Съвети за експлоатация на принтер, скенер и копир 3 в 1

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвети за експлоатация на принтер, скенер и копир 3 в 1

Мнениеот Ljubon » Чет 25 окт 2012 9:52

eng написа:малко съм предубеден към НР, ама...

Ооооо...., явно не си патил от Epson, Lexmark, Xerox или Canon - скъпите консумативи и запушени дюзи /които много често са резервна част със солена цена/. :banghead: Не случайно се раздават като подаръци по всякакви промоции, тъй като са много трудни за продаване. Обикновено се пробутват на държавната администрация, защото печелят търговете с най-ниска цена. :deal
Да не отварям приказка пък за Samsung и неговите недоносчета, 80лв. за най-обикновена малка черна мастилница за принтер: scare
http://www.shopmania.bg/konsumativi/p-s ... en-4732874

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 25 окт 2012 10:34

Колега досега не съм имал "домашен" принтер вкъщи в офиса ползваме разни на Минолта и на ейч пи.Аз лично имам много високо мнение за продуктите на Канон (фотоапарати), но може би при принтерите да изостават, знам ли?А да не би като са по маркови от ейч пи и от там да идват и скъпите косумативи само заради името - за Канон говоря?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 25 окт 2012 10:45

Ооо недей да бъркаш нещата - различни групо продукти на една и съща марка могат да са на съвсем различно ниво!
Пример с Пежо - правят страхотни мелнички за черен пипер, също и велосипеди, но само толкова.... mhihi

Canon са номер едно във фототехниката (или поне моят фаворит), но за принтери марката е HP! Eдинствено при професионалните машини с размер на бюро вече се намесват и Canon и Xerox и изместват HP.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 25 окт 2012 20:18

Ясно,примера с Пежо просто ми оправи настроението и действително е така mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 07 яну 2014 8:21

Колеги писна ми да купувам черни глави за по 20-30 лева и да принтя по 20 копия и да свършват, откъде да си взема изгодно шише с мастило и да започвам сам да си пълня главите (става въпрос за черно мастило с фабричен номер 301 за ейч пи), упоменатия принтер в темата.Иначе за времето з акоето го имам съм много доволен, работи безотказно въпреки рядкото ползване.Питах в офис 1 едно пълнен излизало къмто 3 лева а доколкото знам главата събира само 5 мл.Имаше някъде и едни комплекти с мастило, спринцовка и една гумичка която се слага като накрайник на спринцовката и става като вакуум, след като е напълнена главата да изкара мастилото навън на медната пластинка, ако се сещате за какво говоря.Та някъде изгодно да знаете откъде мога да си поръчам, дори и само шишенце с черното мастило?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 07 яну 2014 20:49

В жар http://jarcomputers.com/l_bg/?m=10&v=0&i=9042&producer=%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8&shipping=2045&f=3&s=0&p=2 имат такива евтини изпълнения купувал съм за 5-6лв 2 спринцовки мастило, игла, бургийка, тапички и ръкавица.
Иначе имаше в направи си сам форума един дето продаваше некакво устройство за двайсетина лева, външно с едни маркучета 4 бутилки по литър мастило, май обаче нещо не му беше читава работата щото го награбиха нещо там в темата
Намерих темата http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=33930, е тая панацея http://dx.com/p/universal-color-ink-jet-cartridge-set-for-hp-prints-24441

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 07 яну 2014 21:06

Благодаря колега за линковете, поръчах вече едно шише мастило 100 грама за 12 лева и тия дни ще видя как се оклепвам с него.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Вто 07 яну 2014 21:44

eng написа:...писна ми да купувам черни глави за по 20-30 лева и да принтя по 20 копия и да свършват...

