Въпрос към компютърните специалисти
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Въпрос към компютърните специалисти
windows aero мисля че ти трябва.Поне аз съм с такова.После като щракнеш с десен бутон на декстопа ти дава опция да отвориш N-VIDIA контрол панел..Отделно имаш и икона такава в лентата доло.Това ако наистина имаш инсталирани точните драйвери.
Последна промяна от Iezekil на Нед 19 фев 2012 20:46, променено общо 1 път.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
при ДЕЛ автоматично прехвърля на Интелската когато е на батерия и на НВИДИЯ когато е на външно захранване
може и при теб да е така
може и при теб да е така
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
stefan4o написа:За пръв път чувам, че на лаптоп има две карти![]()
Да не бъркаш нещо?
Ако е с i5 има Intel HD3000 в самия процесор. Не може ли да и дадеш disаble от device manager-a?
Последна промяна от radi_nrj на Нед 19 фев 2012 20:52, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мда, верно. От бивши колеги знам за тоя процесор с вграденото видео, хич не сгрях, че може да се сложи и на лаптоп тоя процесор. Абе, изостанал съм много
Извинения към колегата с темата 

- Iezekil
Аз не съм с i5 но пак имм вградена карта.Превключването между двете става според потреблението,автоматично.Има игри обаче кооито почват с клипове и т.н. и или не може да се превключат двете без това да те изхвърли.Тогава се стартира самата игра с десен бутон-отвори с Н видия....
- Iezekil
аз съм със същия уиндос.При мен аерото се активира след като направих оценка на системата.Препоръчвам го,но ако ще сменяш драйврита с най-нови/препоръчително/ след това го направи.Въпреки,че според твоята оценка явно ти признава по-силната карта,не е невероятно да нямаш драйвери на основната вградена интелска всъщност.При всички случаи-драйвери на двет0е,оценка на производителноста и търсиш в лентата икона за нвидия
упс,сори за двойния пост
упс,сори за двойния пост
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Iezekil написа:Аз не съм с i5 но пак имм вградена карта.Превключването между двете става според потреблението,автоматично.Има игри обаче кооито почват с клипове и т.н. и или не може да се превключат двете без това да те изхвърли.Тогава се стартира самата игра с десен бутон-отвори с Н видия....
Прав си, моя е дърт с 945 чипсет и хем има PCI Expres за външна видео карта хем има една на северния мост. Та дори и да му бяха сложили дискретна тази на северния мост си остава.
- Iezekil
аз съм с gt520м но трудно може да се нарече външна.Тя също е вградена на дъното.Другата е в самия процесор...има една теория,че всъщност става дума за някакъв оправен бъг.Реално погледнато с интелската не можеш да правиш почти нищо...
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
след няколко опита... нищо не стана. в крайна сметка смених и двата драйвера дадох му оценка и пак е 5.9
В крайна сметка пак съм в изходни положение...
някой може ли да ми прати линк с този драйвер optimus???
http://www.nvidia.com/content/DriverDow ... pe=GeForce - последно сложих този драйвър на nvidia-та, а на интелската карта (след като го махнах в safe mode) автоматично се инсталира драйвера
В крайна сметка пак съм в изходни положение...
някой може ли да ми прати линк с този драйвер optimus???
http://www.nvidia.com/content/DriverDow ... pe=GeForce - последно сложих този драйвър на nvidia-та, а на интелската карта (след като го махнах в safe mode) автоматично се инсталира драйвера
- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Момчета, не е ли това ?
- Iezekil
а излиза ли ти опция да отвориш от някъде н видията?Лично аз знам,че драйвери се теглят не от производитела на картата,а от производитела на лаптопа.Ако пак си в изходно положение потърси друг драйвер,може и по-стара версия
да,готов си щом имаш това.Сега можеш да стартираш някоя игра с нея и да пишеш....как го направи
да,готов си щом имаш това.Сега можеш да стартираш някоя игра с нея и да пишеш....как го направи
Последна промяна от Iezekil на Нед 19 фев 2012 22:07, променено общо 1 път.
- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Като дам десен бутона на иконата на играта и run with graphics processor не ми е активен! съответно пак ми дава грешка като се опитам да я стартирам!
От тук ми сваля с 30кб пък те двата драйвъра са към 250мб и нямах нерви да ги чакам
ако трябва да ги пускам?
stefarata написа:http://consumersupport.lenovo.com/us/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=867235
както каза колегата деинсталирай старите видео драйвери,свали оттук най-новите и действай.
От тук ми сваля с 30кб пък те двата драйвъра са към 250мб и нямах нерви да ги чакам

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
не е препоръчително да използваш драйвер за видеото на лаптопа от сайта на NVIDIA,пусни си ги от сайта на леново ,нищо че ги тегли с 30кб.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Това с двете видеокарти съм го виждал на i5 с Радеон. Там от опциите на драйвъра на радеона (мисля) се правеше една настройка коя видеокарта кога да се използва. С nVidia не съм виждал откъде точно става, но някъде пак от там трябва да е.
И виж това:
http://forum.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-an ... a-p/479197
И виж това:
http://forum.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-an ... a-p/479197
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Имам същия лаптоп с инсталирани драйвъри от диска към него и нямам никакви проблеми. Отиваш в контролния панел на Нвидия, там има 3Д опции. Може да си избереш за всяко приложение с коя видео карта да ти тръгва Program settings. Има и Global Settings където си избираш предпочитана карта - вградената или Нвидията. МОят си стои на автоматичен режим. Виж дали ти свети лампичката за видеото там до копчето за спиране/пускане(сребърното).
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”