Винтоверт einhell - върти слабо и пуши
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Винтоверт einhell - върти слабо и пуши
Пружинките ги "опъвай" само ако са очевидно смачкани или четките са много скъсени (износени) . Прекален натиск на четките не е необходим , защото ще започне по-силно износване или дори начупване . Така искри и когато има дефектирала секция от намотката на роторчето
!

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Да, засега няма да пипам пружините, защото към момента все пак винтовертът работи... пък ако се развали пак.. тогава пак ще мисля
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Пластините категорично не ги барай
особенно ако са сгънати на П профил,аз така счупих едната и се наложи да правя едни фокуси с поялника.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ротора е изгорял, колкото и да чистиш колектора и четките файда няма
Ако батерията е в добро състояние по-добре си купи още един такъв, обикновено батериите се скапват първи, а и е много удобно винтоверта да е с 2 батерии.
Ако наистина са по 1 - 3 долара дайте да пуснем една тема с желаещи да си купят и мисля, че бързо ще се съберат кандидати за 1000 бройки. Аз ще взема 5 броя. Други желаещи има ли?
Едит:
като прочетох още веднъж, това май е цена само за моторчето. Аз си мислех, че целия винтоверт е толкова
Отказвам се 

Ако наистина са по 1 - 3 долара дайте да пуснем една тема с желаещи да си купят и мисля, че бързо ще се съберат кандидати за 1000 бройки. Аз ще взема 5 броя. Други желаещи има ли?
Едит:
като прочетох още веднъж, това май е цена само за моторчето. Аз си мислех, че целия винтоверт е толкова

- xcentric
- Автомобил: Transporter 2003
- Двигател: TDI - AJT
здравейте колеги
за въпросният винтоверт и аз го имам същият ползвам го 4години безпроблемно с оригиналната батерия но тя си замина
доволно за времето което изкара
,днес и смених елементите малко скъпо ми излезе но ако изкара още 4години ще съм доволен
батериите ми струваха 57лв.но тези които сложих са на 2200м.а. а оригиналните бяха на 1200м.а.
да дойдем на въпроса и мойте четки са заминали и хвърлят яко светкавици подлежат ли на смяна и ако как става как се отваря мотора или да си тарся нов мотор и дали се намират лесно
благодаря предварително
за въпросният винтоверт и аз го имам същият ползвам го 4години безпроблемно с оригиналната батерия но тя си замина

да дойдем на въпроса и мойте четки са заминали и хвърлят яко светкавици подлежат ли на смяна и ако как става как се отваря мотора или да си тарся нов мотор и дали се намират лесно
благодаря предварително
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако беше прочел внимателно цялата тема щеше да знаеш, че нов мотор едва ли ще намериш. Колко струва този гайковерт нов в магазина, как ще дадеш толкова много пари за ремонт на нещо, което е по-евтино да си го купиш ново? Ако все пак си купиш нов мотор после ще ти трябва и нов редуктор и така ще продължава докато стигнеш цената на ново Метабо.
Тези милиампери дето ги пише на новите батерии вярваш ли им, наистина ли мислиш, че с тях ще кара повече отколкото с оригиналната?
Тези милиампери дето ги пише на новите батерии вярваш ли им, наистина ли мислиш, че с тях ще кара повече отколкото с оригиналната?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
xcentric написа:здравейте колеги
за въпросният винтоверт и аз го имам същият ползвам го 4години безпроблемно с оригиналната батерия но тя си заминадоволно за времето което изкара
,днес и смених елементите малко скъпо ми излезе но ако изкара още 4години ще съм доволен
батериите ми струваха 57лв.но тези които сложих са на 2200м.а. а оригиналните бяха на 1200м.а.
благодаря предварително
Здравей колега,
имай предвид, че оригиналният ти адаптер има макс. ток 400 mA, така че имай едно наум при зареждането. Литиеви клетки ли купи или пак от същите?
Относно мотора: този мотор не е предивиден да се отваря. Не е затворен с винтове, а ламарината на корпуса му е огъната. Както и да е, ако огънеш въпросните ламаринки на обратно ще го отвориш, но четките няма как да ги смениш, защото няма как да намериш такива четки. Целият мотор в Германия струва 10 евро + 8 евро за доставка. Аз именно заради скъпата доставка не купих нов, а си "позакърпих" моя мотор.
Ако държиш на този винтоверт - това ти е решението.
Според мен няма смисъл.
- xcentric
батериите ги взех същите Ni-Cd само че на 2200м.амп. почти двоино по яки от оригиналните малко се поиспотих докато сваржа 15-сете елемента но стана перфектно,а и ще е гадно с нова батерия пък да ми се скапи мотора,по принцип съм много доволен от винтоверта а сега един кадърен такъв струва 150-200лв
ако имаш инфо от къде може да се поръча моторчето

