Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя
пластмасата е изолатор,бетона също,изолацията за паркета също,паркета също.За да стане 20 градуса,тръбата трябва да е 90.
ако това ще ти помогне аз в кухнята издълбах бетонната плоча по диагонал от единия ъгъл до другия,където на гърба на кухнята е банята.Канала верно е 3 пръста широк,колкото да влязат една до друга 2 тръби ф16.Отгоре над тях има само изолация за ламинат и ламинат.Разстояние о ттръбите до ламината-1 пръст.Е пипал съм много пъти пода,кво да ти кажа.Тея тръби не отдават топлина.
По добре инвестирай в бойлер със серпентина.
ако това ще ти помогне аз в кухнята издълбах бетонната плоча по диагонал от единия ъгъл до другия,където на гърба на кухнята е банята.Канала верно е 3 пръста широк,колкото да влязат една до друга 2 тръби ф16.Отгоре над тях има само изолация за ламинат и ламинат.Разстояние о ттръбите до ламината-1 пръст.Е пипал съм много пъти пода,кво да ти кажа.Тея тръби не отдават топлина.
По добре инвестирай в бойлер със серпентина.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Подовото е супер работа, топлия въздух се вдига нагоре и по този начин се затопля доста бързо цялото помещение, най-големия му недостатък е че харчи страшно много ток, вкъщи сме с подово къща на 3етажа от които се ползват само 2 и когато се пуска подовото сметките за ток стават катастрофални
В София сме в апартамент и комшията имаше подово ама за апартамет около 160кв-180 плащаше по 400-500 лева ток на месец

В София сме в апартамент и комшията имаше подово ама за апартамет около 160кв-180 плащаше по 400-500 лева ток на месец

- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Бат Иване смятам че си идвал в Липник тук зимата е различна не е като в БГ
дограмата си я правя аз работя в цех за пвц и ал.дограма всичките стакла са К. А и без това имам парно смятам да експериментирам с подово
и затова събирам информация как да го направя най ефективно пък и ще имам 2 изхода на колектора ако не ме топли слагам още един радиатор о работата Ок в момента нямам бюджет за външна изолациа 

- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Е той бюджета за външна е почти колкото за вътрешна бре
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И мойте тръби за парното минават под ламината в хола и плочките в коридора като има макс половин сантиметър замазка над тях /колкото да се заравни/ после подложката за ламината и той самия! В момента водата ми е към 72 градуса а ламината е леееко топъл по пътя на тръбите /на плочките по се усеща/,не знам с по-ниска температура каквато се препоръчва за подовото как изобщо ще се топли стаята 

- passat_rs
rabotnika написа:Е той бюджета за външна е почти колкото за вътрешна бре
Незнам дали е същото по добре късно 200 квадрата стени не са малко я сметни 10 см изолация теракол мрежа и накрая путз работех я тази работа в австрия и знам как е а и един дюбел е 1лв. По книга трябва 5 на фибран или стериапор иначе знам че е по ефективно но не са малко пари все пак

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Към автора на темата - ако наистина тръбите , бетона и паркета са чак такъв изолатор
, както се твърди , то подовото ти няма да излъчва топлина и бъди сигурен няма да си на загуба . Не и в смисъл (както ми се стори че се прокрадва абсурдна идея) че ще се черпи толинна енергия , а няма да се излъчва в стаята , няматакъв вариант . Ако подовото не излъчва топлина в стаята , то температурата на входящата ще е равна на температурата на изходящата вода .
Имай предвид , че подовото доставя много голямо удоволствие и конфорт в стаята , много добро разпределение на температурата в стаята по-височина , въобще само плюсове . Но имай предвид , че колкото повече тръба вложиш (важна площта на външната повърхност на тръбата , тя ще отдава топлина) - повече дънжина и по-голям диаметър - толкова по-добре . Зависи обаче и от начина на насноваване на тръбата (покрай прозорци и врати трябва да е по на гъсто) , правил съм електрическо , но там е по-просто от водното , затова попрочети тук-там . Освен това трудно ще можеш да отделеш повече от 1kW мощност от пода , затова задължително трябва да имаш и радиатор .

