Търся PHP/sql програмист за помощ за един проект

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Re: Търся PHP/sql програмист за помощ за един проект

Мнениеот rainheart » Пон 07 окт 2013 9:56

Колега, пак малко помощ :redface
Понеже през лятото купих разработен сайт за групово пазаруване, готов, структуриран, работещ, но последствие се отказах, да се занимавам с втори сайт обхващащ цяла България, а само конкретен град и помолих стария собсвеник да ме свърже с разработчиците и да го прехвърлим на домейн с локално име.
Оказа се, че от големия екип е останал само шефа-програмист, колко аз съм инженер. Прехвърлял, нагласял... сайта се визуализира и донякъде работи. Обаче не може да настрои php-тата с разплащателните системи и основните ИзиПей и Ипей не ми работят и излиза някакво демо плащане. 2 месеца го чакам да намери, някакви фрииленсъри (каквото и да значи това) и те да ги оправят настройките, обаче вече ми се изчака чакането, а не мога и парите да си върна нито от "програмиста", нито от стария собсвеник.
Ако има някой колега, който се е занимавал с такива разплащателни системи нека ми пише, да го свържа с човека, който го е ръчкал сайта до момента и надявам се на разумна цена да го донагласи. :beer

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 22 окт 2013 23:07

Изи пей и епей не са ли едно и също? Според мене са една компания? :rolleyes
Аз си слагам такива разплащания на моя сайт, ама може и да ги махна щото основно ми идват плащания от PayPal. Ако има нещо да ти помогна казвай. Но зависи и от сайта. Какво е ръчкал и правил точно твоя човек. Щото и аз не съм много в час. Само си ги внедрявам и ги поддържам. Не смея да го ровя много много без да чета, щото става голяма каша после в кодовете. :rolleyes
Фрии незнам си какви значи такива дето работят на свободна практика или нещо подобно. Без работно време и началници. Ама само какви думи ползвате тука. Да се чуди човек къде да ги търси... :gruebel
А WAMP при мен работи само на изключен скайп и работата да подкарам локален сайт беше направо... Да се откажеш от такова излишно упражнение. При платен хост с нужните работи е по-добре, ако настина смяташ да правиш нещо сериозно с тоя сайт в бъдеще. :banghead
Друго което мога да ти кажа е да си сложиш задължително бутони за социалните мрежи, щом сайта е стар, щото на мене това ми беше основната грешка. Иначе въобще не можеш да се бориш за някакво челно място в търсачките. Конкуренцията е голяма. :th_up

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 25 ное 2013 14:11

При мене има голямо развитие. Моя си го обнових изцяло. На локална уиндоус машина с WAMP. И после пак го качих обновен на хоста. Но моя е правен с CMS и сигурно няма нищо общо. Значи за да си го работиш спокойно на локалната машина първо добре си разгледай какви изисквания има самия сайт на модулите към PHP, Apache, базата на MySql и си ги настрой всяко едно предварително преди да го качваш там. Например при мене PHP-то на WAMP даваше разлика в кирилицата за буквата Р. А на хоста нямаше такава щото беше с една версия по-голям. После вече работата ти се облекчава доста като са настроени добре модулите. Като ти хареса как работи сайта на локалната до едно положение го връщай на хоста обратно и така ... :icon_lol
Имай предвид например, че можеш и да си го тестваш в онлайн режим и през WAMP сигурно щото гледам, че има една опция за онлайн на него. Не съм го пробвал още. И настройките на рутера трябва да се донаправят. Вероятно като я включиш после опцията и напишеш твоя ип-адрес в браузъра, ако е статичен зарежда сайта без домейн име разбира се и така. :rolleyes
За да си тестваш разплащателните системи, когато стигнеш дотам, вероятно настройките на бутоните в техите страници сочещи към твоята ще изглеждат така http://99.99.999.9 <- твоя ип адрес. :scare3
Успех! :th_up :wink

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”