готварска печка дилема

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Re: готварска печка дилема

Мнениеот barezifranko » Сря 11 апр 2012 12:42

И в магазина ме отказаха от стъкло-керамичните плотове затова взехне комбинирано ток + газ. Абсорбатор взех от име като на герой от Матрицата да видим той колко време ще изкара.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 11 апр 2012 13:29

barezifranko написа:И в магазина ме отказаха от стъкло-керамичните плотове затова взехне комбинирано ток + газ. Абсорбатор взех от име като на герой от Матрицата да видим той колко време ще изкара.

Какви причини изтъкнаха против стъклокерамиката?

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 11 апр 2012 13:44

Освен гадното почистване (не става като на обикновените да сипеш малко абразивен препарат и да го тръкнеш за нула време), ако държиш плота ти да има първоначалния си блясък, други недостатъци не съм видял.
В началото виех на умряло с това почистване, но вече не ми прави впечатление и веднъж на две готвения го почистваме, иначе само забърсваме. Има си стъргалки и специални препарати за стъклокерамика.

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Сря 11 апр 2012 14:26

chefito написа:
barezifranko написа:И в магазина ме отказаха от стъкло-керамичните плотове затова взехне комбинирано ток + газ. Абсорбатор взех от име като на герой от Матрицата да видим той колко време ще изкара.

Какви причини изтъкнаха против стъклокерамиката?

Ако изкипи някоя манджа прекалено имало голяма опастност от изгаряне и последвалия ремонт бил доста скъп и също така били доста крехки.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 11 апр 2012 14:31

Трябва да обърнеш тенджерата с дъното нагоре и да намокриш 'електрониката', за да се случи това- през стъклото няма как да му навредиш, освен ако не сипеш ледена вода на загрял до 100 градуса котлон.

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Сря 11 апр 2012 15:34

И аз така си мисля ама щом от магазина ме посъветваха да не взимам взех че ги послушах.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 11 апр 2012 17:34

barezifranko написа:Ако изкипи някоя манджа прекалено имало голяма опастност от изгаряне и последвалия ремонт бил доста скъп и също така били доста крехки.

Май са имали спусната заръка "отгоре" да разчистят някоя стока /разбирай ток-газ/ защото това с изкипяването е пълна тъпотия ! На нашата керамика колко пъти е кипяло какво ли не пък си е здрава а и по принцип такива случай като този дето са ти го описали са сигурно под 1% което даже не е в рамките на статистиката ! А да си сложа газова бутилка вътре в стаята за готвене не може да ме накара никой,виж на тераса тип лятна кухня го приемам ама вътре :не:

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Сря 11 апр 2012 18:58

Е те не са ме задължавали да купувам ток-газ просто бях тръгнал за стъкло-керамика, ами като ми наговориха тези неща и тука дето четох че много дефектирали си казах дай да си взема ток+газ. Иначе от доста години и зиме и лете готвим на газ вкъщи и да чукна на дърво проблеми не е имало. Нали знаеш приказката: Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш я.

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Сря 11 апр 2012 19:08

най-добре си вземи отделно печка и отделно плот че стават чудеса scare
и за мене по добрия е на ток отколкото на газ :deal

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Сря 11 апр 2012 20:01

barezifranko написа:И в магазина ме отказаха от стъкло-керамичните плотове затова взехне комбинирано ток + газ.

Каквото ти кажат в магазина, направи точно обратното. :да: Евтин търговски трик е да омайват невежите, за да пробутат залежала стока. :beat_butt2

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 11 апр 2012 20:01

barezifranko написа:Е те не са ме задължавали да купувам ток-газ просто бях тръгнал за стъкло-керамика, ами като ми наговориха тези неща и тука дето четох че много дефектирали си казах дай да си взема ток+газ. Иначе от доста години и зиме и лете готвим на газ вкъщи и да чукна на дърво проблеми не е имало. Нали знаеш приказката: Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш я.

Е те няма как да те задължат, просто е имало някаква причина поради която са искали да ти продадат газ/ток.
КАжи все пак какво избрахте :)

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Сря 11 апр 2012 21:03

Взехме Gorenje ток+газ на цена от 600 лв. Даже ще чакам няколко дни да ми я докарат от София тъй като трябваше да ми дават тази дето е изложена, но аз отказах. Така че не мисля че това е залежала стока.

п.с друга тема е че за да важи гаранцията трябва да дойдат от специализиран сервиз да ти вържат газта и да ти вземат 20 лв. Бащата беше с мене, пък той едно време беше подръжка на газстанциите на Петрол и има сертификат за тая работа ама кой ти го признава :mrgreen:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 11 апр 2012 22:36

barezifranko написа:Взехме Gorenje ток+газ на цена от 600 лв. Даже ще чакам няколко дни да ми я докарат от София тъй като трябваше да ми дават тази дето е изложена, но аз отказах. Така че не мисля че това е залежала стока.

п.с друга тема е че за да важи гаранцията трябва да дойдат от специализиран сервиз да ти вържат газта и да ти вземат 20 лв. Бащата беше с мене, пък той едно време беше подръжка на газстанциите на Петрол и има сертификат за тая работа ама кой ти го признава :mrgreen:

Това за гаранцията не е вярно. С печат на търговеца и касов бон си важи без значение кой го е свързал. Като ще чакаш защо не си я поръча онлайн, щеше да дойде на по-добра цена и по-бързо :)

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Съб 14 апр 2012 6:58

предполагам не само газта ще ти вържат нали сега ги продават новите печки без кабел и той ще трябва да се връзва :beer

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 14 апр 2012 9:59

jorostamenov написа:предполагам не само газта ще ти вържат нали сега ги продават новите печки без кабел и той ще трябва да се връзва :beer

О боже,ми направо и без котлони да ги продават вече :041: mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”