Какъв трябва да е кабела от рутъра към компа

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Re: Какъв трябва да е кабела от рутъра към компа

Мнениеот calidad » Съб 31 мар 2012 20:41

stefan4o написа:
Едва ли проблемът ти е в кабела.
При рутер-лан-карта може да се ползват и двата варианта - кроснат и прав. И с двата работи :beer

quattro^^ :глупости пълни, правия е за връзка м/у рутери и суичове към пц, кроса е за връзка м/у пц, всички други частни случаи са заради това че някоя от ланките м/у двете устройства е умна и си "обръща" кабела.

Я ми кажи като си толкова голям разбирач как ще вържеш два HUB-a ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 31 мар 2012 21:06

quattro^^ написа:
stefan4o написа:Едва ли проблемът ти е в кабела.
При рутер-лан-карта може да се ползват и двата варианта - кроснат и прав. И с двата работи :beer

глупости пълни, правия е за връзка м/у рутери и суичове към пц, кроса е за връзка м/у пц, всички други частни случаи са заради това че някоя от ланките м/у двете устройства е умна и си "обръща" кабела.

Ако за теб частни случаи са всички лан-карти произведени след... да речем 1995г. то тогава - да, прав си :applause: На доста компютри съм обръщал внимание, поради естеството на работата ми, да ти кажа на толкоз стар, дето да не работи с кроснат кабел не съм попаднал mhihi

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 31 мар 2012 21:11

проблема продължава инсталирах наново драйверите и сложих сп'ка все същото.
Няма нет след слееп.
Махнал съм слеепа от компа за сега докато намеря ако изобщо намеря решение на проблема.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 31 мар 2012 22:49

stefan4o написа:Ако за теб частни случаи са всички лан-карти произведени след... да речем 1995г. то тогава - да, прав си :applause: На доста компютри съм обръщал внимание, поради естеството на работата ми, да ти кажа на толкоз стар, дето да не работи с кроснат кабел не съм попаднал mhihi

за добро или не и моята работа е свързана и с мрежи, 4-5 пъти съм попадал на такива ланки.
calidad написа:Я ми кажи като си толкова голям разбирач как ще вържеш два HUB-a ?

по правило с кроснат кабел. колега ако от това което написах за теб съм разбирач :lol: кажи ти набързо колко слоя има OSI модела?
ся не исках да обиждам никого, но схемите за свързване са универсални и всеки който се занимава с това трябва да ги спазва това си е мое мнение.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 01 апр 2012 10:01

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 01 апр 2012 13:57

quattro^^ написа:
stefan4o написа:Ако за теб частни случаи са всички лан-карти произведени след... да речем 1995г. то тогава - да, прав си :applause: На доста компютри съм обръщал внимание, поради естеството на работата ми, да ти кажа на толкоз стар, дето да не работи с кроснат кабел не съм попаднал mhihi

за добро или не и моята работа е свързана и с мрежи, 4-5 пъти съм попадал на такива ланки.
calidad написа:Я ми кажи като си толкова голям разбирач как ще вържеш два HUB-a ?

по правило с кроснат кабел. колега ако от това което написах за теб съм разбирач :lol: кажи ти набързо колко слоя има OSI модела?
ся не исках да обиждам никого, но схемите за свързване са универсални и всеки който се занимава с това трябва да ги спазва това си е мое мнение.

Колега слоевете са 7 мухаххаха
Мрежовият модел е графично представяне на мрежовите комуникации има и други модели освен OSI като DOD. Процесите се представят като слоеве или нива и за това се наричат слоести модели.Всеки слой добавя хедъри към оригиналната информация. Братле перчи се някъде другаде, че ми става малко досадно да се изпитваме тука :) Отговарям ти ,за да знаеш,че имам представа за какво става дума, тия книжки съм ги чел и аз :) П.П забравих да ги изброя : Приложен, Представителен, Сесиен, Траснспортен, Мрежов, Канален и Физически за тия дето не знаят, но мисълта ми е че това няма почти нищо общо с това което говорим мухахаххха Аз те питам как ще свържеш HUB ти ме питаш за OSI
Звучи ми като: - Какво яде ? с отговор -Добре спах. муххахха

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Нед 01 апр 2012 16:00

ок бе, питам те защото половин България слага рутерчета ама малко са хората които знаят тея кутии какво правят.
п.с.
шом провокирам твоите въпроси значи имаш още да четеш или си избиваш комплексите :lol: аз ви казвам как е правилно, а ти ми се правиш на оборотен по форумите mhihi и моля те не ми пиши като типичен софийски кавал ако обичаш...това ми е последното мнение в тази тема.

Потребителски аватар
calidad
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 01 апр 2012 17:04

Първо не съм Софиянец :)от Шумен съм от години работя в София :) Второ обяснявам за този, който може и иска да ме разбере.
Трето аз не обиждам. Обиждането е присъщо за слабите и комплексирани хора, които нямат други аргументи с които да се защитят.
Дали съм "оборотен" не мисля.Оборотен ми е Голфа :) Не си човек който може да ме оценява :) Няма да изпадам в състояние да се хваля какво съм направил през годините. В момента имам доста работа и това ме радва :) Хайде със здраве !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 апр 2012 17:07

Б@си за един кроснат/прав кабел каква стана тя. Съгласен съм с двама ви, че е препоръчително да се ползва прав кабел (най-малкото всички пач-кабелчета идващи с рутерите са прави), но това не значи, че с кроснатия няма да върви при някои условия (да речем в 90 или 95 процента от случаите). И проблемацията на колегата определено не е в типа кабел, но това е вече е ясно де :Mr Green Fun

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Нед 01 апр 2012 17:36

calidad написа:Първо не съм Софиянец :)от Шумен съм от години работя в София :) Второ обяснявам за този, който може и иска да ме разбере.
Трето аз не обиждам. Обиждането е присъщо за слабите и комплексирани хора, които нямат други аргументи с които да се защитят.
Дали съм "оборотен" не мисля.Оборотен ми е Голфа :) Не си човек който може да ме оценява :) Няма да изпадам в състояние да се хваля какво съм направил през годините. В момента имам доста работа и това ме радва :) Хайде със здраве !

остави тея кабели ракийно време стана, ай със здраве :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”