Рутера няма голямо значение.
Сега обаче на WIN 7 много портове са затворени и за мрежова работа трябва да се отворят особено за скенера защото х204 е MFP не само принтер (специално с Лексмарк не съм много запознат занимавам се с Kyocera Canon HP i Brother). Ако не си го закупил още намери си го от фирма която ти предлага и инсталация. И си решаваш проблемите за винаги.
Иначе съм чувал от колеги че въпросното устройство е добро.
Другото което е измама (всички производители мамят така)
Максимално месечно натоварване: До:10000 Страници на месец (за 2 месеца макс. почва да дава проблеми)
Препоръчано месечно натоварване 250 - 1100 Страници
Направи си сметка колко ще го товариш, че с 4 компа 1100 страници са 2 пакета хартия

Безжичен принт сървър ?
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Re: Безжичен принт сървър ?
Доколкото си спомням менютата на LevelOne, имаше една настройка дали да работи като рутър или като Access Point или Switch. На теб ти трябва второто, защото в такъв режим LevelOne-ът оставя Vivacom-ския рутър да си раздава адреси и така принтерът (и останалите устройства, вързани към LevelOne) се включват в адресното пространство на вътрешната мрежа и се виждат с останалите от нея.
Това, което ти си направил си прави нова вътрешна мрежа с други адреси и устройствата от vivacom-ския рутър не виждат тези от LevelOne-а.
Та целта е да го пуснеш в Access point/Switch режим (съжалявам, но не се сещам точно как се казваше опцията), да си прихваща сигнала на безжичната и да го пренасочва към жичните портове. Доколкото си спомням ставаше, но за съжаление в момента нямам време да го пробвам. Ако ми остане, ще пиша.
Това, което ти си направил си прави нова вътрешна мрежа с други адреси и устройствата от vivacom-ския рутър не виждат тези от LevelOne-а.
Та целта е да го пуснеш в Access point/Switch режим (съжалявам, но не се сещам точно как се казваше опцията), да си прихваща сигнала на безжичната и да го пренасочва към жичните портове. Доколкото си спомням ставаше, но за съжаление в момента нямам време да го пробвам. Ако ми остане, ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Принтера Lexmark 204 си го ползваме от около година и половина и мога да кажа, че си е добре. Не се използва супер интензивно, върши добра работа, ползваме принтера,копира и скенера, факс-ът засега не се ползва.
LevelOne, който използвах за опитите си е лично мой, домашен рутер, това имах подръка да пробвам.
И в access mode и като router работи, няма грешка. Изглежда трябва да се направи някоя настройчица и всичко ще тръгне.
Иначе трябва да си купя втори рутер, така ,че съм отворен и към предложения за марка/модел.
LevelOne, който използвах за опитите си е лично мой, домашен рутер, това имах подръка да пробвам.
И в access mode и като router работи, няма грешка. Изглежда трябва да се направи някоя настройчица и всичко ще тръгне.
Иначе трябва да си купя втори рутер, така ,че съм отворен и към предложения за марка/модел.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Настройчицата е като е в Access Point режим да си взима сигнала от безжичната мрежа. Но убий ме, не мога да ти кажа в момента дали и как ставаше. Знам, че като рутър със сигурност може да си взима интернет сигнала от безжичната мрежа и да го рутира към LAN портовете. Но като access point не се сещам.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”