Проблем с флашка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Проблем с флашка

Мнениеот milmar » Вто 07 авг 2012 16:45

MMX написа:
milmar написа:FAT32 е остарял формат и след времето на старите дограми (Win98,Win95 и по-стари) вече почти никъде не се ползва. Там има много ограничения, в сравнение с NTFS , както по размер на файла, така и по максимален брой символи в името на файла.

FAT32 е стар формат, но "остарял" и "почти никъде не се ползва" е далече от истината. ....

Ти си форматирай sata диска 1TB на FAT32 и инсталирай Win7 , па изтегли някой Image с размер 8GB от Арена-Замундата пък ще видим колко съм далеч от истината :mrgreen: .

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 07 авг 2012 16:46

А дали тези много излишни презаписи не са с цел секюрити ? Аз чупен NTFS освен заради физически заминал носител не съм видял, а чупени флашки с фат под път и над път...

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 08 авг 2012 10:13

milmar написа:
MMX написа:
milmar написа:FAT32 е остарял формат и след времето на старите дограми (Win98,Win95 и по-стари) вече почти никъде не се ползва. Там има много ограничения, в сравнение с NTFS , както по размер на файла, така и по максимален брой символи в името на файла.

FAT32 е стар формат, но "остарял" и "почти никъде не се ползва" е далече от истината. ....

Ти си форматирай sata диска 1TB на FAT32 и инсталирай Win7 , па изтегли някой Image с размер 8GB от Арена-Замундата пък ще видим колко съм далеч от истината :mrgreen: .

Добре че ми каза. Винаги съм гледал да си инсталирам Win7 в/у FAT32 дял, но сега научих, че имало и NTFS. Според теб "използването" само до твърди дискове на компютри ли се ограничава? Милионите фотоапарати и милиардите флаш и SD карти според теб не са ли ползване? Имаш ли представа каква е разликата в сложността да реализираш FAT32 и NTFS като програма? При малки устройства с малко памет NTFS-ът е почти невъзможен за реализация - освен ако не е режим само за четене.

azrod написа:А дали тези много излишни презаписи не са с цел секюрити ? Аз чупен NTFS освен заради физически заминал носител не съм видял, а чупени флашки с фат под път и над път...

Презаписите са поради структурата на NTFS - дали е за секюрити или не, това е положението. Флашовете се скапват от презаписи рано или късно. Това, че се скапват и по други причини на евтино изпълнение няма връзка с файлови системи. Идеята беше, че форматираш ли я на NTFS "печелиш" бавно действие и бързо износване на флаша. Затова съществува exFAT (нещо като FAT64), който няма ограниченията на FAT32 и не прави маса презаписи като NTFS.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 09 авг 2012 0:08

MMX написа:....

Евала :да: , но за какво беше всичко? Може не на FAT32 ами на FAT да е още по-щадящо за флаша, обаче в темата става въпрос за друго :
feikot написа:Изтеглих си от концерта на Сонисфиър,частта с Металика,размера и е 5.46 GB и на флашка 8 GB не може да се качи...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”