Имай предвид , че подовото доставя много голямо удоволствие и конфорт в стаята , много добро разпределение на температурата в стаята по-височина , въобще само плюсове . Но имай предвид , че колкото повече тръба вложиш (важна площта на външната повърхност на тръбата , тя ще отдава топлина) - повече дънжина и по-голям диаметър - толкова по-добре . Зависи обаче и от начина на насноваване на тръбата (покрай прозорци и врати трябва да е по на гъсто) , правил съм електрическо , но там е по-просто от водното , затова попрочети тук-там . Освен това трудно ще можеш да отделеш повече от 1kW мощност от пода , затова задължително трябва да имаш и радиатор .
-
- Автомобил:
- Двигател:
е то като сложиш 5 см външна ти стига 1см. вътрешна,отделно фибрана е за вън а стиропор за вътре.но да не се отклоняваме от темата.
ето колега мение на човек с подово.не е казал какви с аму тръбиите,но предполагам че са същите-с ал.вложка.
При тока е друга работа,греенето е друго.
Понеже темата е за съвет,моя е ако ще правиш подово го прави с обикновени тръби1/2.
Ако няма да правиш-бойлер за бебето и хубав килим.Отделно има и много симпатични чехли и пантофи
а на последния колега да кажа,че колкото по-голяма става системата,с повече вода,то толкова по-малко КПД и повече разход за гориво има.Отделно вложените материали също са си разход.Най малкото с тези тръби може да си сложе по радиатор на всяка стена плюс баня,коридори и тераси
Stivi написа:И мойте тръби за парното минават под ламината в хола и плочките в коридора като има макс половин сантиметър замазка над тях /колкото да се заравни/ после подложката за ламината и той самия! В момента водата ми е към 72 градуса а ламината е леееко топъл по пътя на тръбите /на плочките по се усеща/,не знам с по-ниска температура каквато се препоръчва за подовото как изобщо ще се топли стаята
ето колега мение на човек с подово.не е казал какви с аму тръбиите,но предполагам че са същите-с ал.вложка.
При тока е друга работа,греенето е друго.
Понеже темата е за съвет,моя е ако ще правиш подово го прави с обикновени тръби1/2.
Ако няма да правиш-бойлер за бебето и хубав килим.Отделно има и много симпатични чехли и пантофи
а на последния колега да кажа,че колкото по-голяма става системата,с повече вода,то толкова по-малко КПД и повече разход за гориво има.Отделно вложените материали също са си разход.Най малкото с тези тръби може да си сложе по радиатор на всяка стена плюс баня,коридори и тераси
- passat_rs
Един комшия има външна изолация 5 см. И по негови думи разлика не е видял, а и според мен по добре след година 10 см отколкото сега 5 см. А колегата който споменава че има тръби под ламината сам каза че са 2 тръби така че според мен ще има ефект сметнето го така камината е на 1- я етаж не давам газ на печката комина е между готовата стая и тази дето е в ремонт 1-на единичка тухла ако сметнем че е пет пръста и топлпто се качва нагоре то би трябвало да не топли стената да ама не е така стената там дето е комина около 40 градуса и да помислим колко ще топли 45 градуса тръба когато е забита 1 пръст в бетона
-
- Автомобил:
- Двигател:
е колега щом си решил,казах ти пробвай.Първо че комина ти е от тухли,не може да става никакво сравнение с бетон и изолации.Второ че 1 пръст не е точно 3 см.З см. замазка си е много.Както е забелязал колегата,на плочки загрява едно,на ламинат друго.Едно време подовото задължително се правеше на плочки.То ако сложиш нормален паркет вместо ламинат няма да имаш нужда и от подово.
В края на краищата не те спирам,посъветвах те само да смениш тръбит с такива,с по-добро топлоотдаване.
Апропо,аз първо си правих вътрешна изолация.Най малко- ми е 12 см.Комшията пък с мойто разположение си направи само външна.Е разликата беше огромна.За това или от двете страни или само вън.Но това е друга тема.От вън ти стига 5,от вътре 1см щото имаш гипсокартон.Да не говорим и за конденза
В края на краищата не те спирам,посъветвах те само да смениш тръбит с такива,с по-добро топлоотдаване.
Апропо,аз първо си правих вътрешна изолация.Най малко- ми е 12 см.Комшията пък с мойто разположение си направи само външна.Е разликата беше огромна.За това или от двете страни или само вън.Но това е друга тема.От вън ти стига 5,от вътре 1см щото имаш гипсокартон.Да не говорим и за конденза
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи вата и по стените. Фибрана за вътрешна изолация не е добре.
- passat_rs
Не изкам метални тръби, трябва ми нещо гъвкаво за медни и алуминиеви дума да не става.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Подовото е супер,
правихме го с баща ми с голям кеф и да ти кажа колега работи 2 месеца и майка ми го спря.
Омръзна и да чисти праха от пода който се качваше на горе по цялата стая.
И сега има подово, но не работи.
правихме го с баща ми с голям кеф и да ти кажа колега работи 2 месеца и майка ми го спря.
- passat_rs
Vasseto написа:Подовото е супер,
Водно или на ток
А някой знае ли на каква температура работят реотаните на ток

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”