Колега, какво печаташ, че свършват черните толкова бързо? Текст, снимки ?
По-скоро цветните би трябвало да се свършват по-скоро...
Ако е текст (черно) - мисля, че има възможност от настройките на принтера да му зададеш черното да го печата с цветните глави понякога (за да е равномерно използването на цветовете). Както и обратното - ако печаташ пълноцветна снимка например, да зададеш (корекция на снимката с някоя програма) да няма черно, а само синьо, жълто и червено (магента). Може да пробваш, за да видиш резултата дали те устройва.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 07 яну 2014 22:20

Печатам само текст по няколко страници на месец, да кажем най-много 10-15.Снимки-не принтя, цветно само по някога, интересното е, че цветната глава има още и е оригиналната с която е принтера.Сега не намирам и туулбокса, в който според ейч пи имало програма за прочистване на дюзите.Но ще пробвам да го търся, като си заредя главата с мастило, да не започне да прави разни тестове.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 08 яну 2014 19:44

Само за инфо днес заредих с купеното мастило, пое около 7-8 милилитра, тъпия диск който ми е с драйверите за принтера нямаше никакъв туулбокс и затова от сайта на ейч пи след , като деинсталнах и наново дръпнах базовите драйвери всичко е наред.Дори рекордно з амен изпечатах 20-се листа само днес.Единственото нещо което в момента не мога да открия е как да му задам по дифoлт да принти сaмо с черното мастило да не ползва цветното, трябва преди всяко принтене да му задавам ръчно Black Ink Only or Black and white only, което само по себе си малко ме дразни.
Благодаря ви за съветите колеги :beer
P.S. Случайно някой да знае как да ресетна, че след пълненето да не ми свети лампичката за празна мастилена глава, реално сега е пълна и печата е супер, но лампата свети, гледах разни клипчета в you tube как го правят но нещо тук не става.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Чет 09 яну 2014 10:51

Колега от къде взе мастилото, комплект ли беше с всички неща за пълнене или само мастило?
Лесно ли се пълнят? Мойте са сходно HP 300.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 09 яну 2014 13:00

Marto_Polo написа:Колега от къде взе мастилото, комплект ли беше с всички неща за пълнене или само мастило?
Лесно ли се пълнят? Мойте са сходно HP 300.

Мастилото е корейско, черно аз бях скептично настроен към него, но е перфектно.Нензма дали е рендо д апиша тук името на фирмата, ще ти пиша лс, комплект не ти трябва , трябва ти една спринцовка с игла и задължително един чифт гумени ръкавици от тия медицинските (тънките), разлепваш отзад лепенката която е в/у главата и зареждаш в централната дупка около 5-10 милилитра, и оставяш главата в/у салфетка или нещо от мека хартия, ако не тръгне само мастило (както стана при мен) просто след като я напълних духнах силно през отвора в който зареждам и то си прокапа.Зачистваш го леко, без да пипаш с ръце медните пластинки отпред само с мека салфетка или носна кърпичка и газ към принтера.Но задължително трябва да се появи мастилото на главата.
Да използвам случая да ъпна темата- някой с идея, съвет как да ресетна лаНбата на принтера, че ми показва че главата е празна, след като я напълних?

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Чет 09 яну 2014 19:34

Колега недостатъка на мастиленоструйните принтери е ,че не ги ли ползваш често мастилото засъхва и запушва дюзите на главата има методи за отпушване ,но не винаги помагат. За да нямаш проблеми като не го използваш сваляш главите и ги слагаш в найлонови пликчета (от тези дето се затварят херметически) спейс бекчета мисля ,че им викаха и на 2-3 седмици да принтираш по 2-3 листа (Както един хляб оставиш ли го без пликче за няколко часа става твърд). Аз поне така правя и вече година и половина нямам проблеми. :mhihi Наскоро бях забравил да пусна нещо да принтирам и ми се беше запушила главата но оставих върху мокра кърпа за 24 часа и после я продухах и се оправи. :)

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 09 яну 2014 20:01

Много благодаря за съвета, но ще гледам поне веднъж седмично да пускам по някой лист.
Ех................... само някой ако знае как да ресетна ш....та лампа която индикира, че няма мастило, цена няма да има :bishop

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Пет 10 яну 2014 11:53

Ако сваляш главите и ги слагаш в пликчета както ти казах може и през 1-2 седмици да принтираш по някой лист. На моя и до ден днешен не успях да го направя след презареждане на главите пак да показва колко е нивото на мастилото, за твоя пробвай това http://www.youtube.com/watch?v=d4jMhr_dstI&hd=1
Ако не е такава главата питай чичо Гугъл "HP модела на главата или на принтера How to reset ink level"
П.С Никога не чакай да ти свърши мастилото и тогава да заредиш :a045

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”