Регистрация на сайт в търсачки - Как и Къде???

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Регистрация на сайт в търсачки - Как и Къде???

Мнениеот Ivailo » Чет 17 мар 2011 18:25

drmilendd написа:И колко?
Имам следната оферта
1.1 ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ възлага на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ да извърши услугата позициониране на страницата __________________ в търсачката Google.co.uk, постигайки най-високи позиции на страницата __________________ за изброените фрази в точка 4.4.

1.2 ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да изпълни поръчката, с позволени методи от Google.co.uk като вложи разбиране и професионализъм, според  изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.
1.3. Настоящият договор се сключва за срок от 6 месеца.

1.4. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ ще заплати на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ възнаграждение в размер на 320 лева (без ДДС) месечно. Възложителят се задължава да регулира дължимата сума до 10-ия ден на всеки месец въз основата на фактура, изпратена от Изпълнителя през първия ден на текущия месец

Можете ли да ме светнете дали цената е добра, това ли е услугата за да ти се качва страницата по нагоре и т. Н. Напълно бос съм в темата и всяко мнение ще мие полезно

Никой не може да ти гарантира резултати със SEO.
А да направи "колкото може" също не е оферта, защото на края ще ти каже "аз толкова мога" и те ти 96-то място mhihi
Най-добре се разбери на час с някой SEO специалист, който е добър и на който можеш да видиш портфолио един вид - проекти, по които е работил и съответните резултати. Съответно трябва да му следиш прогреса постоянно.

Това го написа един приятел, който е SEO специалист. В момента няма възможност за допълнителни проекти и за това не ми даде оферта.
От друга страна, тия 1900 лв (без ддс) на мен лично ми се виждат доста.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 17 мар 2011 21:37

Благодаря за изчерпателния отговор. Не става въпрос за веднага, така че бих разчитал на твоя приятел, когато е по свободен (до няколко месеца надявам се :)). Поне да ми обясни по подробно и да ме насочи.
Това "на час" означава че се плаща на час независимо от резултата или как?
П. С. SEO - search engine optimization - да?

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 18 мар 2011 9:32

Не мога да те разбера.... Времето за което написа тези мнения тука ти стигаше да се регистрираш в специализиран форум и да си зададеш офертата в определения раздел. От там нататък ти трябва само да четеш и да избираш.
1900лв са нищо, ако трябва да се изтиква сайт в топ 10 на тематика обяви, хамали, мебели и подобни...
И да, точно SEO (search engine optimization) ти гарантира предни позиции в резултатите от търсене.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 16:16

Колега syncro: дай линк за бг сайт/форум по темата

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 18 мар 2011 17:02

Syncro написа:Ориентирай се към форуми като webmasterbg.org и predpriemach.com

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 18:11

Ups :oops: Сори, не го бях видял. Мерси!

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 18 мар 2011 20:33

Syncro написа:Не мога да те разбера.... Времето за което написа тези мнения тука ти стигаше да се регистрираш в специализиран форум и да си зададеш офертата в определения раздел. От там нататък ти трябва само да четеш и да избираш.
1900лв са нищо, ако трябва да се изтиква сайт в топ 10 на тематика обяви, хамали, мебели и подобни...
И да, точно SEO (search engine optimization) ти гарантира предни позиции в резултатите от търсене.

Всъщност не искам да се регистрирам никъде другаде, където непознати хора ще ми предлагат неясни за мен неща на непонятни за мен цени. Затова търся мнение и помощ тук, където съм всеки ден, където някои ми обясняват за какво иде реч...надявам се нямаш нищо против

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 29 мар 2011 21:57

Админът (Мартин Христов) на webmasterbg.org ми е бивш колега и лично съм се убедил, че е изключително запознат със SEO-то, както в БГ, така и на чуждите пазари. Заедно с един друг колега постигнаха и задържаха топ 3 в google в щатите за изключително конкурентни ключови думи.

Фирмата Аверанк е негова.

Препоръчвам ти да се обърнеш към него. Освен това във форума в webmasterbg.org можеш да получиш и доста полезна информация. Там са събрани всички специалисти в бранша.

