vanbo написа:Градски, /позволявам си този израз, защото съм от едно село до теб, започващо с " Р ".
Приеми, че си изтеглил " късата клечка ", ако е оригинална " Щилка". Има оправяне /някакво си маркуче / - тук в Ловеч има изключително кадърен представител на фирмата, при него грешка няма - с гаранция...
Но, ако си я взимал от някоя черна маймуна от пазара в Червен бряг, за тези пари, просто имаш проблем.
Моята е оригинална, мод. 290 - за десетина години, няма проблем. Досега, разбира се.
Както казаха и колегите - качествен бензин, качествено масло и почистване след работа .
А на тези маймуни, дето ме гонят всяка сряда по пазара да ми предлагат "оригинални "Щилки " - "само" за 500 лв. аз им казвам, че започвам пазарлъка от 50 лв. и свалям надолу. Така е и с техните казани за ракия - отървавам се само, когато и поставя единственото условие - магнита да се лепи по казана....Да, ама на техните "прекрасни" казани не се лепял магнит . Тогава не ги искам - имам си казан от 1,0 мм. медна ламарина - от 60 год. работи /тонове Троянска са минали през него /и не загаря, както и да усилваш огъня. Старият материал...
Та , от пазара такива неща не се купуват, приятелю...
Остани със здраве и - Успех!
Градски, шегуваш ли се с мене? Ако беше купувана от пазара на черно щях ли въобще да повдигам въпроса. Машината е купувана преди 3 години от официален магазин на Щил във Велико Търново с всички свързани гаранции, документи и т.н.. То накрая май ще излезе, че да бях купувал по 1 китайска за по 100 лева на година по-добре щеше да ми излезе сметката.