AmW написа:Колегата е споделил че температурата е около 21 градуса лятото? С изолация..
Защо да е 40-50-60 градуса ?
Споделил е, че е 21 градуса с ИЗОЛАЦИЯТА. Ела в Асеновград да те кача в таванското южно помещение и ще видим не надвишава ли 40 градуса на стандартни керемиди без никаква изолация под тях. Тази топлина респективно малко или много пречи на охлаждането на последния етаж от къщата!
hooligans написа:Не ми е ясно, що искате да си слагате изгъзици върху главата?
От какво не си доволен от нормалните керемиди?
Жорка, проектирам в момента бате! Много добре знам колко кубика греди се иска за тежките "нормални" керемиди и колко за ондулин или метални. В първия случай трябва да издържи на тежест, а във втория случай само на напора на вятъра. Ами да ти кажа предпочитам ондулина, няма разместване, няма чупене ако случааааайно се качиш да си наместиш комина след земетресение

П.П.: В бума на строителството ме накефи следната ситуация - моя колега тогава се занимава да строи кооперация срещу обезщетение. Една много известа марка керемиди БРАМАК (BRAMAC) му доставя сума палети. Без да искат изпускат един пакет и всичко вътре става на сол буквално. Отваря втори пакет, с ръка и без да я блъска никъде керемидата я пука на две и трети пакет, и четвърти... Всичките са като сирене, натиснеш и направо са разпрашава. Идват другарите производители и му викат: "А бе слагай ги така, ще ги попече слънцето и ще се доопекат, ние сега имаме бум на поръчките и няма време да ги печем докрай..."

Но той е бил клиент с огромна поръчка, ха сега си сложи един дето е взел за едно малко покривче и пресметни дали ще му върнат парите. Съмнява ме, а не смятам да сложа някакъв боклук, дори и не особено евтин и след 5 години да се кача с лопатата да ги изрина...
orlin4ooo написа:Коментирам като бивш служител на Линдаб: Към предимствата бих добавил - 7 слоя антикорозионно покритие, 15 години гаранция, практически 50 години живот, лесно се монтират върху съществуващи в момента керемиди посредством дървена скара, възможност за антикондензно фолио, а за недостатъците бих определил най-високата цена на пазара за покривни елементи , но по мое време имаше блага оферта от порядъка на 12 лева на квадрат за най-тънките и с май-малко покритие керемиди.
Колега, благодаря за точното и безпристрастно мнение