенсейшън примерно - харесвам си Нокия, но на този етап Сенсейшън-а примерно е много по-напред от моята какаляшка- няма к'во да се лъжем сега...
Не се заяждам и се надявам да не го приемеш така, но нека не бъркаме собствените си убеждения с техническите характеристики - едното си е лично право, другото си се вижда черно на бяло
ПС. Дано скоро ми излезе ъпдейт-а (уж тази седмица де) до Белле за моята Нокия, че вече не мога да я гледам със старата версия на ОС
Колега накратко:
1. Моя тел. galaxy i5500 е взет от виваком с версия на ос 2.2 froyo, но в момента съм качил GingerBread 2.3.7
2. Да, размера на дисплея е малък, но аз държа именно на компактноста, така че за мен това е плюс.
3. Ако трябва да сравняваме Андроид и Симбиян...понеже съм пристрастен

4. Ти имащ N8 това е чудесен камерфон, но в друг ценови диапазон.
...между другото, миналия месец купих на жена ми едно htc explorer ЦЪК пък тя не го ще: не свикнала с тези тъч дислеи и си кара със старата Nokia 2220 slide

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”