Проблем с PC-то - криптиране.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Anitoo
Автомобил: VW Golf 3
Двигател:

Re: Проблем с PC-то - криптиране.

Мнениеот Anitoo » Пон 03 юни 2013 14:38

vwfena написа:С какво са криптирани?

:D нз с какво са криптирани. Всисъл един ден просто исках да си скрия папката и всичко си беше ок докато не ми го преинсталираха. И така пробвах се сама и попаднах на вас :wink

Anitoo
Двигател:

Мнениеот Anitoo » Пон 03 юни 2013 18:48

Smeagol написа:Ако си преинсталирала Windows-a и нямаш "кода" - забравяш за тях...
Единственото, което успях да направя с горепосочените програми е да преместя "заключените" файлове на дял от диска, който не форматирам при преинсталация.
Беше ми казано, че криптирането "пада" след 5 години :Mr Green Fun - няма такъв филм.

АКо при теб Windows-a не е преинсталиран - викни някой, който разбира от компютри и ще ги отключите :

Нямам никакъв код :banghead :cry Те мойте снимки са в D-то Оле 5г :screwy Еми Windows-a ми беше 7 ся пак си ми е 7 :confused

Jack Krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jack Krauser » Пон 03 юни 2013 19:02

Ако си криптирала снимките чрез вграденото криптиране на уиндоус със сертификат(което е най-вероятно да си направила), и нямаш запазено резервно копие на сертификата и частния ключ,
може спокойно да започваш да триеш снимките. Не съществува никакъв начин, по който да се възстановят обратно.

Ако са криптирани с някоя външна програма + парола, трябва да си спомниш името на програмата и паролата - тогава ще можеш да си ги върнеш обратно.

Anitoo
Двигател:

Мнениеот Anitoo » Пон 03 юни 2013 21:35

Ем тва е проблема нз как съм го направила :cry :cry :cry :cry Аз даже не мога да ги трия нищо не мога да правя с тях. Ти за какво резервно копие и ключ говориш?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 03 юни 2013 21:48

Както си под някаква верия на Windows си криптираш файловете и имаш код и сертификат, с които можеш да ги "отключиш" и разглеждаш/поправяш/местиш и т.н.
Ако преди преинсталация не си направила копие на тези неща - файловете не могат да бъдат отворени под новоинсталирания Windows.
Колегата над мен мисля че не е прав - има начини за разбиването на този код, дори от Windows биха предоставили програма, но срещу съответното заплащане :Mr Green Fun Въпросът е дали си заслужава...

Jack Krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jack Krauser » Вто 04 юни 2013 0:01

Anitoo написа:Ем тва е проблема нз как съм го направила :cry :cry :cry :cry Аз даже не мога да ги трия нищо не мога да правя с тях. Ти за какво резервно копие и ключ говориш?

Натисни с десен бутон на мишката върху някой от заключените файлове, после избери Свойства. После натисни бутона Разширени, който се намира най-отдолу в прозореца. Ще ти излезе нов прозорец с четири опции. Ако има отметка пред последната опция най-отдолу, това означава, че файловете са шифровани със сертификат за шифроване на файловата система.
Натисни бутона По-подробно, който е най-отдолу, и ще видиш със сертификата на кой потребител са заключени файловете.

Ако не пазиш някъде резервно копие от този сертификат+частния ключ, или ако не можеш да разбереш какво ти обяснявам в момента(което означава, че със сигурност нямаш резервно копие :mhihi ) просто може да пиеш една студена вода за снимките си. Вече не могат да се отключат по никакъв начин.

Следващия път като искаш да си защитиш файловете, ги заключвай в архив с парола, а не ги криптирай със сертификати, за да не пиеш отново по една студена вода и да плачеш повторно за тях.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”