Въпрос за трансформатор и лунички ? Допълнение със снимки !
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Re: Въпрос за трансформатор и лунички ? Допълнение със снимк
Колега,радвам се че си успял.Аз правя инсталации през свободното си време и знам много добре какво се случва.Просто неисках да споря излишно,нека и други да си кажат мнението и да изложат знанията си.Всичко що е казано е полезно.Трептенията ги има,защото от твоя траф излиза 12в променливо,а леда искат 12, но постоянно напрежение.Това най просто.Вече какво там е сложил китаеца в траф за лед незнам.Иначе не се вторачай много в трептенето.Поздрави. 

- geolav
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за трансформатор и лунички ?
Stivi написа:Луничката е от този тип ,само че не на тия безумни 12 лв а по 3.80 бройката![]()
http://ledluxlight.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=69&virtuemart_category_id=20
а трафа е подобен :
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=1649
вече направих проба на едно място където има вързана само една луничка от 50 вата на самостоятелен траф /не се знае с какви характеристики/ и моята с "ледовете" си светисамо дето открих как май този модел няма да може да се закрепи в стандартните тела понеже не остава място за закрепващата скобичка
колега а от каде ги взе по 3,80лв. бройката
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ел.техника написа:Трептенията ги има,защото от твоя траф излиза 12в променливо,а леда искат 12, но постоянно напрежение.
По принцип е предвидено някой ден да се смени трафа с такъв специално за лед осветление ,но не е спешно

geolav написа:колега а от каде ги взе по 3,80лв. бройката
От една фирма на Илиенци ,но от там зареждам магазина и са ми дали едрова цена,предполагам на дребно ще са с поне лев-два отгоре

- geolav
- Автомобил:
- Двигател:
мерси ,пак е добре цента.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Малко да ползвам темата на колегата :
Препоръчайте ми марка трафове и читави нормални лунички.
Гоня качество,не цена...
Търся няколко трафа 250 W ( може и малко по-голeми ) и лунички 50 W....

Препоръчайте ми марка трафове и читави нормални лунички.
Гоня качество,не цена...
Търся няколко трафа 250 W ( може и малко по-голeми ) и лунички 50 W....

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
В друга тема се обсъждаше че тороидалните трафове са най-добрите,нещо такова например :
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=5533
само не знам ако трябва да се пъхне през дупка в окачен таван от ГК как ще стане работата /нямам представа какъв му размера/,май за там ще трябва да е от продълговатите !
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=5533
само не знам ако трябва да се пъхне през дупка в окачен таван от ГК как ще стане работата /нямам представа какъв му размера/,май за там ще трябва да е от продълговатите !
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Трансформатора на тези новите лунички даде фира и съм взел един такъв :
http://www.viva.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/led-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/led-driver-25w/
ама не смея да го разпечатам и да го връзвам че не съм сигурен дали това е правилото захранване а ако го разпечатам няма да имам опция за връщане та реших да питам тук дали някой е ползвал такова не за ленти а за LED лунички ??
P.S. Реших че ако не стане за луничките все някой ден ще ползвам някъде диодна лента и ще ми влезе в употреба така че го сложих и ...светят, даже ми се струва че сякаш по-силно от преди ,но сега в стаята е светло,ще преценя довечера!Оставил съм го във висящо положение за да видя колко се нагрява при продължителна работа !
http://www.viva.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/led-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/led-driver-25w/
ама не смея да го разпечатам и да го връзвам че не съм сигурен дали това е правилото захранване а ако го разпечатам няма да имам опция за връщане та реших да питам тук дали някой е ползвал такова не за ленти а за LED лунички ??
P.S. Реших че ако не стане за луничките все някой ден ще ползвам някъде диодна лента и ще ми влезе в употреба така че го сложих и ...светят, даже ми се струва че сякаш по-силно от преди ,но сега в стаята е светло,ще преценя довечера!Оставил съм го във висящо положение за да видя колко се нагрява при продължителна работа !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, работя в железария и имаше подобен случей , лед светлините свързани към импулсен трансворматор светят едва (едва междукат ) . Когато свързахме една обикновена луничка 12 волта примерно 35 вата заедно с лед светлините , тогава лед светлините светанаха силно . Незнам на какво се дължи.
Stivi написа:Имам едни лунички на 12 волта захранвани с траф........искам да сложа диодни лунички
Не става колега, но ти вече си разбрал

