Въпрос за трансформатор и лунички ? Допълнение със снимки !

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ел.техника
Автомобил: GOLF4 TDI
Двигател: AGR

Re: Въпрос за трансформатор и лунички ? Допълнение със снимк

Мнениеот ел.техника » Пон 04 мар 2013 17:35

Колега,радвам се че си успял.Аз правя инсталации през свободното си време и знам много добре какво се случва.Просто неисках да споря излишно,нека и други да си кажат мнението и да изложат знанията си.Всичко що е казано е полезно.Трептенията ги има,защото от твоя траф излиза 12в променливо,а леда искат 12, но постоянно напрежение.Това най просто.Вече какво там е сложил китаеца в траф за лед незнам.Иначе не се вторачай много в трептенето.Поздрави. :th_up

Потребителски аватар
geolav
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за трансформатор и лунички ?

Мнениеот geolav » Пон 04 мар 2013 18:02

Stivi написа:Луничката е от този тип ,само че не на тия безумни 12 лв а по 3.80 бройката :wink
http://ledluxlight.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=69&virtuemart_category_id=20
а трафа е подобен :
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=1649
вече направих проба на едно място където има вързана само една луничка от 50 вата на самостоятелен траф /не се знае с какви характеристики/ и моята с "ледовете" си свети :th_up само дето открих как май този модел няма да може да се закрепи в стандартните тела понеже не остава място за закрепващата скобичка :cry

колега а от каде ги взе по 3,80лв. бройката

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 04 мар 2013 20:24

ел.техника написа:Трептенията ги има,защото от твоя траф излиза 12в променливо,а леда искат 12, но постоянно напрежение.

По принцип е предвидено някой ден да се смени трафа с такъв специално за лед осветление ,но не е спешно :wink

geolav написа:колега а от каде ги взе по 3,80лв. бройката

От една фирма на Илиенци ,но от там зареждам магазина и са ми дали едрова цена,предполагам на дребно ще са с поне лев-два отгоре :question

Потребителски аватар
geolav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geolav » Чет 07 мар 2013 9:19

мерси ,пак е добре цента.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 08 мар 2013 8:06

Малко да ползвам темата на колегата : :c020

Препоръчайте ми марка трафове и читави нормални лунички.

Гоня качество,не цена...

Търся няколко трафа 250 W ( може и малко по-голeми ) и лунички 50 W.... :exclaim

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 08 мар 2013 8:53

В друга тема се обсъждаше че тороидалните трафове са най-добрите,нещо такова например :
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=5533
само не знам ако трябва да се пъхне през дупка в окачен таван от ГК как ще стане работата /нямам представа какъв му размера/,май за там ще трябва да е от продълговатите !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 29 юни 2013 11:35

Трансформатора на тези новите лунички даде фира и съм взел един такъв :
http://www.viva.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/led-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/led-driver-25w/
ама не смея да го разпечатам и да го връзвам че не съм сигурен дали това е правилото захранване а ако го разпечатам няма да имам опция за връщане та реших да питам тук дали някой е ползвал такова не за ленти а за LED лунички ??
P.S. Реших че ако не стане за луничките все някой ден ще ползвам някъде диодна лента и ще ми влезе в употреба така че го сложих и ...светят, даже ми се струва че сякаш по-силно от преди ,но сега в стаята е светло,ще преценя довечера!Оставил съм го във висящо положение за да видя колко се нагрява при продължителна работа !

