quattro^^ написа:stefan4o написа:Ако за теб частни случаи са всички лан-карти произведени след... да речем 1995г. то тогава - да, прав си

На доста компютри съм обръщал внимание, поради естеството на работата ми, да ти кажа на толкоз стар, дето да не работи с кроснат кабел не съм попаднал

за добро или не и моята работа е свързана и с мрежи, 4-5 пъти съм попадал на такива ланки.
calidad написа:Я ми кажи като си толкова голям разбирач как ще вържеш два HUB-a ?
по правило с кроснат кабел. колега ако от това което написах за теб съм разбирач

кажи ти набързо колко слоя има OSI модела?
ся не исках да обиждам никого, но схемите за свързване са универсални и всеки който се занимава с това трябва да ги спазва това си е мое мнение.
Колега слоевете са 7 мухаххаха
Мрежовият модел е графично представяне на мрежовите комуникации има и други модели освен OSI като DOD. Процесите се представят като слоеве или нива и за това се наричат слоести модели.Всеки слой добавя хедъри към оригиналната информация. Братле перчи се някъде другаде, че ми става малко досадно да се изпитваме тука

Отговарям ти ,за да знаеш,че имам представа за какво става дума, тия книжки съм ги чел и аз

П.П забравих да ги изброя : Приложен, Представителен, Сесиен, Траснспортен, Мрежов, Канален и Физически за тия дето не знаят, но мисълта ми е че това няма почти нищо общо с това което говорим мухахаххха Аз те питам как ще свържеш HUB ти ме питаш за OSI
Звучи ми като: - Какво яде ? с отговор -Добре спах. муххахха