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ами гледам, че местожителството ти е в Италия, така че не мога да ти кажа там къде да търсиш. Виж там кой е локалният дилър.
В София сервизът е в Малашевци.
В София сервизът е в Малашевци.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
DA@KA написа:Такъв мотор може да намериш в магазина за RC modeli на български "радиоуправляеми модели".Струва 15лв.
Колегата още в началото написа, в радиоуправляемите модели се ползват такива двигатели. Има доста по-качествени от тези на винтоверта.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
xcentric написа:батериите ги взех същите Ni-Cd само че на 2200м.амп. почти двоино по яки от оригиналните малко се поиспотих докато сваржа 15-сете елемента но стана перфектно,а и ще е гадно с нова батерия пък да ми се скапи мотора,по принцип съм много доволен от винтоверта а сега един кадърен такъв струва 150-200лв
Как ги свърза батериите, заваряването в домашни условия не е много лесно, а за друг начин май не се сещам

- xcentric
ktamen написа:xcentric написа:батериите ги взех същите Ni-Cd само че на 2200м.амп. почти двоино по яки от оригиналните малко се поиспотих докато сваржа 15-сете елемента но стана перфектно,а и ще е гадно с нова батерия пък да ми се скапи мотора,по принцип съм много доволен от винтоверта а сега един кадърен такъв струва 150-200лв
Как ги свърза батериите, заваряването в домашни условия не е много лесно, а за друг начин май не се сещам
много ме е яд че не направих снимки

п.п. иначе от магазина който купих елементите ми искаха по левче на запоен елемент това прави 15 левчета + стоиноста им 57лв = 72лв.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Оригиналните са заварени. Смисъла е, че така се загрява само малка част от ламаринката. Предполагам, че си ги прецакал с поялника защото си загрял голям обем от батериите.
Зареди я докрай и после и свържи някаква подходяща лампа, измери консумирания ток и засечи колко време ще свети.
Имам една отверка от 15 години само за 3,6В (с 3 елемента). Като се скапа оригиналната батерия не можах да намеря друга и оттогава я ползвам с 6 волтово оловно акумулаторче и кабел, но не е толкова удобна. Тогава купих някакви елементи и ги запоих, но не ми хареса как работи. Може би елементите са били твърде фалшиви, но май е по вероятно да съм ги прецакал с поялника.
Зареди я докрай и после и свържи някаква подходяща лампа, измери консумирания ток и засечи колко време ще свети.
Имам една отверка от 15 години само за 3,6В (с 3 елемента). Като се скапа оригиналната батерия не можах да намеря друга и оттогава я ползвам с 6 волтово оловно акумулаторче и кабел, но не е толкова удобна. Тогава купих някакви елементи и ги запоих, но не ми хареса как работи. Може би елементите са били твърде фалшиви, но май е по вероятно да съм ги прецакал с поялника.
- xcentric
мога да кажа че ги запоих повече от перфектно за нагряването на батериите го знам,оригинално като си копиваш елементите са сварзани по 3 помежду им с мост ламаринка аз прерязвам моста по средата и там запоявам не върху самата батерия в процеса на работа на допир нагряването на батериите беше нищожно
после ги зареждах около 6ч.30мин. замерих ги с уреда изкара ми 21волта и винтоверта върти като за световно
но другия проблем че четките няма да устискат дълго време и сега издирвам моторче
после ги зареждах около 6ч.30мин. замерих ги с уреда изкара ми 21волта и винтоверта върти като за световно
но другия проблем че четките няма да устискат дълго време и сега издирвам моторче
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
По ламаринката може да се запоява, тези елементи, които си купих аз нямаха такива мостчета 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”