Питане за градинска косачка!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Питане за градинска косачка!

Мнениеот k_garchev » Нед 28 апр 2013 0:26

Тези могат ли да се видят на живо някъде?Изглеждат добре!
Какво ще кажете за косачките МТД?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 28 апр 2013 6:23

k_garchev написа:Какво ще кажете за косачките МТД?

предното мнение е точно за тази марка icon_idea

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 28 апр 2013 14:43

MTD косачките не са чак толкова стока , има конструктивни недомислия .Примерно механизма за студеното палене , когато е непалена (студена) е плюс , когато е топла обаче- минус :censored2 Причината е ,че няма отделен лост(ръчка) за смукача , ами когато е угасена "автоматично" застава в положение на "смукач" (лостова система зависима от въздушното завихряне, при работа на машината) ,и студена-добре, ами кат' е топла- кур бате да запали :censored2 :censored2, а си я угасил, а ти се :censored2 роднините, дърпаш до премала , хеле по някое време ,аха..Подобрението е една тел , да държи по време на работа лоста в положение на не смукач. Другото, което ме дразни , корпуса е от едно тънко тенеке, дръжките едни халтави, и от тънкостенна тръбичка, колелетата по-смотани от на детска китайска количка. Навремето имаше едни български детски камиончета,като малки се возехме по баира надолу с тях, техните колелета са 100 пъти по-яки !! Абе лъскав фасон,пък материал слаб,едни смели кинти искат :beat_butt2 в магазина, сякаш ти продават еб@си качествената стока :stumm Инак за косенето-коси си...но..
Вече аз лично , при следващата ще съм много критичен :exclaim Ще огледам дръжките , механизма за студеното палене, корпуса ,колелетата,двигателя ...и няма да е MTD :exclaim Като знам,че за моята се изръсих 700 кинта :banghead да бях поразпитал малко кое как , пък аз се нахедрих на първата лъскава ...

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 29 апр 2013 2:14

Ето това е коментар!!!Огромни благодарности!Ето защо първо се допитвам до форума!Почвам да се оглеждам за нещо с двигател като на хускварната(излезна ми от акъла точно в момента,може би заради алкохола)нещо от две думи беше,но...утрв ще кажа!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 29 апр 2013 7:46

Briggs&Stratton се казват

Вземи си я оттук http://www.ebay.co.uk/itm/Mc-culloch-SELF-PROPELLED-Petrol-Lawn-mower-22-DECK-used-4-times-V-G-C-/350781788069?pt=UK_Garden_Lawnmowers&hash=item51ac394fa5

Хонда също са много добри

И тези http://www.ebay.co.uk/itm/Viking-Mb-455-Petrol-Self-Propelled-Lawnmower-/171031296849?pt=UK_Garden_Lawnmowers&hash=item27d2427b51

Ако се навиеш на викинга ще помагаме ,щото пише така - Buyer collects - happy to liaise with your courier.

Ма тва не е проблем :c020 :c010 пиши ми едно лично да ти обясня ако Викинга те удовлетворява ,ще ти помогна с удоволствие :drunk

По добре хубава марка 2 употреба,отколкото нов недомислен и недонаптравен боклук :c020

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 29 апр 2013 12:26

А как стои с доставката от Англия?Викинга нещо ми изглежда много нескопосано направен!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 29 апр 2013 18:17

MTD е по добре явно :c020

За убавите модели ти е малък бъджет-а. Ако го вдигнеш евентуално....

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 29 апр 2013 20:09

Имаш ли предсава колко е доставката от Англия?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 29 апр 2013 20:20

Да. Изписаната на сайта+ 2.20 на кг до бг :c020

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 29 апр 2013 21:41

Ето ти една от прееб@лника :icon_lol http://prodavalnik.com/u-s-a-dvutaktova-kosachka-i13606563 ако преглътнеш ,че е втора (N-та) употреба, и че е двутактова (м/у другото има и предимство това- откъм надеждност и ремонтопригодност , недостатък- пушлявенето студена и евентуално шума , но все пак не е нонейм продукт и предполагам ,че ще я бива) самоходна е със скорости :Mr Green Fun не знам колко ти е голяма градината , но до декар ще я пердаши без проблем :th_up не виждам сътоянието на коша как е :redface прецени си :th_up

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 29 апр 2013 22:09

http://prodavalnik.com/benzinozha-kosachka-viking-samohod-i22271583

Ето го и викинга,не нзая защо не ти аресва :c020

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 30 апр 2013 8:38

Когато започнах с градинарството поляната беше дива и неподдържана с години. Поради липса на пари започнах с електрически косачки и то от тези по 100 лв. Мисля, че две хвърлих на боклука, като едната я пренавивах междувременно.
Когато събрахме пари за бензинова единственото което гледах беше двигателя. Единствено и само Briggs&Stratton беше марката за която гледах. Всичко останало е подробности.
Корпуса е метален - тежък и податлив на ръжда, но не е проблем за тикане веднъж седмично и телеподаващо някъде в годините напред.
Колелета - пластмасови и трошливи. Винаги можеш да ги подмениш, но за близо 4 години и косене на два големи двора все още сме с оригиналните.
Нож - леко закалена и леко извита шина. Точи се на шмиргел или с ъглошлайфа. Много живот има в него, а и се продават резервни за не много пари.
Кош - пластмасов за работата си и килограмите трева и бурен минали през него не е мръднал.
Проблемни са първите няколко коситби докато се махнат тръните, камъните и подобни препятствия. Сега като се сетя първото косене беше с хубава косачка от колега. Никой не излезе на двора поради хвърчащите на метри камъни и подобни. След като се облагороди и косиш навреме няма да имаш проблеми с какъвто и да е било модел косачка.
Нашата си я купих от магазин за градинска техника. Марка няма. Цената й беше 550лв. Единственото за което съжалявам е че няма самоход. Вече взе да ми писва да тикам.
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 30 апр 2013 13:19

И за мен е задължително да е самоходна :th_up Предимство е ! Отначало на човек му се струва ,че е излишна "екстра", ноо...после му "идва" акъла :Mr Green Fun

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 30 апр 2013 20:18

Къде в София мога да отида да разгледам бензинови косачки?Искам първо да разгледам новите и след това ще разгледам и втора употреба няколко и тогава ще реша какво да взема!За момента и аз гледам за двигател бригс анд стратън!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”