За хората които продават ментата(имитации) в сайта !

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: За хората които продават ментата(имитации) в сайта !

Мнениеот Haralampi » Чет 04 окт 2012 9:54

Аз лично не разбрах идеята на темата.

"Ще ви кажа нещо, ама няма да ви кажа нищо" и отдолу се изредиха 20 човека да играят на гатанки.

Ако има проблем с конкретна персона - има канален (или неканален) ред.
Ако има принципен проблем или предложение за оптимизация - също има канален ред.
Ако не - защо ручим жабетата... не разбирам.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 04 окт 2012 10:17

Еми виж заглавието,не става въпрос само за един,а за всички които продават реплики eusa
Който продава такива работи задължително и в заглавието трябва да е споменато и вътре в обявата,че продава реплика :!: Доста е подвеждащо и некоректно!
И без двойни стандарти,този е "търговец" и може,този не е...правилата трябва да са за всички.Друг е въпросът дали изобщо трябва да се продават тук такива стоки.Все пак доста работи,които нарушават права и закони,са забранени във форума :!:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 04 окт 2012 12:43

Нека автора на темата да се изкаже по подробно или ще му я заключат темата.. Трябва да каже защо не е доволен от продавача. :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 04 окт 2012 12:57

Цялата работа според мен е,че купувача си е купил примерно кастофон Pioneer DEH....UB!като го е получил и отворил е видял вътре,че има някаква долна имитация на pioneer,която за нищо не става!След това се свързва с продавача и го пита защо не е опоменал,че продава ментета(реплики) и дали ще може да му върне стоката!Е да ама продавача знаейки,че продава боклуци и надали някой ще купи пак въпросният кастофон му казва-виж сега качил съм снимки,да си гледал какво купуваш!И те така!Стана малко на роман,но мисля,че се случило нещо такова!

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Чет 04 окт 2012 13:02

k_garchev написа:Цялата работа според мен е,че купувача си е купил примерно кастофон Pioneer DEH....UB!като го е получил и отворил е видял вътре,че има някаква долна имитация на pioneer,която за нищо не става!След това се свързва с продавача и го пита защо не е опоменал,че продава ментета(реплики) и дали ще може да му върне стоката!Е да ама продавача знаейки,че продава боклуци и надали някой ще купи пак въпросният кастофон му казва-виж сега качил съм снимки,да си гледал какво купуваш!И те така!Стана малко на роман,но мисля,че се случило нещо такова!

Имитацията си личи по външен вид повечето нямат място за CD... + това целия плейър тежи максимум 200грама. Аз съм с имитация на deh-7200 купувал съм го лятото за 60лв до сега съм нямал проблеми със него и дава доста приличен звук спрямо цената си.... Всеки малко орентиран човек знае колко струва чисто нова 7ма серия Pioneer... Лошото е че повечето модели не изписват името на песента която се изпълнява.. Но моята е има тази екстра изписва си името на песента.. Но не изписва името на радиото а показва честотата... :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 04 окт 2012 13:05

k_garchev написа:...но мисля,че се случило нещо такова!

Като се е случило - да връща парите и да напише отгоре в темата, че продава боклуци! Ако е за тези плеъри по 50-60лв. не е толкова трудно да се сети човек и сам ама ... :D

Колегата ме е изпреварил :D !

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 04 окт 2012 13:22

За този колега, за когото всички се сещаме, само на 3-4 плеара не пише в описанието, че са реплика. Така че ако става дума за него, не бих се съгласил с автора на темата, ако не е за него, то се извинявам. Говоря за колегата Van4ev1. Аз съм пазарувал от него, и е супер точен. ;)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 04 окт 2012 13:24

Не може да има видимо маркирване по простата причина, че производството и разпространяването на имитации е строго забранено със закон!!

Т.е. с подобно правило, форумът става съучастник в разпространението на незаконна стока!

Това е все едно да искате на магазинчетата да пише ясно, че продават и цигари без бандерол :screwy

Просто подобни търговци трябва да бъдат отстранявани при доказан сигнал от потребител.

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Чет 04 окт 2012 13:28

CoZmO написа:За този колега, за когото всички се сещаме, само на 3-4 плеара не пише в описанието, че са реплика. Така че ако става дума за него, не бих се съгласил с автора на темата, ако не е за него, то се извинявам. Говоря за колегата Van4ev1. Аз съм пазарувал от него, и е супер точен. ;)

И аз се сещам за колегата Van4ev1.. Защо се сещам за него да кажа.. Той продава такива реплики на писаните марки.. Второто е че няма телефон за връзка в темите поне аз не съм видял. И постоянно пише с големи букси за въпроси на ЛС. Аз не съм пазарувал от него.. Както казах аз лично ползвам имитация deh-7200 доста съм доволен и други приятели ползват имитации плейъри и те са доволни. Същите модели ги предлага и колегата Van4ev1. За цените няма да правя коментар има малко разминаване между магазина и колегата :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 04 окт 2012 13:45

Всеки, който има основание да смята, че е обект на некоректно отношение в този форум, има право да сигнализира за това на администратор или модератор. Такива неща тук не се толерират и ако се установи без съмнение, че продавачът укрива важна информация за продаваната от него стока, го грози опасност от:
1. Включване в група Измамници;
2. Забрана на достъпа до раздел Обяви;
3. Модул и дори временен или постоянен БАН.
Затова моля автора на темата, ако има нещо да казва, да го каже ясно и еднозначно с факти и без недомлъвки, за да можем ние като екип да си свършим работата в насока максимална защита интересите на ползващите нашия форум.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 окт 2012 14:36

Добри, тя цялата тема е пълна с ментета.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=264836&start=0

Продаването на такива стоки до колкото ми е известно е незаконно. Аз не разбирам защо даже се е хванал да ги поръчва копия като може да му лепнат негова търговска марка и така няма кой да го закача.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 04 окт 2012 16:14

radi_nrj написа:Продаването на такива стоки до колкото ми е известно е незаконно.

Това е така, но само на книга, защото никой у нас не упражнява контрол на внасяните боклуци. Или ако все пак го има, то е за големите вериги магазини, които не биха си позволили тази волност да продават ментета. Българинът от край време е лъган и е свикнал. Затова и процъфтява търговията на амбулантните търговци. :012:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 04 окт 2012 16:43

Не, с това не съм съвсем съгласен. Аз лично не познавам лично хора, които биха купили реплика и не разбирам хората, които го правят!! Защо да вземеш продукт за 50лв, в който е изразходено най-вече старание да прилича на продукт за 600лв, без значение как работи и колко... вместо да вземеш продукт за 50лв, който не имитита нищо, а е бил построен с единствената идея да се направи нещо максимално добро за ниска сума :?: :idea:

Има Елта, има Clatronic и какви ли не още...

Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Мнениеот Trimontcium » Чет 04 окт 2012 16:49

Вижте казах ви, че няма да казвам имена, заключвайте темата(ако е неудобна за някой) и да се свършва, който трябва предполагам че, я е видял.

Хора имате права, търсете си ги, не некви шанаджии да ви се дърват и да не знаете какво да правите после за някакъв ментак. Винаги има вариант и за вас!

Последна промяна от Trimontcium на Чет 04 окт 2012 16:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 04 окт 2012 16:54

Trimontcium написа:Вижте казах ви, че няма да казвам имена, заключвайте темата и да се свършва, който трябва предполагам че, я е видял.

Там е проблема.Реваш (без лоши чувства) и после заключвайте.Еми пусни си една жалба мама му стара.Бъди креативен, борещ се за правата си потребител.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”