Ivailo G. Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Съб 29 юни 2013 12:51

Здравейте, работя в железария и имаше подобен случей , лед светлините свързани към импулсен трансворматор светят едва (едва междукат ) . Когато свързахме една обикновена луничка 12 волта примерно 35 вата заедно с лед светлините , тогава лед светлините светанаха силно . Незнам на какво се дължи.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 05 юли 2013 19:37

Stivi написа:Имам едни лунички на 12 волта захранвани с траф........искам да сложа диодни лунички

Не става колега, но ти вече си разбрал :wink
Търси Mean Well захранване :th_up

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Пон 24 мар 2014 21:23

Някой око може да ми обясни за този вид трансф. от единия край има две клеми които са за 220-240 волта от другия край има 4 клеми изходни които са за 12 волта /та въпросът ми е как точно ще се свържат тия въпросните 4 изходни клеми с 1 изход или с 2 изходни кабела/.Имам 2 такива трансформатора по 150 вата на всеки от тях смятам да поставя по 4 халогена по 20 вата.И за кабела 1.5 кв. силиконов да ли е достатачен за напрежението.
product_large_14735.jpg

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 24 мар 2014 22:32

Крайните две от са единия извод а другите две са другия.4 са защото да имаш място за кабелите съответстващи на 150 вата товар.Не е много добре да слагаш луничките така като си замислил 4*20 вата тъй като трафа е от 50 до 150 вата и при изгаряне на една стават 60 вата което е близо до минимума му.На такъв траф 100-120 вата са таман.Кабел 1,5 кв става ако разстоянието не е повече от 5-6 метра и ако всички лунички тръгват от трафа с отделни линии.В зависимост от разположението можеш да пуснеш една или две двойни линии със кабел 2,5 кв до лустер клеми които да играят роля на колектор на който ще закачиш останалите вериги към всяка луничка отделно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 24 мар 2014 22:37

Е то се вижда напечатаната на трафа схема на свързване ! Двете крайни клеми са съответно плюс и минус и тези до тях са още една такава двойка,както и да вържеш луничките няма да изгори трафа просто ако сложиш двете кабелчета на десните или левите клеми няма да светнат :wink Колкото до дебелината на кабела,има хора дето с 1,5 кв. връзват фурни по 2 киловата /не е че го препоръчвам/ ти за 80 вата се чудиш дали стига :mhihi

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 24 мар 2014 22:48

Stivi написа:....Колкото до дебелината на кабела,има хора дето с 1,5 кв. връзват фурни по 2 киловата /не е че го препоръчвам/ ти за 80 вата се чудиш дали стига :mhihi

тотът е почти еднакъв и при двете
фурна-9А луни-7А
1.5кв е напълно достатъчен както за фурната така и за 80W лунички.

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Пон 24 мар 2014 23:08

fox_vt написа:Крайните две от са единия извод а другите две са другия.4 са защото да имаш място за кабелите съответстващи на 150 вата товар.Не е много добре да слагаш луничките така като си замислил 4*20 вата тъй като трафа е от 50 до 150 вата и при изгаряне на една стават 60 вата което е близо до минимума му.На такъв траф 100-120 вата са таман.Кабел 1,5 кв става ако разстоянието не е повече от 5-6 метра и ако всички лунички тръгват от трафа с отделни линии.В зависимост от разположението можеш да пуснеш една или две двойни линии със кабел 2,5 кв до лустер клеми които да играят роля на колектор на който ще закачиш останалите вериги към всяка луничка отделно.

А какво ще стане ако падне до минимума или ако ги заменя с 35 ватови.А ако ги свържа паследователно 1 която ще е на 0.5 м. от трафито а последната не повече на 4.5 м. става въпрос за 4 лунички и 1 траф.

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Пон 24 мар 2014 23:15

Stivi написа:Е то се вижда напечатаната на трафа схема на свързване ! Двете крайни клеми са съответно плюс и минус и тези до тях са още една такава двойка,както и да вържеш луничките няма да изгори трафа просто ако сложиш двете кабелчета на десните или левите клеми няма да светнат :wink Колкото до дебелината на кабела,има хора дето с 1,5 кв. връзват фурни по 2 киловата /не е че го препоръчвам/ ти за 80 вата се чудиш дали стига :mhihi

Абе то е достатачно 1.5 кв. за осветление но се говори и пише и за 2.5 кв. за луничките.То къщата е новопостроена по план е цялото осветление 3*1.5 кв. и за контаците 3*2.5 кв. и оделно други за бойлер и кухня.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”