Търси Mean Well захранване

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой око може да ми обясни за този вид трансф. от единия край има две клеми които са за 220-240 волта от другия край има 4 клеми изходни които са за 12 волта /та въпросът ми е как точно ще се свържат тия въпросните 4 изходни клеми с 1 изход или с 2 изходни кабела/.Имам 2 такива трансформатора по 150 вата на всеки от тях смятам да поставя по 4 халогена по 20 вата.И за кабела 1.5 кв. силиконов да ли е достатачен за напрежението.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Крайните две от са единия извод а другите две са другия.4 са защото да имаш място за кабелите съответстващи на 150 вата товар.Не е много добре да слагаш луничките така като си замислил 4*20 вата тъй като трафа е от 50 до 150 вата и при изгаряне на една стават 60 вата което е близо до минимума му.На такъв траф 100-120 вата са таман.Кабел 1,5 кв става ако разстоянието не е повече от 5-6 метра и ако всички лунички тръгват от трафа с отделни линии.В зависимост от разположението можеш да пуснеш една или две двойни линии със кабел 2,5 кв до лустер клеми които да играят роля на колектор на който ще закачиш останалите вериги към всяка луничка отделно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е то се вижда напечатаната на трафа схема на свързване ! Двете крайни клеми са съответно плюс и минус и тези до тях са още една такава двойка,както и да вържеш луничките няма да изгори трафа просто ако сложиш двете кабелчета на десните или левите клеми няма да светнат
Колкото до дебелината на кабела,има хора дето с 1,5 кв. връзват фурни по 2 киловата /не е че го препоръчвам/ ти за 80 вата се чудиш дали стига 

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Stivi написа:....Колкото до дебелината на кабела,има хора дето с 1,5 кв. връзват фурни по 2 киловата /не е че го препоръчвам/ ти за 80 вата се чудиш дали стига
тотът е почти еднакъв и при двете
фурна-9А луни-7А
1.5кв е напълно достатъчен както за фурната така и за 80W лунички.
-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Крайните две от са единия извод а другите две са другия.4 са защото да имаш място за кабелите съответстващи на 150 вата товар.Не е много добре да слагаш луничките така като си замислил 4*20 вата тъй като трафа е от 50 до 150 вата и при изгаряне на една стават 60 вата което е близо до минимума му.На такъв траф 100-120 вата са таман.Кабел 1,5 кв става ако разстоянието не е повече от 5-6 метра и ако всички лунички тръгват от трафа с отделни линии.В зависимост от разположението можеш да пуснеш една или две двойни линии със кабел 2,5 кв до лустер клеми които да играят роля на колектор на който ще закачиш останалите вериги към всяка луничка отделно.
А какво ще стане ако падне до минимума или ако ги заменя с 35 ватови.А ако ги свържа паследователно 1 която ще е на 0.5 м. от трафито а последната не повече на 4.5 м. става въпрос за 4 лунички и 1 траф.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Е то се вижда напечатаната на трафа схема на свързване ! Двете крайни клеми са съответно плюс и минус и тези до тях са още една такава двойка,както и да вържеш луничките няма да изгори трафа просто ако сложиш двете кабелчета на десните или левите клеми няма да светнатКолкото до дебелината на кабела,има хора дето с 1,5 кв. връзват фурни по 2 киловата /не е че го препоръчвам/ ти за 80 вата се чудиш дали стига
Абе то е достатачно 1.5 кв. за осветление но се говори и пише и за 2.5 кв. за луничките.То къщата е новопостроена по план е цялото осветление 3*1.5 кв. и за контаците 3*2.5 кв. и оделно други за бойлер и кухня.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”