Списък с портали за добавяне на сайт

Потребителски аватар
bliznaci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bliznaci » Вто 29 мар 2011 22:16

Относно SEO - регистрирай сайта си постепенно, но не наведнъж в портали, търсачки,класации и т.н. Нещо много важно - не регистрирай сайта си навсякъде с едно и също описание, защото Гугъл ще го счете за дублирано съдържание и няма да го индексира добре. Регистрирай се и пиши във форуми,български и чужди блогове и социални мрежи. Влизай по възможност по-често там и участвай в дискусиите - това е също много полезно за позиционирането на сайта ти. Можеш да се възползаш и от размяна на линкове - нещо, което също е много полезно - особенно при сайтове със сходна тематика. Това е само малка част, но при всички положения ще даде добър старт на всеки нов сайт.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 30 мар 2011 12:50

Vlad777 написа:Админът (Мартин Христов) на webmasterbg.org ми е бивш колега и лично съм се убедил, че е изключително запознат със SEO-то, както в БГ, така и на чуждите пазари. Заедно с един друг колега постигнаха и задържаха топ 3 в google в щатите за изключително конкурентни ключови думи.

Фирмата Аверанк е негова.

при търсене на SEO оптимизация в първите 10 страници ги няма тях листнати, след 10-та ми писна да прелиствам просто, та... :roll:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 30 мар 2011 19:52

maxpayne написа:при търсене на SEO оптимизация в първите 10 страници ги няма тях листнати, след 10-та ми писна да прелиствам просто, та... :roll:

явно са жистоките професионалисти (бегай по-надалеко от такива "оптимизатори", които сами не могат да си направят СЕО - ГОЛАТА ВОДА!!!) scare СЕО-то носи пари, за това си дири сериозна фирма за целта... :deal

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 31 мар 2011 8:12

maxpayne- Мартин си има достатъчно работа, дори сайтът (Аверанк) си пусна миналата седмица. mhihi Преди това беше само 1 страница с контакти. Освен това неговия форум - www.webmasterbg.org е на 1ва страница за "SEO" mhihi

Обади му се и той ще ти каже за кого и какво е постигнал...

Mihailov78, а ти ми е много чудно по какво съдиш коя фирма е сериозна и коя не? :063:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 31 мар 2011 12:04

Vlad777 написа:...Mihailov78, а ти ми е много чудно по какво съдиш коя фирма е сериозна и коя не? :063:..

Извинявай, но фирма занимаваща се с WEB дизайн и оптимизация професионално и да няма Интернет сайт е меко казано несериозно в днешно време. Виж ако прави кашони може и да няма. Форум не може да е сайт на сериозна фирма. Лично аз не бих се доверил на подобна фирма, ако ще и Звезди да ми сваля от небето.

Нямал време да си направи сайт - отличник :applause:

пп: Оляхме темата на човека

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 31 мар 2011 14:48

Vlad777 написа:Освен това неговия форум - http://www.webmasterbg.org е на 1ва страница за "SEO" mhihi

Това не е точно така, например ако си в Гърция определено няма да е на първа страница, за щатите да не говорим. А иначе нали се сещаш колко много тематични постинга има в подобен форум с ВСЯКАКВИ ключови думи, свързани с SEO. Не споря за качествата на човека, защото не го познавам, говоря само за това, което виждам.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 31 мар 2011 15:49

За да не съм голословен ще ви кажа, че Мартин в продължение на години поддрържаше сайта на aplus.net в топ 3 в google.com в щатите за ключовите думи:
"dedicated server", "dedicated servers", "professional web design"

И на първа страница за "web design".

За тези, които не разбират - там конкуренцията е 1000 пъти по-голяма от тази в БГ, а пък тези конкретни ключови думи са едни от най-силно конкурентните. Това е относно него. Човек, който се е доказал неведнъж и благодарение на него се поддържаше печеливш мултимилионен бизнес (визирам aplus.net, която се продаде в края на 2006 за $36 милиона).

Дали има страница или не - това си е негова работа. Даже гледам, че е писал, че не иска и форма за контакти и хиляди запитвания. Аз го препоръчвам, защото съм в тази сфера вече осем години и зная кой какво и защо.

Който не иска да ми слуша препоръките - нека ходи при други със сайтове да му вършат работа.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”