Haralampi написа:escrime написа:Тема за дървена философия...![]()
Я автора да изплюе какво е дъното и какъв е процесора, че тоя dual channel с различни памети ми идва Уеко имагинерен.
Кой е споменал dual channel с различни памети?
Това със сигурност неговото дъно няма да го поддържа (с еднакви да, с различни не).
Човекът е в момента с dual channel DDR2 вие се мъчите да го върнете в предучилищната...

rokera написа:...най напред ме интересува - как е по добре, 2 плочки по 1 гб рам или 1 плочка от 2гб, в момента е 2х512, DDR2 е и работи в дуал ченъл. Ще работи на 32-битов ХР...
Он топик:
2х1 гигабайт!
Ако щеше да правиш 1х2 гигабайта + 1х1 гигабайт, тогава си струва да прежалиш двуканалната конфигурация. Заради 512 мегабайта не си струва.
И освен това е силно препоръчително да са един и същи модел/марка, или поне да поддържат еднаква честота и да са на еднакви латентности! Всеки може да си ги реди както си иска, но памети с различна латентност плюят много интересни резултати.
Аз в момента ползвам памети от различни производители, но съм на 4х1 гигабайт и са така подбирани, че да няма конфликти. 2х2 са еднакви. Ако не се обърне внимание се получават крайно досадни проблеми!
Ако дъното имаше 4 слота, можеше да направиш и dual channel с общо 3 гигабайта памет, което щеше да е оптималното при вече налични 2х512.
Относно останалото - двуядрен Пентиум 4 (по-добре познат като Pentium D) ще намериш сравнително лесно, но по-добре се оглеждай за някое ранно Конро (core 2 duo). Чипсет 946 ги поддържа, както ти е посочил slimmer. Конрото освен че ще е по-бързо, ще грее по-малко и ще дърпа по-малко ток.
Относно видеото - не инвестирай прекалено много, понеже платформата е стара и ще се получи bottleneck по отношение на рам и процесор. Какво е захранването в момента?